rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Szilveszteri utazás: hol durranjon a pezsgõ?

 • Share on Tumblr

  A vezetõ utazásszervezõk ünnepi idõszakra esõ útjai döntõen elkeltek, de – mint többen megfogalmazták – a gyenge nyár után ez az idõszak sem ígér kiemelkedõ eredményeket; a hazai szállodák ugyanakkor szilveszterre már nagyrészt megteltek, karácsonyra még van szabad hely. Sokan szeretik meleg, egzotikus helyeken tölteni az ünnepeket. A Neckermann egzotikus úti céljai közül ilyenkor is kiemelkedõen népszerû Kenya és Thaiföld – közölte Szvoboda János, a N-U-R Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. cégvezetõje.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Nem feltétlenül kell azonban túl messzire utazni ahhoz, hogy meleget találjunk ebben az idõszakban: a Kanári-szigeteken Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote a legkedveltebb, de sokan választják Tunéziát és Egyiptomot is. A közeli országoknál dominál a hóbiztos régiók választása: Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Franciaország, Németország, Svájc síterepeit is sokan keresik fel. Egyre többen találják meg a számukra megfelelõ kikapcsolódást biztosító szolgáltatást a Neckermann széles belföldi szálláskínálatában. A cégnél a kapacitások nagyrészt elkeltek, de akad néhány eladatlan hely még szinte minden útirányban. A kereslet megfelelt a várakozásoknak, sajnos azonban a növekedés csak kismértékû – tette hozzá Szvoboda János.

  A Kartago Tours gyakorlatilag teljes kapacitását értékesítette az ünnepi idõszakra. Brazíliába, Egyiptomba, a Zöld-foki-szigetekre, illetve Kubába minden út elkelt. Tunéziába karácsonyra egy-egy hely még van, de szilveszterre már itt sem tudnak foglalást fogadni – mondta Hajducsi Tamás marketingigazgató.

  Az Aeroviva széles körû kínálata iránt ugyanakkor az idén közel sincs olyan érdeklõdés, mint a korábbi években. Gyarmati Ferenc tulajdonos cégvezetõ szerint ez részben abból következik, hogy kevesebb pénz van a „télbõl a nyárba” utakra. Másrészt az a kör, amelynek vannak ilyen forrásai, a vagyonosodási vizsgálatoktól tartva az idén inkább lemond a pihenés e formájáról.

  A legfelsõbb árkategóriát jelentõ lehetõségekrõl szólva a cégvezetõ a vitorlás hajóra emlékeztetõ Burj al Arab hotelben, vagy Dubai, esetleg Tahiti, Bora Bora e színvonalhoz tartozó házaiban eltölthetõ szilveszteri ünnepségeket említi, ezek mintegy másfél millió forintos utakat jelentenek. Az utazásszervezõ különleges élményeket ígérõ – már mintegy 500–800 ezer forintból megvalósítható – programjai közül a Zanzibár és Zimbabwe határán lévõ Viktória-vízesés, a dél-afrikai Las Vegasként is emlegetett Sun City és Mauritius felkeresését, továbbá a Kilimandzsáró környéki, illetve ehhez közeli tájakra esõ szafariprogramokat emelte ki. Megtalálható persze a cég kínálatában Thaiföld is, amely ennek az idõszaknak évek óta a legnagyobb slágere. Ez most is jó eredményekkel megy a vállalatnál – közölte Gyarmati Ferenc.

  A szilveszteri árak általában mintegy 25–40 százalékos felárat jelentenek az egyéb idõszakokban alkalmazottakhoz képest, ezt érdemes figyelembe venni az utak tervezésénél – válaszolja lapunk érdeklõdésére Simon András, a Chemol Travel cégvezetõje. A legtöbb térségben mind a szállodák, mind a légitársaságok megemelik ugyanis ilyenkor az áraikat. Van azonban néhány útirány, ahol ez nem érvényes. Ilyen például Kína, ahol máskor ünneplik az új évet, így ez nem számít fõszezonnak, s nagyon kedvezõ ár-érték arány mellett lehet utazni: egy nyolcnapos program már 250 ezer forinttól elérhetõ. Mindeközben Thaiföld egyik legkeresettebb szigetén, Phuketen 350, Kubában 400–600, Jamaicában 500–700 ezer forint ilyenkor egy 8-10 napos pihenés.

