2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Sikerrel nyitott a Titanic kiállítás!

Hosszas elõkészület után 2007. szeptember 1-tõl várja “utasait” a Titanic kiállítás. Az eredeti leleteket és igaz történeteket bemutató tárlat az elmúlt egy hét alatt több, mint húszezer látogatót vonzott. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor valószínûleg minden idõk 5. leglátogatottabb magyarországi kiállításai közé kerül be. A kiállítás, amely több szempontból is egyedülálló a ShowTime Budapest és az RTL Klub szervezésében valósult meg.
bohócdoktor vizit szja 1%

Magyarországon magáncégek állami támogatás nélkül ilyen nagyságrendû kiállítást még nem szerveztek. Az érdeklõdés a magyar szervezõk elõzetes várakozásait is felülmúlta. Már tárgyalásokat kezdtek az amerikai tulajdonossal a kiállítás nyitvatartásának meghosszabbításáról.

A Titanic kiállítás a világ egyik legnépszerûbb kiállítása, 1991 óta a világ 18 országában 16 millió látogatója volt. A Millenáris Fogadóban közel 1000 nm-en berendezett látványos és szívbemarkoló tárlat iránt az érdeklõdés folyamatos. Napközben fõleg iskolás-csoportok látogatják kiállítást, amely egy “kihelyezett” történelem óra megtartására is alkalmas, ugyanis hûen mutatja be a kor hangulatát. Holnaptól látható Magyarország legszebb Titanic makettje is a helyszínen, a rézmodell 1:100 arányú kicsinyített mása az Álmok hajójának.

A kiállítás nemcsak tartalmában, hanem kivitelezésében is páratlan. Magyarországon elõször láthatunk példát a modern, amerikai kiállításrendezõ módszerekre. A kiállítás tervezõi mindent részletesen és aprólékosan kidolgoztak, a hangulatteremtés minden eszközét alkalmazták, hogy még emberközelibbé tegyék a tragédia körülményeit.

A kiállításnak magyar aktualitása is van, külön sarkot rendeztek be a szervezõk a Carpathia hajóorvosának, dr. Lengyel Árpádnak a tiszteletére. Nagyon megható, megrendítõ a kiállítás. Köszönöm a rendezõknek, hogy lehetõvé tették nagyapám, dr. Lengyel Árpád emlékeinek bemutatását, hiszen ez az elsõ alkalom, hogy ezeket a tárgyakat kiállíthattam. Völgyi Péterné dr. Reich Márta. A Titanic kiállítás november 26-ig naponta 10:00 és 20:00 között várja az érdeklõdõket.