rss
 • SZIN Ice - Szegedi Ifjúsági Napok kicsit másként, jegesen tálalva

 • Share on Tumblr

  Nem kell egy újabb évet várniuk azoknak, akik szeretik a nyári fesztiválok zenéit és hangulatát, hiszen az idén nagy sikerrel zárult Szegedi Ifjúsági Napok decemberben újra jelentkezik, csak kicsit másként, „jegesen tálalva”. A december 29-30-31-én elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ SZIN ICE fesztivál a szegedi Mûjégpályán, illetve a mellette felállított sátorban fogadja látogatóit.

  A SZIN Ice igazi különlegesség a téli hidegben, hiszen egyik programhelyszínén a nyári fesztiválok hangulatára jellemzõ koncertekkel és berendezéssel igyekszik visszaidézni a legmelegebb évszakot, míg másik helyszínén, a jégpályán korcsolyázás közben bulizhatnak a fiatalok a legjobb hip-hop és elektronikus zenékre, természetesen jeges hangulatban. A két programhelyszín közvetlenül egymás mellett található, így tényleg igaz, hogy a SZIN Ice-on mindössze egy lépés télbõl a nyárba jutni, vagy fordítva.

  BORSODI MALÁTABÁR - SZIN-idézõ Kiscsillaggal, PASO-val, Animával, és az MCL-lel

  Egy 20X60 m-es sátor, ami felidézi a nyarat, a nyári koncertek hangulatát, és a magyar zenei élet színvonalas elõadóival, jó zenékkel, ütõs koncertekkel várja a nagyérdemût. A szombati kezdõ napon a hangulat és a „fesztivál életérzés” megalapozásáról a Nyuszi zenekar, a Megasztárból ismert Pál Tamással kiegészült Sun City és a Vad Fruttik gondoskodnak, felfûtve a közönséget a KISCSILLAG meglepetésekkel tarkított koncertjéhez. Õket követi a 30Y, a PASO és a Kool Runningz.

  A vasárnapot a BALKAN FANATIK, a The Puzzle és a Peter Red Project nyitják. Különleges produkciónak ígérkezik ZAGAR és az UNDERGROUND DÍVÁK koncertje. A Magyarország legjobb underground énekesnõibõl összeállt hölgykoszorúban olyan nevek kapnak helyet, mint az ex-Animás Németh Juci, Péterffy Bori az ex-Amorf Ördögökbõl, vagy Kuczora Edina Yonderboi zenekarából. Utánuk következik az idei SZIN egyik nagy kedvence, a Tündérground, majd jön a Brains, speciális dj-set-tel érkezik az ANIMA SOUND SYSTEM, zárásként pedig Fraser csap a húrok közé.

  Szilveszterkor Szeged legnagyobb Drum & Bass party-ján vehetnek részt az érdeklõdõk a TECHNOID COMMUNITY szervezésében. A helyi csapatok mellett a belga nemzetiségû CROSSFIRE és a brit származású MASHEEN is vendégként mutatkozik be az év utolsó napjának éjszakáján. Crossfire-t, aki Európa szinte minden területérõl kap meghívásokat, az igazán energikus tech step ágazat jellemzi. Masheen a valódi technoid drum & bass egyik meghatározó alakja, szettjeiben saját és honfitársai zenéin kívül a keleti technoid, illetve a neurofunk különleges világa is fellelhetõ.