  Egyre szélesebb táboruk van a néhány napos utaknak. Szilveszter táján például a népszerû bulihelyeken a helyiek mellett már sok millió turista köszönti az új évet az utcán, például Rómában, Londonban, Madridban, Rióban és New Yorkban.

  Az idõszak jellemzõ tendenciái közül Simon András kiemelte azt is, hogy sokan ilyenkor indulnak tengerentúli programokra: Ausztráliába, Új-Zélandra, ahol már három hetet, illetve ennél hosszabb idõt töltenek el. (Ezek az utak – döntõen a hoszszabb úttal és tartózkodással összefüggésben – egy-másfél millió forint nagyságrendben érhetõk el.) S általában is folyamatosan nõ azok tábora, akik a szilveszter mellett a karácsonyi ünnepeket sem feltétlenül otthon, családi körben töltik el.

  E változást érzik az év végi ünnepekre készülõ szállodák. A tavalyinál mindenképpen jobb évet várnak a Danubius Hotelsnél – válaszolta megkeresésünkre Kovács Balázs, a szállodacsoport marketing- és értékesítési vezérigazgató-helyettese. A fõvárosi házakban, illetve vidéken a klaszszikus fürdõhelyeken (Sárvár, Hévíz, Bük) szilveszterre szinte nincs szabad hely, de az idén Gyõrben is már majd a teljes kapacitást eladták. A karácsonyi, illetve a két ünnep közötti napokra még tudnak helyet biztosítani, ez az idõszak ugyanis – mint Európa államaiban általában – még valamivel csendesebb.

  Hasonlóképp közel telítettek a Hunguest szállodák – tájékoztatta a Világgazdaságot Szabó József, a Hunguest Hotels Zrt. értékesítési igazgatója. Karácsonyra a foglaltság kétharmad közeli, szilveszterre vidéken csak egy-egy hely taláható, a csoport több fõvárosi egységében pedig már túltöltésrõl lehet beszélni. A társaság széles vidéki kínálata elsõsorban a belföldi vendégek kedvelt pihenõhelye. Jelenleg a tapolcai Pelionban, Galyatetõn, a hévízi Heliosban, illetve a hajdúszoboszlói Aqua-Solban van még némi szabad kapacitás. A fõvárosi házak döntõen külföldi látogatókkal telnek meg az év végén, de kisebb számban vannak hazai vendégek is.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Magyarország Szlovákia legnagyobb idegenforgalmi vásárán

  Január 17. és 20. között került megrendezésre Szlovákia legnagyobb idegenforgalmi vására, az ITF Slovakiatour Pozsonyban. A kiállítás elsõ napján szakmai látogatók számára álltak rendelkezésre a különféle turisztikai standok, a további 3 napon pedig a nagyközönség válogathatott a kínálatból. 9950 m2 kiállítási területen 530 kiállító képviseltette magát 29 országból. 63 000 látogató érkezett a kiállítás 4 napja alatt, és 8965 szakmai látogató regisztrált.

 • Magyar gasztronómiáról a belga TV1 adásában

  2007. június 24-én Budapest gasztronómiai kínálata került terítékre a belgiumi RTBF1 csatorna Escapade Gourmande c. turisztikai és gasztronómiai tv magazinjában. A hónap elején forgatott anyagból egy közel fél órás, színes összeállítás került adásba, neves budapesti éttermek és a híres magyar konyha bemutatásával.

 • Kommunikációs paradicsommá változtatja a Szigetet a Vodafone!

  Szigetfone a punk-tól a hip-hop-ig - Sziget InfoSMS a szigetelõknek - percjegy az egy estés koncertezõknek - kártyás fizetés a kényelmes és biztonságos szigetlétre vágyóknak . A Fesztivál többszázezer fõs, zene- és „technológia rajongó’ (early adopter), kommunikációra éhes közössége elsõként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t, a hasznos helyszíni információkkal szolgáló ingyenes Sziget InfoSMS-t és a kártyás fizetést is.

 • London - Sydney közvetlen buszjárat

  Elindult az elsõ közvetlen London-Sydney buszjárat: a 24 ezer kilométeres út húsz országon - köztük Magyarországon - vezet keresztül és három hónapig tart. A kalandért fejenként 3750 fontot vagy 9 ezer ausztrál dollárt, azaz 1,38 millió forintot fizetnek az utazást szervezõ OZBUS-nak, és ugyanennyiért akár visszafelé is megtehetik az utat, hiszen januárban indul az elsõ járat Sydneybõl Londonba.

