2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Walk the World - jótékonysági séta

Az ENSZ által 1963-ban létrehozott Világélelmezési Program (World Food Programme - WFP), melynek feladata az éhezés elleni küzdelem, 2005-ben indította útjára a "Walk the World" rendezvénysorozatot a világ közvéleményének mozgósítására. Felhívták a figyelmet az éhezés világméretû problémájára, annak következményeire azzal a nem titkolt céllal, hogy a WFP számára adományokat gyûjtsenek. Az elsõ évben néhány hónapos elõkészítés után több mint 201 000 fõ vett részt a rendezvényen, 91 országban, 266 városban, 24 különbözõ idõzónában.
bohócdoktor vizit szja 1%

A „Walk the World” rendezvény fõ szervezõje a WFP. Az utóbbi idõben a szervezet jelentõs erõfeszítéseket tett, hogy tevékenységébe a privát szektort is minél nagyobb mértékben bevonja (TNT Hollandia, Boston Consulting USA, stb.). Különös figyelmet fordít a lakosság, a magánszemélyek tájékoztatására, a szervezet tevékenységének ismertetésére. Azt szeretnék elérni, hogy a "Walk the World" egy olyan évente megrendezésre kerülõ figyelemfelkeltõ eseménnyé váljon, mely összehozza a kormányokat, vállalatokat, civil szervezeteket, partnereket és az állampolgárokat egy közös cél érdekében. 2005-ben a WFP segítségével 21,7 millió gyermek jutott ételhez 74 országban.

A szervezet kezdeményezése nyomán, a tavalyi évben az Új-Zélandi Aucklendtõl a Csendes-óceáni Szamoai-szigetig, több százezer ember jelezte a gyaloglással, számára elfogadhatatlan az a tény, hogy naponta 18 ezer gyermek hal éhen a földgolyón akkor, amikor elméletileg a Föld minden lakosának lenne elegendõ élelem.

Az éhezés elleni küzdelem keretében idén ismét megrendezésre kerül a gyaloglás 2007. május 13-án Debrecenben is. Jelenleg úgy tûnik, Budapest ebben az évben nem ad otthon hasonló eseménynek, így városunk lesz az ország egyetlen Walk the World rendezvényének helyszíne. Az 5 kilométeres séta végén a Kossuth-téren majális-jellegû programokkal várjuk a résztvevõket. Itt reklám-lehetõséget biztosítunk a gyaloglást támogató cégeknek. Fontos lenne minél nagyobb visszhanggal, sok résztvevõvel megvalósítani.

Szeretnénk, ha májusban ezzel a gyaloglással sikeresen járulhatnánk hozzá az éhezés elleni küzdelemhez mi is, de ehhez szükségünk van a segítségére. A kezdeményezésben a világ mintegy 71 országa vesz részt, köztük Magyarország is. A rendezvényrõl további részletek a www.fighthunger.org lapon találhatók.

Kérem, támogatásával segítsen a megvalósításban, járuljon hozzá a rendezvény sikeres lebonyolításához. Elõre örülök, hogy lehetséges részvételének pontosítása után közösen vehetünk részt a gyalogláson. A rendezvény lebonyolításának pontos részleteirõl, a hozzájárulással kapcsolatos lehetõségekrõl szívesen adunk tájékoztatást ezen az e-mailen címen, ill. telefonon a 06 30/ 638-5928 számon.