2020.12.06. - Miklós

Budapesti Pálinka Fesztivál - 2007

2007. május 10-13. - Idén is reflektorfénybe kerül a magyar pálinka a fõváros egyik kiemelkedõ tavaszi eseményén, a Budapesti Pálinka Fesztiválon. A Városháza Parkban ez alkalommal 23 pálinkafõzde kínálja majd becses hungarikumunkat, a pálinkát.
bohócdoktor vizit szja 1%

A négynapos eseményen közel háromszázféle pálinkából válogathatnak majd a látogatók. Ily rendkívüli kínálattal egyszerre egy helyen még soha sem találkozhattak a pálinka kedvelõi.

A Magyar Pálinka Marketing Kht. idén elsõ alkalommal a magyar vendéglátó- és szállodaipar valamint a kereskedelem képviselõit külön meghívja: 2007. május 10-én szakmai napot tartanak a Fesztiválon, melynek fõ célkitûzése: Megkülönböztetni a pálinkákat és a pálinkának látszó szeszesitalokat.

A Fesztivál zenei programkínálatát idén is a pálinka magas színvonalához igazították. Pénteken a Trio Midnight lép színpadra, Balázs Elemérrel a dobok mögött. Majd Tóth Vera és a Szupersztárok zenélnek a Budapesti Pálinka Fesztivál színpadán.

A Szupersztárok nem a sztárvendégek és barátok (pedig azok is lesznek), hanem a 9 tagú kísérõzenekar, komplett rézfúvós szekcióval.

Szombat a világzenéé, koradélután klezmer zenével, majd balkáni ritmusokkal szórakoztatják a közönséget. Nikola Parov a magyarországi világzene kiemelkedõ figurája, aki hosszú ideje Michael Flatley kísérõzenekarában is játszik. A szombati nap fellépõje a Váradi Roma Café, akik a jazz-pop-roma-swing egyedi keverékét nyújtják, és a két Váradi testvér jellegzetes hangjával fûszerezve igazi csemege a zenei piacon. Vasárnap a Veszprémi Utcazene Fesztiválon már bizonyított zenészek koncertjei láthatók majd.

Helyszín: Városháza Park
Idõpont: 2007. május 10-13.
Hivatalos megnyitó: 2007. május 11.

A kultúrált és mértékletes alkoholfogyasztás elkötelezett híveiként sok szeretettel várunk mindenkit a Budapesti Pálinka Fesztiválra!