rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Szilveszteri utazás: hol durranjon a pezsgõ?

 • Share on Tumblr

  A vezetõ utazásszervezõk ünnepi idõszakra esõ útjai döntõen elkeltek, de – mint többen megfogalmazták – a gyenge nyár után ez az idõszak sem ígér kiemelkedõ eredményeket; a hazai szállodák ugyanakkor szilveszterre már nagyrészt megteltek, karácsonyra még van szabad hely. Sokan szeretik meleg, egzotikus helyeken tölteni az ünnepeket. A Neckermann egzotikus úti céljai közül ilyenkor is kiemelkedõen népszerû Kenya és Thaiföld – közölte Szvoboda János, a N-U-R Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. cégvezetõje.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Nem feltétlenül kell azonban túl messzire utazni ahhoz, hogy meleget találjunk ebben az idõszakban: a Kanári-szigeteken Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote a legkedveltebb, de sokan választják Tunéziát és Egyiptomot is. A közeli országoknál dominál a hóbiztos régiók választása: Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Franciaország, Németország, Svájc síterepeit is sokan keresik fel. Egyre többen találják meg a számukra megfelelõ kikapcsolódást biztosító szolgáltatást a Neckermann széles belföldi szálláskínálatában. A cégnél a kapacitások nagyrészt elkeltek, de akad néhány eladatlan hely még szinte minden útirányban. A kereslet megfelelt a várakozásoknak, sajnos azonban a növekedés csak kismértékû – tette hozzá Szvoboda János.

  A Kartago Tours gyakorlatilag teljes kapacitását értékesítette az ünnepi idõszakra. Brazíliába, Egyiptomba, a Zöld-foki-szigetekre, illetve Kubába minden út elkelt. Tunéziába karácsonyra egy-egy hely még van, de szilveszterre már itt sem tudnak foglalást fogadni – mondta Hajducsi Tamás marketingigazgató.

  Az Aeroviva széles körû kínálata iránt ugyanakkor az idén közel sincs olyan érdeklõdés, mint a korábbi években. Gyarmati Ferenc tulajdonos cégvezetõ szerint ez részben abból következik, hogy kevesebb pénz van a „télbõl a nyárba” utakra. Másrészt az a kör, amelynek vannak ilyen forrásai, a vagyonosodási vizsgálatoktól tartva az idén inkább lemond a pihenés e formájáról.

  A legfelsõbb árkategóriát jelentõ lehetõségekrõl szólva a cégvezetõ a vitorlás hajóra emlékeztetõ Burj al Arab hotelben, vagy Dubai, esetleg Tahiti, Bora Bora e színvonalhoz tartozó házaiban eltölthetõ szilveszteri ünnepségeket említi, ezek mintegy másfél millió forintos utakat jelentenek. Az utazásszervezõ különleges élményeket ígérõ – már mintegy 500–800 ezer forintból megvalósítható – programjai közül a Zanzibár és Zimbabwe határán lévõ Viktória-vízesés, a dél-afrikai Las Vegasként is emlegetett Sun City és Mauritius felkeresését, továbbá a Kilimandzsáró környéki, illetve ehhez közeli tájakra esõ szafariprogramokat emelte ki. Megtalálható persze a cég kínálatában Thaiföld is, amely ennek az idõszaknak évek óta a legnagyobb slágere. Ez most is jó eredményekkel megy a vállalatnál – közölte Gyarmati Ferenc.

  A szilveszteri árak általában mintegy 25–40 százalékos felárat jelentenek az egyéb idõszakokban alkalmazottakhoz képest, ezt érdemes figyelembe venni az utak tervezésénél – válaszolja lapunk érdeklõdésére Simon András, a Chemol Travel cégvezetõje. A legtöbb térségben mind a szállodák, mind a légitársaságok megemelik ugyanis ilyenkor az áraikat. Van azonban néhány útirány, ahol ez nem érvényes. Ilyen például Kína, ahol máskor ünneplik az új évet, így ez nem számít fõszezonnak, s nagyon kedvezõ ár-érték arány mellett lehet utazni: egy nyolcnapos program már 250 ezer forinttól elérhetõ. Mindeközben Thaiföld egyik legkeresettebb szigetén, Phuketen 350, Kubában 400–600, Jamaicában 500–700 ezer forint ilyenkor egy 8-10 napos pihenés.

  Egyre szélesebb táboruk van a néhány napos utaknak. Szilveszter táján például a népszerû bulihelyeken a helyiek mellett már sok millió turista köszönti az új évet az utcán, például Rómában, Londonban, Madridban, Rióban és New Yorkban.

  Az idõszak jellemzõ tendenciái közül Simon András kiemelte azt is, hogy sokan ilyenkor indulnak tengerentúli programokra: Ausztráliába, Új-Zélandra, ahol már három hetet, illetve ennél hosszabb idõt töltenek el. (Ezek az utak – döntõen a hoszszabb úttal és tartózkodással összefüggésben – egy-másfél millió forint nagyságrendben érhetõk el.) S általában is folyamatosan nõ azok tábora, akik a szilveszter mellett a karácsonyi ünnepeket sem feltétlenül otthon, családi körben töltik el.

  E változást érzik az év végi ünnepekre készülõ szállodák. A tavalyinál mindenképpen jobb évet várnak a Danubius Hotelsnél – válaszolta megkeresésünkre Kovács Balázs, a szállodacsoport marketing- és értékesítési vezérigazgató-helyettese. A fõvárosi házakban, illetve vidéken a klaszszikus fürdõhelyeken (Sárvár, Hévíz, Bük) szilveszterre szinte nincs szabad hely, de az idén Gyõrben is már majd a teljes kapacitást eladták. A karácsonyi, illetve a két ünnep közötti napokra még tudnak helyet biztosítani, ez az idõszak ugyanis – mint Európa államaiban általában – még valamivel csendesebb.

  Hasonlóképp közel telítettek a Hunguest szállodák – tájékoztatta a Világgazdaságot Szabó József, a Hunguest Hotels Zrt. értékesítési igazgatója. Karácsonyra a foglaltság kétharmad közeli, szilveszterre vidéken csak egy-egy hely taláható, a csoport több fõvárosi egységében pedig már túltöltésrõl lehet beszélni. A társaság széles vidéki kínálata elsõsorban a belföldi vendégek kedvelt pihenõhelye. Jelenleg a tapolcai Pelionban, Galyatetõn, a hévízi Heliosban, illetve a hajdúszoboszlói Aqua-Solban van még némi szabad kapacitás. A fõvárosi házak döntõen külföldi látogatókkal telnek meg az év végén, de kisebb számban vannak hazai vendégek is.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Építészeti kincseinkkel ismerkedett egy japán forgatócsoport

  Március 2-10. között egy hatfõs japán forgatócsoport ismerkedett hazánk építészeti remekeivel a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A tanulmányút keretében a résztvevõk elsõsorban Lechner Ödön munkásságát járták körül – pl.: Magyar Állami Földtani Intézet, Iparmûvészeti Múzeum, Lechner lakóház (Thonet-ház), Magyar Államkincstár – de más híres magyar építészek – pl.: Steindl Imre (Országház), Alpár Ignác (Mezõgazdasági Múzeum), Hauszmann Alajos (Néprajzi Múzeum) stb. – munkásságából is ízelítõt kaphattak.

 • Cápajelölõ, sörkóstoló, koalabefogó: Állás és utazás?

  Cápajelölõ, sörkóstoló, koalabefogó, sõt kengurupotyadék-betakarító állásokkal kecsegteti a dél-ausztrál kormány a változatosságra vágyó briteket. Elsõsorban a 18 és 30 év közötti brit fiatalokat célozták meg az álláskampánnyal, amely kalandokban, utazásban bõvelkedõ, stresszmentes munkahelyeket ígér.

 • Rio megnyitná nyomornegyedeit a turisták elõtt

  Többek között helyi mûvészek alkotásaival, szambaiskolákkal és kilátóhelyekkel próbálja nyomornegyedeibe csalogatni a turistákat Rio de Janeiro.

 • Jó nyári szezont zárt Ferihegy

  Akkor 2,4 millió utast indított és fogadott a magyar fõváros nemzetközi repülõtere, ezt a számot ismét sikerült beállítani a július-augusztus-szeptemberi nyári csúcsidõszak alatt. A Budapest Airport szakértõi optimisták, szerintük már látszik a fény az alagút végén, a légiközlekedés ismét szárnyra kaphat itthon is.

 • Itt vannak a Tankok 2006

  Hatalmas érdeklõdéssel kezdték meg az év végi debreceni Tankcsapda koncert jegyeinek árusítását! A koncertet bár a hagyományokhoz hûen év végén rendezik meg, ezúttal ismét rendhagyó lesz! A helyszín ugyanis az a Fõnix Csarnok, ahol pontosan két évvel ezelõtt nagyszabású koncerttel ünnepelte meg fennállásának 15. évfordulóját a zenekar, és a csarnokot megtöltõ több mint tízezer 'csapda rajongó!

 • Budapesten forgat a History Channel

  Hamarosan egy teljes, egyórás részben mutatja be Budapest különleges látnivalóit az amerikai History Channel „Cities of the Underworld” címû mûsora.

 • Új lemezével jön a R.E.M. a Szigetre

  Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A Sziget szervezõi örömmel jelentik be, hogy a zenekar elfogadta a fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy – a délutáni nagyszínpados fellépõk között - a német Die Ärzte zenekar is fellép az idei Szigeten.

 • Ghymes

  A Ghymes együttes hagyományos karácsonyi koncertjére 2006. december 28-án kerül sor a Budapest Kongresszusi Központban.

 • Utálják a túristákat Velencében

  Ironikus demonstrációt tartottak vasárnap Velence lakói, tiltakozva az egyre nagyobb méreteket öltõ turizmus ellen, ami állításuk szerint oda vezet, hogy Disneyland mintájára látványpark, azaz "Veniceland" lesz a városukból.

 • A Cannes-i Filmfesztivál csúcsa nem egy film, hanem egy jacht a 4YOU

  A Filmfesztivál kapcsán egy-két különleges vendég élvezheti a "4YOU Superyacht" extra kényelmét.

 • Bajba került az 5 Kontinens Utazási Iroda

  A március közepe óta felszámolás alatt álló, tevékenységét azonban már tavaly befejezõ 5 Kontinens Utazási Iroda Kft.-vel szemben 12 millió forint értékben nyújtottak be követelést hitelezõi - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság a felszámolóra hivatkozva.

 • Nyári fesztivál 2007

  Mosonmagyaróvár, 2007. augusztus 10 - 20. - Régen kirándultunk Mosonmagyaróvár felé, pedig a nyár ott is dübörög, sõt mi több, annyira mozgalmas, hogy most indul a Nyári Fesztivál. A teljesség igénye nélkül, lássuk mi szép és jó vár a mosonmagyaróváriakra és persze az odalátogatókra.

 • Utak térben és idõben

  Végtelen utazás – Utak térben és idõben címmel egy éven keresztül mutatja be hazánk térségeit a Magyar Nemzeti Múzeum. A programsorozat elsõ állomása a Jászság, az Észak Alföld, ide november 10 és 11 között utazhatnak az érdeklõdõk. A hónap végén, 24 és 25-e között Gödöllõt és környékét, míg december elején, 8-9-én Veszprémet és Ajkát ismerhetik meg a mûvelõdni vágyók.

 • Chris Rea

  Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - március 3., hétfõ, 19:30 - A mindig óvatos és szerény mûvészt súlyos betegsége - ami sajnos nem összeegyeztethetõ a feszített tempójú turnék világával - kényszerítette az életmódváltásra. Saját bevallása szerint azonban nem szeretett volna kimaradni az élõ koncertek varázsából, nem is lett volna rá képes.

 • Budapesten randevúzik az amerikai Nagy Õ

  A Magyar Turizmus Zrt. meghívására Budapesten forgatják az amerikai „Bachelor” címû sorozat egyik elõdöntõjét.

 • Utazáskor a fényképezõgép memóriáját is bebiztosíthatjuk

  El tudja képzelni a rémisztõ pillanatot, amikor a nyaralás megismételhetetlen képeit egyszer csak hiába próbálja elõvarázsolni fényképezõgépe vagy videokamerája memóriakártyájáról? A Generali csoport tagja, az Európai Utazási Biztosító (EUB) hazánkban újdonságnak számító „Flash Doktor” szolgáltatást fejlesztett ki az adatok helyreállítására.

 • India Filmhét

  Május 10-tõl India Filmhetet rendez a Belvárosi Mozi. A megnyitóra április 10-én 18:30-kor kerül sor a Bezárkózva címû filmmel (1993, indiai film, angol feliratos, 90’ Rendezte: Mrinal Sen).

 • Eleven Hold, Csá, Misi! - Exit - klub1.2

  December 8-án újabb állomásához érkezik az Exit-klub1.2 koncertsorozat. A klub állandó helyszíne az Almássy téri szabadidõközpont nagyterme, ezúttal is két zenekar fellépésének szolgál helyszínül.

 • Az erõs forgalom miatt érdemes hamarabb a repülõtérre érkezni

  A nemrég kiadott új Európai szabályozás hatályba lépése miatt a budapesti repülõtéren is szigorodtak a repülõtéri biztonsági elõírások, ami késéseket okozott. Ez várhatóan csak rövid ideig okoz majd fennakadást, a repülõtér üzemeltetõje mindent megtesz a fennakadások kiküszöbölése érdekében. