rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • SZIN Ice - Szegedi Ifjúsági Napok kicsit másként, jegesen tálalva

 • Share on Tumblr

  Nem kell egy újabb évet várniuk azoknak, akik szeretik a nyári fesztiválok zenéit és hangulatát, hiszen az idén nagy sikerrel zárult Szegedi Ifjúsági Napok decemberben újra jelentkezik, csak kicsit másként, „jegesen tálalva”. A december 29-30-31-én elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ SZIN ICE fesztivál a szegedi Mûjégpályán, illetve a mellette felállított sátorban fogadja látogatóit.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A SZIN Ice igazi különlegesség a téli hidegben, hiszen egyik programhelyszínén a nyári fesztiválok hangulatára jellemzõ koncertekkel és berendezéssel igyekszik visszaidézni a legmelegebb évszakot, míg másik helyszínén, a jégpályán korcsolyázás közben bulizhatnak a fiatalok a legjobb hip-hop és elektronikus zenékre, természetesen jeges hangulatban. A két programhelyszín közvetlenül egymás mellett található, így tényleg igaz, hogy a SZIN Ice-on mindössze egy lépés télbõl a nyárba jutni, vagy fordítva.

  BORSODI MALÁTABÁR - SZIN-idézõ Kiscsillaggal, PASO-val, Animával, és az MCL-lel

  Egy 20X60 m-es sátor, ami felidézi a nyarat, a nyári koncertek hangulatát, és a magyar zenei élet színvonalas elõadóival, jó zenékkel, ütõs koncertekkel várja a nagyérdemût. A szombati kezdõ napon a hangulat és a „fesztivál életérzés” megalapozásáról a Nyuszi zenekar, a Megasztárból ismert Pál Tamással kiegészült Sun City és a Vad Fruttik gondoskodnak, felfûtve a közönséget a KISCSILLAG meglepetésekkel tarkított koncertjéhez. Õket követi a 30Y, a PASO és a Kool Runningz.

  A vasárnapot a BALKAN FANATIK, a The Puzzle és a Peter Red Project nyitják. Különleges produkciónak ígérkezik ZAGAR és az UNDERGROUND DÍVÁK koncertje. A Magyarország legjobb underground énekesnõibõl összeállt hölgykoszorúban olyan nevek kapnak helyet, mint az ex-Animás Németh Juci, Péterffy Bori az ex-Amorf Ördögökbõl, vagy Kuczora Edina Yonderboi zenekarából. Utánuk következik az idei SZIN egyik nagy kedvence, a Tündérground, majd jön a Brains, speciális dj-set-tel érkezik az ANIMA SOUND SYSTEM, zárásként pedig Fraser csap a húrok közé.

  Szilveszterkor Szeged legnagyobb Drum & Bass party-ján vehetnek részt az érdeklõdõk a TECHNOID COMMUNITY szervezésében. A helyi csapatok mellett a belga nemzetiségû CROSSFIRE és a brit származású MASHEEN is vendégként mutatkozik be az év utolsó napjának éjszakáján. Crossfire-t, aki Európa szinte minden területérõl kap meghívásokat, az igazán energikus tech step ágazat jellemzi. Masheen a valódi technoid drum & bass egyik meghatározó alakja, szettjeiben saját és honfitársai zenéin kívül a keleti technoid, illetve a neurofunk különleges világa is fellelhetõ.

  PEPSI ICE - elektronikus és hip-hop világ a jégen

  Korcsolyázással egybekötött jeges buli- ez az, amit a Pepsi Ice nevû programhelyszín kínál. Jégszínpad, látványtechnika, professzionális fény- és hangtechnika, jégbár és óriáskivetítõk adják meg különleges hangulatát. Ami a SZIN-rõl hiányzott, az a SZIN Ice-on jelen lesz, így a jégpályán a nyitó napon a hip-hopé az abszolút fõszerep. A nap fõhõse a GURU’S JAZZMATAZZ formáció, akik a rapper-zeneszerzõ Guru vezetésével egyenesen New Yorkból érkeznek a SZIN Ice-ra, hogy bemutassák a hip-hop-ot dzsezzel, soullal, funkkal és r&b-vel ötvözõ remek zenéjüket, és egyben bebizonyítják, hogy ezek a mûfajok igazán jól megférnek egymás mellett, ha értõ kezekbe kerülnek. Eddig megjelent lemezeiken olyan neves elõadókkal dolgoztak együtt, mint Jamiroquai, Macy Gray, Angie Stone, The Roots, Craig David, Chaka Khan, a teljesség igénye nélkül. Az eredmény magáért beszél. A jövõ zenéjét hozzák el nekünk, és egy különleges hangzásvilágot, bõven megtöltve mögöttes tartalommal.

