2020.11.28. - Stefánia

BALATON SOUND – a legjobb hang

Jose Padilla a naplementét hozza el Zamárdiba, a Playmate döntõsökkel fotózkodni, a válogatott vízilabdásainkkal pedig pólózni lehet majd a Balaton Sound fesztiválon. Az egyik nemzetközi sztár az öltözõjének falán egy magyar zenekar dedikált fotóját szeretné látni, másik a somlói galuskához ragaszkodik. Július 12-tõl indul a négynapos buli, ahol a BEASTIE BOYS, KRUDER & DORFMEISTER, a BASEMENT JAXX, ERIC PRYDZ és HERNAN CATTANEO is fellép – más világsztárok és hazai fellépõk társaságában.
bohócdoktor vizit szja 1%

m2, m, km, db, °C

112500 m2-nyi területen egy 1350 m2-es sátor, egy átlátszó ponyvával bevont 800 m2-es terasz, 140 m2-es színpad 11 méteres hangfaltoronnyal, 40 intelligens és 80 hagyományos lámpával, egy 100 és egy 200 m2-es stég – ez utóbbin két 10 méter magas torony közé kifeszített drótkötélen lehet biciklizni, s nem utolsó sorban a Sound nagy sztárjaival találkozni – 20 programhelyszín, 100 fellépõ valamint 3,5 kilométernyi kerítés, 130 bio wc, 6 konténer-toalett, 6 zuhanykonténer és 2 kazánkonténer – ez a Balaton Sound számokban. Ja, és csütörtökön 23, pénteken 27, szombaton 32 és vasárnap 35 °C, a meteorológiai jelentések szerint.

Sushi Bár és tihanyi panoráma

A kiváló programok mellett koktélbárok, hûtött gyümölcsök, frissen facsart narancslé, és minõségi borok és sörök is várják a Balaton Sound fesztivál látogatóit. A kínálatot színesíti majd a Macskafogó tejbár és a pizza, hotdog, pannini valamint az elmaradhatatlan balatoni sülthal mellett Sushi Bár is szolgálja majd az éhezõket.

Nagyrészt számûzik a sörpadot a Balaton Sound szervezõi. E hagyományos fesztivál-bútordarab helyett kényelmes székekbõl, nyugágyakból szemlélhetik a tihanyi panorámát a lazulni vágyók. És a Balaton Sound-on az sem lehetetlen, hogy a fürdõzést rövid idõre megszakítva, a Balatonban felállított szigetek valamelyikén fogyassza el a vendég a hûsítõjét.

Kívánós fellépõk

A Balaton Sound egyik sztárjának egyetlen kérése volt, hogy somlói galuska mindenképpen szerepeljen az étlapon. A kulináris kívánságok mellett az italok terén is válogatósak a sztárok: az egyik zenekar ’98-as évjáratú Dom Perignon pezsgõt kért a fellépés után az öltözõbe, míg a színpadon 60 üveg Fiji márkájú forrásvízzel kívánják a tagok szomjukat oltani. Van olyan zenekar, melynek tagjai 5 különbözõ európai országból érkeznek Zamárdiba, másik csapat pedig különgépet bérelt, hogy felléphessen a Balaton Soundon, viszont van olyan fellépõ is, aki irtózik a repüléstõl, s csak autón vagy vonaton hajlandó utazni. Egy „kis falunyi” öltözõt kért a színpad mögé a Sound egyik sztárja, melyben masszázsszoba is helyet kap, s a kívánságok közt egy kollegiális gesztus is szerepel: az öltözõjének falán egy magyar sztár-zenekar dedikált fotóját szeretné látni.