 • Budapesti Tánc és Performance Fesztivál

  Három sikeres és emlékezetes este után, 2007-ban is kétnapos Fesztivált terveznek a szervezõk. A Fesztivál ezúttal is fellépõket keres, akik szívesen mutatják be a kizárólag a fesztiválra készített táncelõadásukat, performance-ukat.

 • Mégsem lesz szeszzóna Bruneiben a turistáknak

  Mégsem lesz szeszzóna a turistáknak Bruneiben, a kis ország vallásügyi minisztere elhárította a tervet.

 • Nudista paradicsom lehet Balatonberény

  A naturisták és a horgászok paradicsoma lehet Balatonberény. A többmilliárd forintos fejlesztések kitörési pontot jelentenek a Balaton nyugati medencéjében lévõ somogyi településnek. Horváth László polgármester az MTI-nek arról számolt be, hogy naturista szálloda építését tervezi egy utazásszervezéssel, ingatlanforgalmazással, pénzügyi befektetéssel foglalkozó társaság, egy másik pedig horgászparadicsomot kíván kialakítani a balatoni üdülõhelyen.

 • Szüreti vigadalom

  Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum és Finnugor Néprajzi Park, 2007. október 13. szombat - Ha õsz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság, jó borok, finom étkek. A Göcseji Falumúzeumban bõven részesülhetünk az évszak csemegéibõl a gasztronómia és a kultúra terén is.

 • Beindul a bevásárló turizmus

  Ismét feléledt a szlovák bevásárló turizmus a határ mentén. Az elmúlt hetekben tapasztalható forintgyengülés miatt ugyanis egyre többen jönnek a határ túloldaláról vásárolni és ez kedvezõen hat a hazai üzletek forgalmára.

 • A vulkáni hamu miatt nõtt a TUI Travel vesztesége

  Az áprilisi izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérzár komoly veszteséget okozott a világ legnagyobb utazási irodájának: a TUI Travel cégcsoportnak 409 millió fontsterling volt a vesztesége adó után üzleti éve elsõ kilenc hónapjában az egy évvel korábbi 305 milliós hiányt követõen.

 • Kultúrhíd, ami mindent összeköt

  Egyhetes olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénynek ad helyet szeptember 21-tõl a belvárosi Károlyi Mihály utca. A Kultúrhíd Fesztivál néven debütáló esemény tíz helyszínen, többek közt a Petõfi Irodalmi Múzeumban és az Ybl Palota Rendezvényközpontban várja - változatos programokkal - az érdeklõdõket.

 • Róma betiltja a mûanyag zacskót

  Példát akar mutatni Róma, és január elsejétõl betiltja a nem lebomló mûanyag zacskók használatát.

 • Egészség Nap wellness- és gyógyturisztikai ajánlatokkal

  2006. október 8-án, vasárnap az egészséges életmód iránt érdeklõdõket várják a Lánchíd pesti hídfõjénél, a Magyar Tudományos Akadémia elõtt, egy egész napos rendezvényre. Az Egészség Napon 11 órától lehetõség lesz ingyenes szûrõvizsgálatokon való részvételre.

 • Magánûrhajó kerülte meg a Földet

  Magánûrhajó kerülte meg a Földet. A Space-X cég terveinek megfelelõen szerda délután elindult a Falcon hordozórakéta, rajta a még ember nélküli Dragon ûrhajóval. Az alig több, mint 3 órás utazás alatt az ûreszköz kétszer kerülte meg a Földet, majd a Csendes-óceánban landolt. Ez volt az elsõ demonstrációja az új, ember szállítására is alkalmas rendszernek.

 • Kevés a turista a román tengerparton

  A rossz idõ, illetve a kormány megszorító intézkedéseinek következtében kevesebb a turista a romániai tengerparton. Múlt vasárnap az idei szezonra rekordnak számító 53 ezer személy kereste fel a hazai tengerpartok egyikét, azonban ez a szám 15 százalékkal alulmarad a tavalyi tengerparti forgalomnak – mutatott rá az Utazási Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT).