  A nap további különlegessége egy lemezbemutató koncert, melyet a SZEGEDEN SZABADON hip-hop formáció „követ el”.

  Ha vasárnap, akkor elektronikus nap: Bigiboy és a magyar sztár dj, Kincses után Szerbia egyik legelismertebb techno dj-je, MARKO NASTIC áll a lemezjátszók mögött, akinek három lemezjátszós technikája teszi igazán érdekessé a produkcióját. Marco igazi virtuóz, stílusát tekintve abszlolút techno. A húszas évei elejét taposó dj olyan mûvészek által elismert, mint Umek vagy Chris Liebing.

  Valószínûleg DAVE SEAMAN-ben sem fognak csalódni a house stílus kedvelõi, hiszen a brit sztár már jócskán bizonyított a szakmában. Amellett, hogy napjaink egyik legelismertebb és legkeresettebb dj-e, még sokoldalú is: modellkedik, mûsort készít a BBC-nek, saját zenét ír és remixeket szerez (pl. a U2-nak, Kylie Minogoue-nak, David Bowie-nak vagy a Pet Shop Boys-nak). Emellett arra is jut ideje, hogy saját kiadóját menedzselje, és produkcióival körbeutazza a Földet.

  Õt követi a szerb dj-páros: Marko Milosavljevic és Dejan Milicevic. Mindkét dj fiatal kora óta a zene rabja, három lemezjátszós, színtiszta technó szettjeiket méltán respektálja a szakma több kiválósága. Õrült hangulat és nagy tombolás várható, amíg õk uralják a színpadot. Ha szilveszter, akkor Dj Márk és egy interaktív zenei utazás vár mindenkit. Vendégeként érkezik a jól ismert MAGNA CUM LAUDE. A gyulai csapat repertoárjából bizonyára nem maradhat ki a nyár nagy slágereként elhíresült SZIN himnusz, a SZINezd újra.

  Aki korcsolya nélkül érkezik

  Természetesen aki nem akar, vagy nem tud korcsolyázni, annak sem kell elkeserednie. Korcsolya nélkül a lelátókról is lehetõség van végigbulizni a fesztivált, a jégpálya egyik felében felállított jégbüfében pedig az evésrõl-ivásról sem kell lemondani. Korcsolyabérlésre a készlet erejéig a helyszínen van lehetõség, de otthonról hozott korcsolyával is látogatható a rendezvény.

  Jegyek a Ticketportal országos hálózatában és Szegeden, a Belvárosi Moziban (Vaszy Viktor tér 3.) kaphatók.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A ló meghal és a madarak repülnek - kiállítás Szegeden

  Szegedi Nemzeti Színház - Foyer Galéria - Megnyitó: 2006. december 15. - 15:30 óra

 • Che Guevara-túra várja a turistákat Dél-Amerikában

  Che Guevara életében a "korrupt, kapitalista elit" megdöntésén munkálkodott, halálában azonban nagy hasznot hoz a személyére épülõ turizmusnak: most épp azzal, hogy Dél-Amerika három országa Che Guevara-túrával csalogatja Argentínába, Kubába és Bolíviába a turistákat.

 • Eltûnõben a papír repülõjegy

  Az utazási irodák, amelyek a légitársaság értékesítésének 80 százalékát végzik szerte a világon, a Malév-jegyek 75 százalékát e-ticketként adják el. Ez az arány a magyarországi értékesítésre nézve még nagyobb, több mint 85 százalék.

 • Hangfoglalás

  Budapest, több helyszínen - október 5-7. - "A zene boldoggá tesz"; szlogennel indították útjára a Hangfoglalás Zenei Kiállítást és Szemlét. A hangszerkiállítást és koncertek garmadát felvonultató rendezvényt másodjára rendezik meg Budapest több helyszínén.

 • Bezárják az üvegkupolát

  Bizonytalan ideig, terrorellenes intézkedésekre hivatkozva le lesz zárva a berlini Reichstag üvegkupolája - adta hírül az Index a BBC-re hivatkozva.

 • Világsztárok a Millenárison – Roisin Murphy (GB)

  Idõpont: Augusztus 29., szerda , 21 óra. Helyszín: Millenáris, Teátrum. A Moloko 1995-ös albuma, a Do You Like My Tight Sweater?, a trip-hop korszak egyik legfrissebb meglepetése volt humorával és kísérletezõ kedvével, no meg Róisín egyedi énekstílusával és dalszövegeivel. Az experimentálisabb I Am Not A Doctor (1998) címû, már inkább drum’n bass alapokra épült második album is bõven rejtett izgalmakat.