  PEPSI ICE - elektronikus és hip-hop világ a jégen

  Korcsolyázással egybekötött jeges buli- ez az, amit a Pepsi Ice nevû programhelyszín kínál. Jégszínpad, látványtechnika, professzionális fény- és hangtechnika, jégbár és óriáskivetítõk adják meg különleges hangulatát. Ami a SZIN-rõl hiányzott, az a SZIN Ice-on jelen lesz, így a jégpályán a nyitó napon a hip-hopé az abszolút fõszerep. A nap fõhõse a GURU’S JAZZMATAZZ formáció, akik a rapper-zeneszerzõ Guru vezetésével egyenesen New Yorkból érkeznek a SZIN Ice-ra, hogy bemutassák a hip-hop-ot dzsezzel, soullal, funkkal és r&b-vel ötvözõ remek zenéjüket, és egyben bebizonyítják, hogy ezek a mûfajok igazán jól megférnek egymás mellett, ha értõ kezekbe kerülnek. Eddig megjelent lemezeiken olyan neves elõadókkal dolgoztak együtt, mint Jamiroquai, Macy Gray, Angie Stone, The Roots, Craig David, Chaka Khan, a teljesség igénye nélkül. Az eredmény magáért beszél. A jövõ zenéjét hozzák el nekünk, és egy különleges hangzásvilágot, bõven megtöltve mögöttes tartalommal.

  A nap további különlegessége egy lemezbemutató koncert, melyet a SZEGEDEN SZABADON hip-hop formáció „követ el”.

  Ha vasárnap, akkor elektronikus nap: Bigiboy és a magyar sztár dj, Kincses után Szerbia egyik legelismertebb techno dj-je, MARKO NASTIC áll a lemezjátszók mögött, akinek három lemezjátszós technikája teszi igazán érdekessé a produkcióját. Marco igazi virtuóz, stílusát tekintve abszlolút techno. A húszas évei elejét taposó dj olyan mûvészek által elismert, mint Umek vagy Chris Liebing.

  Valószínûleg DAVE SEAMAN-ben sem fognak csalódni a house stílus kedvelõi, hiszen a brit sztár már jócskán bizonyított a szakmában. Amellett, hogy napjaink egyik legelismertebb és legkeresettebb dj-e, még sokoldalú is: modellkedik, mûsort készít a BBC-nek, saját zenét ír és remixeket szerez (pl. a U2-nak, Kylie Minogoue-nak, David Bowie-nak vagy a Pet Shop Boys-nak). Emellett arra is jut ideje, hogy saját kiadóját menedzselje, és produkcióival körbeutazza a Földet.

  Õt követi a szerb dj-páros: Marko Milosavljevic és Dejan Milicevic. Mindkét dj fiatal kora óta a zene rabja, három lemezjátszós, színtiszta technó szettjeiket méltán respektálja a szakma több kiválósága. Õrült hangulat és nagy tombolás várható, amíg õk uralják a színpadot. Ha szilveszter, akkor Dj Márk és egy interaktív zenei utazás vár mindenkit. Vendégeként érkezik a jól ismert MAGNA CUM LAUDE. A gyulai csapat repertoárjából bizonyára nem maradhat ki a nyár nagy slágereként elhíresült SZIN himnusz, a SZINezd újra.

  Aki korcsolya nélkül érkezik

  Természetesen aki nem akar, vagy nem tud korcsolyázni, annak sem kell elkeserednie. Korcsolya nélkül a lelátókról is lehetõség van végigbulizni a fesztivált, a jégpálya egyik felében felállított jégbüfében pedig az evésrõl-ivásról sem kell lemondani. Korcsolyabérlésre a készlet erejéig a helyszínen van lehetõség, de otthonról hozott korcsolyával is látogatható a rendezvény.

  Jegyek a Ticketportal országos hálózatában és Szegeden, a Belvárosi Moziban (Vaszy Viktor tér 3.) kaphatók.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tisza-tó és környéke

  A Tisza-tó az ország egyik legnagyobb vízfelülete a Balaton után: ám ezzel még nem mondtunk semmit. A 127 négyzetkilométeres mesterséges tározón, amelyen keresztül folyik az élõ Tisza, Európában egyedülálló élõvilág alakult ki: a madárrezervátum például felkerült a Világörökség listájára.

 • Hyppolit, a lakáj

  Az örök téma, a kisember a fõ motívuma a színdarabnak. Az örök kisember, aki ma ugyanúgy itt él közöttünk, mint a múlt században, ugyanazokat a küzdelmeket vívja meg saját magával, családjával ahhoz, hogy érvényre juttassa akaratát, hogy felnõljön a családfõi feladatokhoz.