Sztárok a parton

A fesztivál legnagyobb dobásának a Beastie Boys fellépése ígérkezik a Heineken Nagyszínpadon. Minden idõk legnépszerûbb hiphop csapatára nagyjából egy évtizede vár a hazai közönség. Az elmúlt években megjárták a világ legnagyobb fesztiváljait, korosztályok hiphop-himnuszait írták meg és adták elõ, most pedig a várva-várt európai turné keretében látogatnak el a BALATON SOUNDRA. Szintén ezen a helyszínen köszönthetjük majd a fergeteges tánczenét produkáló brit Basement Jaxx csapatát is, akik két éve a Szigeten pörgették meg a közönséget, azóta pedig egy újabb lemezzel is megörvendeztették rajongóikat. Fellép a londoni acid jazz szcéna alapkövének számító Brand New Heavies, akik ismét a korábbi énekesnõ N’Dea Davenporttal turnéznak és tavaly - vele együtt - jelentették meg legújabb, aktuális slágereiket tartalmazó, nagylemezüket Get Used To It címmel. Az idei évben mindössze néhány fellépést vállalt el a Kruder & Dorfmeister páros: Londonban és a BALATON SOUNDon. Az osztrák zenészpáros – akik együtt még sosem jártak Magyarországon - nagyszínpados programjuk kíséreteként páratlan vizuális élményt ígérnek. Ugyancsak a Nagyszínpad programját erõsíti a francia Patrice, aki az európai reggae-szintér egyik legnagyobb mai sztárja. Jön az Oi-Va-Voi: ez a zenekar példamutató arány- és jóérzéssel szintetizálja a jiddis és a kelet-európai népzenéket a technóval, a gyökereivel éppúgy tisztában van, mint a mai széljárással. Itt lesz a Saian Supa Crew , mely csapat '99-ben robbant be a zenei köztudatba, debütáló albumukból kapásból több, mint 400.000 darab talált gazdára, amivel alaposan felrázták a francia hip-hop életet. És fellép majd a Client, a stewardess-esztétikát szexis hûvösséggel és vonzó glamúrral párosító angol elektronikus hölgy-duó, az elmúlt évek egyik legtrendibb, legsikkesebb popformációja.

A rendezvény leghosszabban nyitva tartó helyszíne a vízpartra épült T-Mobile-LG Terasz. A délelõtti órákban itt finom zenék és koktélok kíséretében strandolhatnak a vendégek. Jazz-zenekarok és „csendesülõs” koncertek után már a délutáni idõszakban olyan nagy nevekkel találkozhatunk itt, mint a francia Nouvelle Vague, az osztrák „acapella” hiphop csapat, a Bauchklang, vagy a Madrid de los Austrias. Sokak örömére a Café del Mar albumok „keresztapjaként” világhírûvé vált José Padilla több órás szettel szórakoztatja a vendégeket – stílusosan a Naplemente idején. Az esti órákban a Terasz táncparkettjén is hatalmas bulira számíthatunk, hiszen egymást követõ estéken Adam Freeland, DJ Storm, és Tiga lép itt színpadra.

A Stage Fever Aréna programja ugyancsak világsztárokat ígér. Eljön például a Balaton partra a new yorki house egyik ikonikus alakja, Roger Sanchez. Elõször találkozhat a hazai közönség Eric Prydzdzel, aki hónapok óta Európa-szerte listavezetõ Pink Floyd feldolgozás dalával. Valamint a legnagyobb elektronikus zenei fesztiválok sztárjai közül Hernan Cattaneo, Ferry Corsten, Junkie XL, és Darren Emerson is színpadra lép a rendezvény Arénájában.

A hazai csapatok és elõadók közül a Kispál és a Borz „csendes-ülõs” formációja, a Quimby, Yonderboi, Mitsura, a Zagar, a Colorstar, a Neo, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Sterbinszky, Palotai, az Irie Maffia vagy az Anima Sound System lép fel – mások mellett - a különbözõ színpadokon.

A további programok között szerepel még a Coca-Cola és a Cha-Cha-Cha szabadtéri diszkója, a rádiócafé 98.6 élõ látványstúdiója, számos sportprogram és vízhez kötõdõ produkció.

Jó bulizást kíván az Utazunk.com csapata!