2020.11.27. - Virgil

Budapest vendégül várja Magyarországot

A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató egyedülálló összefogásával valósul meg a "Budapest vendégül várja Magyarországot" akció, amelynek célja, hogy a hazai vidéki lakosságot budapesti utazásra csábítsa.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Budapest - elsõsorban - belföldi turizmusforgalmának élénkítését célzó akció keretein belül a vendégek kedvezményes utazási csomagokat vásárolhatnak az akcióban részt vevõ szállodáktól, amelyek az akciós szobaáron kívül számos egyéb kedvezményes szolgáltatást - turisztikai látnivalók, városnézések, kulturális programok - is tartalmaznak. Ezeket a kedvezményeket (10-50%) a vendégek a Magyar Turizmus Kártya Light és az "IrányBudapest" kupontömb segítségével vehetik igénybe, amelyeket az utazási csomag részeként, annak megvásárlásakor a kiválasztott szállodában kapnak kézhez.

A két szakaszból álló kampány elsõ része 2007. június 23-tól szeptember 2-ig, második része pedig 2007. november 01-tõl december 26-ig tart. Az elsõ kampányidõszak elsõ napja egybeesik a népszerû Múzeumok Éjszakája rendezvénnyel. A kampány második részében várhatóan tovább bõvül a részt vevõ szolgáltatók köre.

A Magyar Turizmus Zrt. munkájában 2007-ben is meghatározó irányelv a turisztikai szakmával és a stratégiai partnerekkel való szoros együttmûködés. A közös finanszírozású marketingakciók és kampányok ugyanis nem csak nagyobb jelentõségûek lehetnek a források koncentrálásának köszönhetõen, hanem a konkrét ajánlatok megjelenítése miatt sokkal hatékonyabbak is. Ezért idén a nemzeti turisztikai marketingszervezet még több olyan akciót szervez, amelyhez a szakma is tud csatlakozni.

A komoly szakmai összefogással megvalósult és Budapestnek plusz 25.500 vendégéjszakát hozott Budapest Winter Invasion kampány sikerén felbuzdulva indított újabb közös, nagyszabású marketingakcióhoz minden eddiginél több, 85 budapesti és Budapest környéki szolgáltató csatlakozott. A szálláshelyek között, a nagy szállodaláncok szállodái mellett, független öt-, négy-, három-, és kétcsillagos házak is találhatók.

Az "IrányBudapest" kedvezményt adó kupontömbben olyan szolgáltatások - városnézések, kulturális és egyéb szabadidõs programok, valamint éttermek - szerepelnek, amelyek segítségével a budapesti tartózkodás színessé, tartalmassá, érdekessé tehetõ. A Magyar Turizmus Kártya Light felmutatásával további számos étteremben, múzeumban, kulturális-, zenei-, és gasztronómiai programon, stb. kaphatnak kedvezményt a vendégek, valamint lehetõségük nyílik kedvezményes útikönyv és térképvásárlásra, továbbá ingyenes telefonbeszélgetésre/internetezésre is a kártyához csatolt telefonkártyával.

Hirado.hu