 • London - Sydney közvetlen buszjárat

  Elindult az elsõ közvetlen London-Sydney buszjárat: a 24 ezer kilométeres út húsz országon - köztük Magyarországon - vezet keresztül és három hónapig tart. A kalandért fejenként 3750 fontot vagy 9 ezer ausztrál dollárt, azaz 1,38 millió forintot fizetnek az utazást szervezõ OZBUS-nak, és ugyanennyiért akár visszafelé is megtehetik az utat, hiszen januárban indul az elsõ járat Sydneybõl Londonba.

 • Szezon elõtti Balaton akció Belgiumban

  Magyarország-mellékletet találnak az olvasók a belga autóklub havilapjában, a 400.000 példányban megjelenõ UIT Magazine júniusi számában, a Magyar Turizmus Zrt. közremûködésével.

 • Budapest esszenciája

  Budapest és környékének turisztikai kínálatáról közölt írást az Independent Traveler amerikai internetes portál – tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviselete. A web site idén 20 éve jelent meg elõször az interneten, ezért úttörõnek számít a turisztikai elektronikus sajtótermékek között.

 • LB Reggae Camp

  Százhalombatta, Százhalombattai Csónakház, 2007. július 25 - 29.

 • Itt vannak a Tankok 2006

  Hatalmas érdeklõdéssel kezdték meg az év végi debreceni Tankcsapda koncert jegyeinek árusítását! A koncertet bár a hagyományokhoz hûen év végén rendezik meg, ezúttal ismét rendhagyó lesz! A helyszín ugyanis az a Fõnix Csarnok, ahol pontosan két évvel ezelõtt nagyszabású koncerttel ünnepelte meg fennállásának 15. évfordulóját a zenekar, és a csarnokot megtöltõ több mint tízezer 'csapda rajongó!

 • Szenvedélyek napja

  2006. május 30-én ismét megrendezésre kerül a Szenvedélyek Napja. Az ingyenes rendezvény helyszíne nyolcadik alkalommal is a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Mûvelõdési Ház. A Szenvedélyek Napja kísérletet tesz arra, hogy a legátfogóbban járja körül a szenvedélybetegségek teljes spektrumát, azok felismerésétõl és megelõzésétõl a gyógyulási lehetõségekig. A szakemberek által vezetett közérthetõ elõadásokat kulturális események, filmvetítések és koncertek színesítik. A rendezvényt 1999-ben a Sziget Kulturális Szervezõiroda és a Félúton Alapítvány hozta létre, sikerét jól mutatja, hogy évek óta telt ház elõtt zajlik.

 • A német légiközlekedés leküzdötte a válságot

  A vártnál hamarabb túljutott a válságon a légi közlekedés Németországban, az idén akár valamennyi rekord megdõlhet az ágazatban - írta a Focus hírmagazin.

 • Még mindig autóval utaznak a dánok

  Hiába a fapados légitársaságok olcsó repülõjegyei, a dánok még mindig inkább a saját autóval történõ utazást részesítik elõnyben. Az FDM Travel (dán utazásszervezõ) felmérése szerint a dánok 50%-a saját gépkocsiját választja közlekedési eszköznek, ha nyaralni indul. A legtöbben ezt azzal indokolják, hogy így saját tempójukban tudnak utazni, õk döntenek róla, hogy hol és mikor állnak meg.

 • Mire figyeljen ha autóval indul vakációzni

  Rosszabb, mint a bevásárlás, mert ha valamit elfelejtünk, akkor a vakációt nem csak az esõ ronthatja el, ezért érdemes listával és okmányellenõrzéssel kezdeni. Pénzen kívül még sok minden kell a gondtalan nyaraláshoz, pláne ha autóval utazunk. A hiánytalanul összeállított poggyász, érvényes okmány és felkészített jármû mellé már csak a jó idõ kell. Az elõbbiek begyûjtése rajtunk múlik, utóbbiban csak reménykedhetünk. Ami biztos, a lejárt jogosítvány vagy forgalmi engedély érvényesítése nemcsak pénzbe, hanem idõbe is kerül, érvénytelennel közlekedni pedig veszélyes és drága.

