2024.06.25. - Vilmos

Dolina angyalai bejárják az országot

Dolina angyalai címmel szeptember 24-én különleges, több mûvészeti irányzaton – színházon, filmen, zenén – átívelõ pódium-elõadás indul országos turnéra, melynek keretében titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.
bohócdoktor vizit szja 1%

A kötetlen zenés beszélgetéseken a rendezõn túl jelen lesz Melis László zeneszerzõ, a különbözõ helyszíneken Lengyel Zoltán vagy Darvas Ferenc zongoramûvészek, Eszenyi Enikõ, a rendezõ elsõ filmje, a Halálutak és angyalok fõszereplõnõje, esetenként Ónodi Eszter, az Alkímista és a szûz dívája, valamint Kamondi legújabb filmje, az október végén a mozikban bemutatásra kerülõ Dolina címszerepét alakító, Molnár Piroska is. A beszélgetéseket Szabó G. László újságíró vezeti. Az est folyamán filmrészleteket láthatunk és dalokat hallhatunk Kamondi filmjeibõl. A dalokon innen és túl az alkotók személyes élményeikrõl, filmekrõl, zenérõl, színházról és ki tudja még milyen titkokról is mesélnek majd a közönségnek.

A turné elsõ állomása szeptember 24-én 19 órakor Debrecenben a Kölcsey Központ Bálterme. Október 12-én 19 órakor Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhatnak az érdeklõdõk Dolina angyalaival, majd pedig novemberben a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba látogat majd az elõadás.