 • Tilos az Ukrán-Kárpátok legmagasabb csúcsának engedély nélküli megmászása

  Ungvár - Betiltotta Ukrajna legmagasabb hegycsúcsának, a Hoverlának a megmászását öntevékeny turistacsoportok számára a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megye kormányzója - közölte az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.

  A rendelkezés értelmében április 15-ig csak hegymászói tapasztalattal rendelkezõ turisták mehetnek fel szervezett formában Ukrajna legmagasabb pontjára, a Kárpátalja és Ivano-Frankivszk megye határán található, 2061 méter magas Hoverla-hegyre.

 • Ez volt a Torkos Csütörtök 2011

  2011-ben, hatodik alkalommal is nagy sikert aratott a Torkos Csütörtök akció: mintegy 200 ezer vendég torkoskodott 1200-nál is több hazai étteremben. Vendég és vendéglátó egyaránt megszerette az akciót, a vendéglátóhelyek a forgalom hosszú távú növekedésében bíznak. A Magyar Turizmus Zrt. marketingtevékenységét, a hirdetéseket, a honlapot, a foglalási lehetõséget stb. jónak, ösztönzõnek értékelik az éttermek. A résztvevõk túlnyomó többsége jövõre sem akar kimaradni, és sokan igénylik a hasonló, alaposan kidolgozott és sikeresen megvalósított akciókat.

 • Egyre nagyobb szlovák érdeklõdés Zalakaros iránt

  A Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai külképviselete az idei évben szorosan együttmûködik a Zalakaros Turisztikai Egyesülettel.

 • New York még mindig az egyik legvonzóbb város

  Mint Michael Bloomberg polgármester bejelentette, 2011-ben több mint 50 millió látogató – 40 millió belföldi és 10 millió külföldi – kereste fel az amerikai metropoliszt, 1,5 millióval többen, mint 2010-ben.

 • Még mindig autóval utaznak a dánok

  Hiába a fapados légitársaságok olcsó repülõjegyei, a dánok még mindig inkább a saját autóval történõ utazást részesítik elõnyben. Az FDM Travel (dán utazásszervezõ) felmérése szerint a dánok 50%-a saját gépkocsiját választja közlekedési eszköznek, ha nyaralni indul. A legtöbben ezt azzal indokolják, hogy így saját tempójukban tudnak utazni, õk döntenek róla, hogy hol és mikor állnak meg.

 • Utasbiztosítás: nem azt kapjuk, amit kellene

  Az utasbiztosítások szolgáltatásaiban akár 20-szoros is lehet a különbség, miközben a napidíjban csak pár száz forintos a differencia.

 • Liszt Ferenc a vonaton

  A Liszt Ferenc Emlékév alkalmából a zeneszerzõ arcmásával díszített mozdonyt avattak csütörtökön délután Sopronban.

 • Már nincs veszélyben a brazil turizmus

  Brazília számos fontos eseményrõl számolhat be, melyet az elkövetkezendõ években tartanak az országban. Az egyik ilyen lesz a 2014-es labdarúgó világbajnokság, melynek vonzereje jó hatással lehet a turizmusra. 2016-ban, Rio de Janeiróban kerülnek megrendezésre az olimpiai játékok, mely esemény minden bizonnyal tovább erõsíti majd az idegenforgalmi ágazatot.

 • Ciprus

  A legfontosabb tudnivalók Ciprusról, minden amire minden turistának szüksége lehet.

  Ciprus kicsiny területén szinte egymást érik a nevezetességek és látnivalók: múzeumok és régészeti területek, amelyek több mint öt évezrednyi történelmet ölelnek fel, nyüzsgõ tengerparti üdülõhelyek, középkori erõdök, kopár hegyoldalakon álló õsrégi templomok, hûvös hegyvidéki erdõk és takaros, szõlõskertekkel, búzamezõkkel és olajfaültetvényekkel tarkított völgyek alkotják a tájat.

 • Mit kezdjünk üresen álló nyaralónkkal?

  A nyári hónapokban a nyaralás miatt üressé váló lakások jelentenek lehetõséget a betörõk számára, õsztõl tavaszig pedig az elnéptelenedõ nyaralók válnak kedvelt betörési célponttá. Elemi csapások is veszélyeztetik a hétvégi házakat, éppúgy, mint a lakóépületeket.

 • Börtönérettségi

  1956 októberében Nagyváradon 14-15 éves gimnazista fiatalok felesküsznek a magyar szabadságra. Romantikus terveket szõnek, hogyan szabadíthatnák ki a marhavagonokba zárt és Váradon keresztül a Szovjetúnióba szállított magyar foglyokat.

 • Szarvasi Körös Napok

  Szarvas, Szent István park, 2007. július 15 - 2007. augusztus 4. - Szarvas Város Barátainak Köre civil egyesület és a Szarvasért Alapítvány már ötödik éve emlékezik meg a város újratelepítésének évfordulójáról.

 • Új lemezével jön a R.E.M. a Szigetre

  Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A Sziget szervezõi örömmel jelentik be, hogy a zenekar elfogadta a fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy – a délutáni nagyszínpados fellépõk között - a német Die Ärzte zenekar is fellép az idei Szigeten.

 • Keresik az ország legjobban fizetett úszómesternõjét!

  Sárváron dolgozik majd az elsõ magyar BAYWATCH-lány

  Tíz nap alatt akár 250.000 Ft-ot is kereshet az a szerencsés nyertes, aki jelentkezik a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdõ legújabb álláshirdetésére. Ide keresik az ország legjobban fizetett úszómesternõjét, akinek nemcsak úszni kell tudnia, hanem csinosnak, okosnak, udvariasnak és tájékozottnak is kell lennie.

 • Háziállatokkal nyaralás EU-n belül

  A külföldi országokba induló turistáknak ajánlatos tájékozódni a határon átkelés feltételeirõl.

 • Borsodi-SZIN buli!

  A nyári fesztiválokra való bemelegítésként a Borsodi Zenei Fesztiválok Warm Up Road Showja Szegedre is ellátogat, hogy a Szegedi Ifjúsági Napokkal közösen mindenkit felpörgessen egy hatalmas bulival!

 • Szeged is felkerül az osztrákok turisztikai térképére

  A Magyar Turizmus Zrt. és Ausztria piacvezetõ tour-operátorának, a Rail Tours Austria (https://www.railtours.at) meghívására, március 16-tól két napon keresztül fél tucat osztrák újságíró ismerkedik hazánkban Szegeddel és a közelmúlt turisztikai fejlesztéseivel.

 • PASO fesztivál

  Vízpartról vízpartra költözik a NagySkaland: a zánkai gyermeküdülõ helyett végül a tavalyi helyszínen, a a Római Fürdõ területén található Ártér Kultúrparkban vár mindenkit az ötnapos fesztivál. A program és az idõpont változatlan, sõt: a fellépõk listája még bõvül is, a belépõjegyek ára pedig csökken.

 • Észak-Korea a turizmusban bízik

  Észak-Korea a turisztikai létesítmények mûködtetésében látja a következõ évtized sikerét. Az ország nemcsak az államháztartás egyensúlyát, de valamicske hasznot is remél a régiófejlesztésektõl és turisztikai komplexumok, szállodák létesítésébõl, illetve a már meglévõk korszerûsítésébõl.

 • Lét-minimumok

  Kovalovszky Dániel fotómûvész kiállítása - Budapest, Raiffeisen Galéria, 2007. július 2 - 2007. augusztus 26.

 • A légiutasok jogai

  A légiutasok jogaiAz Európában közlekedő légiutasok 59%-a nincsen tisztában az utazás során őt megillető jogaival, pedig egy Európai Uniós rendelet alapján a károsult számos esetben igényelhet kártérítést a légitársaságtól. Évente több millió ember kel Európa-szerte útra. Akár üzleti célból, akár turistaként utazunk, vagy csak egyszerűen távolba szakadt családtagjainkat szeretnénk meglátogatni, egy-egy járat késése, vagy a csomagok elkeveredése teljesen tönkreteheti utazásunkat. Sokan ilyen helyzetben először nem is tudják, mihez kezdjenek, kihez forduljanak segítségért.

 • Ázsia lehagyja Európát

  Össze kell szednie magát Európának, ha meg kívánja õrizni elsõségét a világturizmus piacán – hangzott el a HOTREC múlt heti, budapesti közgyûlésén.

 • Sok légitársaság megtéveszti az utasokat

  A megvizsgált 137 európai légitársaság közül, csupán 16 felelt meg maradéktalanul a társaságok honlapjain szereplõ megtévesztõ és félrevezetõ információk megszüntetésére irányuló uniós vizsgálatban.

 • Turnén a Kispál „originál”

  Két bejátszó buli után a Szegedi Ifjúsági Napokon mutatkozik be a nagyközönség elõtt, az eredeti formációban újra összeálló Kispál és a Borz. A SZIN után még egy ötállomásos turné is következik ebben a felállásban.

bohócdoktor vizit szja 1%