 • A Gourmet Reisen Magyarországon

  Május 5-7. között a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében a német nyelvterület egyik legkedveltebb gourmet magazinjának szerkesztõje és fotósa látogatott hazánkba, hogy közelebbrõl megismerkedjen a magyar konyha kiemelkedõ szereplõivel.

 • A nyaralók kategóriái

  Ideje nyaralni menni. A nyaralás azonban több mint egyszerû utazás. A nyaralás
  az önmeghatározás egyik fajtája. Életfelfogás, kor- és pénzkérdés. Nehéz
  elképzelni egy jólszituált negyvenes házaspárt, amint éppen az út szélén
  felváltva stoppol, fémvázas hátizsákokon gubbasztva, szemükben a
  világmegismerés csillapíthatatlan vágyával.

 • Edda mûvek koncert

  EDDA MÛVEK KONCERT - 2007. április 14., 19.00 óra - Csepel Sport Club, 1212 Budapest, Béke tér 1.

 • Snoop Dogg - éppen 1 hónap múlva nálunk!!!

  A hiphop nem lenne mára ilyen gazdag és színes mûfaj, és a világ sem lenne az igazi, ha õ nincs. Ki Snoop Dogg? Kultikus hiphop elõadó, producer, rendezõ, fociedzõ, családapa és hobbistrici. Július 12-én fergeteges koncerttel szédíti a magyar közönséget is, bepótolva elmaradt áprilisi elõadását. Egyszeri tartós élmény - hiszen ki tudja, mikor fordul még egyszer erre a hiphop nagykutyája.

 • Szüreti vigadalom

  Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum és Finnugor Néprajzi Park, 2007. október 13. szombat - Ha õsz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság, jó borok, finom étkek. A Göcseji Falumúzeumban bõven részesülhetünk az évszak csemegéibõl a gasztronómia és a kultúra terén is.

 • Pécsi sétára invitálja olvasóit a dél-német sajtó

  Mivel az MT Zrt. németországi külképviseletének marketingstratégiájában 2009-2010-ben kiemelt szerepet játszott Pécs, Európa Kulturális Fõvárosa, így a képviselet együttmûködve a Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságával az elmúlt két évben számos újságírót hívott meg a régióba.

 • A. L. Webber: Macskák

  A Szegedi Szabadtéri Játékok idei mûsorának nyitánya a Magyarországon elõször élõzenekarral és sztárfellépõkkel bemutatkozó Macskák. Az 1983-as hazai bemutatót követõen a musical sikere megállíthatatlan: Tus, Grizabella, Old Csendbelenn, Gimb-Gömb, és társaik megható történetei – Webber fülbemászó dallamaival párosulva – újra és újra elvarázsolják a közönséget.

 • Védõoltások utazás elõtt

  Milyen védõoltások beadatása javasolt egy egzotikus utazás elõtt? A fejlõdõ országokba történõ utazáskor célszerû a már korábban megkapott védõoltás megújítása.

 • Balaton kampány Finnországban

  A Magyar Turizmus Zrt. az OK Matkat finn utazásszervező céggel közös kampányt indít márciusban a magyar tenger népszerűsítésére Finnországban.

 • Visszajár az utazási csomag ára

  Visszajár a jegyár, utazási csomag esetén a szállás és egyéb díj is - hívja fel a figyelmet közleményében a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE).

 • 6 járattal, és a 2-es terminálról startolt a Ryanair

  A London-Stanstedbe és Barcelonába tartó járattal tért vissza Budapestre a Ryanair ír diszkont légitársaság.

  6 új járatot indítottak, amelyek közül kettõ újnak számít, hiszen Stanstedbe és a németországi Karlsruheba eddig nem volt járat Budapestrõl.