 • Útjára indul az úszó város

  Befejezte próbaútját, és útra készen áll Oslo kikötõjében a világ legnagyobb luxushajója, a Freedom of the Seas. A hatalmas építmény lepipálja az eddigi legnagyobb utasszállítót, a Queen Mary 2-t, ráadásul eddig soha nem látott szórakozási lehetõségeket kínál. Fedélzetén lehet sziklát mászni, szörfözni, ezenkívül hatalmas golfpálya és egy ka- szinó is a tehetõs nyaralók rendelkezésére áll.

 • Balaton kampány Finnországban

  A Magyar Turizmus Zrt. az OK Matkat finn utazásszervező céggel közös kampányt indít márciusban a magyar tenger népszerűsítésére Finnországban.

 • Közép-Dunántúl várja a zöldutazókat!

  2007. április 28-án régiós természetjáró különvonatot indít a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a Közép-dunántúli Regionális Természetbarát Szövetséggel közös szervezésben.

 • Twitter-eznek már az utazási cégek is

  A twitterezés mára a közösségi oldalak egyik legfelkapottabb formája, ahol az arcátlan nyomulás nem, a szolgálatkészség viszont határozottan kifizetõdõ nemcsak a magánszemélyek, de újabban a cégek és a különbözõ szolgáltatók számára is.

  Õk azok, akik elõszeretettel használják ezt az újfajta információ-megosztó lehetõséget, köztük egyre több turisztikai cég és légitársaság is.

 • Budapest az egyik legnépszerûbb Web 2.0 olasz utazási oldalon

  A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviseletének közremûködésével Olaszországban az egyik legnépszerûbb Web 2.0 honlap, a www.turistipercaso.it portál és a Weekend Viaggi utazási magazin olvasói budapesti utazást nyerhetnek.

 • Chris Rea

  Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - március 3., hétfõ, 19:30 - A mindig óvatos és szerény mûvészt súlyos betegsége - ami sajnos nem összeegyeztethetõ a feszített tempójú turnék világával - kényszerítette az életmódváltásra. Saját bevallása szerint azonban nem szeretett volna kimaradni az élõ koncertek varázsából, nem is lett volna rá képes.

 • Huszonötmillió reptéri csomag tévelygett a világban tavaly

  Eltûnt, késõn, vagy rossz járatra adták fel: világszerte 25 millió csomag tûnt el a reptereken a 2009-es évben.

 • Gyógyíthatatlan kór pusztít Argentínában!

  Bolívia, Brazília és Paraguay után már Argentínában is terjed a dengue-láz, csapást mérve az ország idegenforgalmára.

 • Nyolc dollár lesz a takaró és a kispárna az American Airlines járatain

  Májustól nyolc dollárba (1500 forint) kerül majd a takaró és a kispárna az American Airlines légitársaság turistaosztályain.

 • Múzeumi éjszaka, múzeumi kavalkád

  Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat. A Móra Ferenc Múzeum munkatársainak az a tapasztalata, hogy ez az este valóban más, mint a többi. Százával jönnek az éjszaka során a különbözõ kiállítóhelyekre olyanok, akik egyébként máskor nem fordulnak meg a múzeumban.

 • Bemutatták az Álomjáratot

  A Boeing amerikai repülõgépgyártó bemutatta új repülõjét, a Dreamliner 787-et. A Boeing 787 minden idõk legkörnyezetkímélõbb repülõje.
  Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

 • Pucér Ámor

  2007. július 26., 20.00 óra - Civitas Pinceszínház, 9400 Sopron, Templom u. 16.

 • Dolina angyalai bejárják az országot

  Dolina angyalai címmel szeptember 24-én különleges, több mûvészeti irányzaton – színházon, filmen, zenén – átívelõ pódium-elõadás indul országos turnéra, melynek keretében titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.

 • Csárdáskirálynõ Szegeden

  A Csárdáskirálynõ alkotói a mûvet kifejezetten a szabadtéri színpad adottságaihoz igazították – a Dóm tér 800 négyzetméteres színpada megtelik élettel a három elõadás során...

 • A legjobb magyar vígjáték Újszegeden

  A Szegedi Szabadtéri Játékok idén mûsorára tûzte Szigligeti Ede Liliomfiját, a magyar vígjátékok legjobb és legtöbbet játszott darabját. A hangulatos Újszegedi Szabadtéri Színpadon bemutatásra kerülõ darab minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást jelent.

bohócdoktor vizit szja 1%