  A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm. További 26 járatot a következõ hetekben indít el a Ryanair Budapestrõl - olvasható a Budapest Airport közleményében. A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fõvárosban elérhetõ repülõterek száma.

 • Sorban nyílnak az új repülõterek az országban

  Felpörögnek a vidéki repülõtér-fejlesztések idén és az elkövetkezõ években. Nemcsak repülõterekrõl van azonban szó a projektek kapcsán, hanem olyan kiegészítõ szolgáltatásokról is, mint például szálloda, konferencia-központ, légitaxi vagy utazásszervezés.

 • Flora 2007 Virágkiállítás

  2007. április 14-15. 10:00-18:00 - Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Flora Virág-, Kertészeti- és Bonsai Kiállítás Szegeden a Nagybani Virágpiacon. A csarnokban a kiállítók növényeit tekinthetik meg a látogatók, a külsõ területen pedig vásárolhatnak is.

 • Világsztárok a Millenárison – Roisin Murphy (GB)

  Idõpont: Augusztus 29., szerda , 21 óra. Helyszín: Millenáris, Teátrum. A Moloko 1995-ös albuma, a Do You Like My Tight Sweater?, a trip-hop korszak egyik legfrissebb meglepetése volt humorával és kísérletezõ kedvével, no meg Róisín egyedi énekstílusával és dalszövegeivel. Az experimentálisabb I Am Not A Doctor (1998) címû, már inkább drum’n bass alapokra épült második album is bõven rejtett izgalmakat.

 • Tizenötödik SZIGET - SZIGET 2007

  Minden idõk legjobb zenei felhozatalával, és egy nulladik napi LGT koncerttel ünnepli a Sziget a 15. fesztivált. A zenén kívül természetesen lesz más is. Színház, tánc, komolyzene, kabaré, performansz, filmbemutatók, képzõmûvészet, kézmûvesség, irodalmi bemutatók, gyerek-, sport-, és szabadidõs programok, tehát minden, ami nemzetközi szinten is egyedivé teszi a Szigetet. A jubileumi rendezvény – a nulladik nappal együtt - augusztus 7-15-ig várja látogatóit.

 • A 10 legnépszerûbb város: Budapest, Hajdúszoboszló, Siófok

  Továbbra is Budapest a legnépszerûbb magyar város a külföldi és a magyar turisták körében a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma alapján - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kedden. Az MT Zrt. közleménye szerint az elmúlt évekhez hasonlóan 2006-ban is az ezüstérmet Hévíz, a bronzérmet Hajdúszoboszló szerezte meg: Hévízen 927 ezer, Hajdúszoboszlón 823 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek az elmúlt évben. Siófok a dobogóról 154 ezer vendégéjszakával maradt le.

 • Mérgezett levegõt szívunk be a repülõút alatt?

  Kártérítést ítélt meg az ausztrál legfelsõbb bíróság annak a nõnek, aki megbetegedett a repülõn belélegzett mérgezõ levegõ miatt.

 • Kicsik, nagyok, papák, mamák – megint Gyerek Sziget!

  Ezen a hétvégén – június 10-11-én is várja a kicsiket és nagyokat a Hajógyári Sziget! Lehet „gyúrni” a szünidõre és spórolni a fesztiválszezonra az ingyenes Gyerek szigeten. Szombat délelõtt a Ghymes együttes, délután pedig Bozsik Yvette társulata kápráztatja majd el a kilátogatókat. Vasárnap a Kaláka és Amadinda együttes a muzsikája a biztosíték az igényes zenei kikapcsolódásra.

 • Hogyan spóroljunk a nyaraláson?

  Idén kezdje el idõben tervezni a külföldi nyaralását, így rengeteg pénzt tud megspórolni magának és a családjának. A különbözõ utazási irodák last minute ajánlatai általában kedvezõek, fõleg ha a nyaralási terv kimerül annyiban, hogy mindegy hol, csak legyen tenger, ingyen koktél és napsütés. Ha azonban ön másfajta nyaralásra vágyik, akkor itt az ideje elkezdeni gondolkodni.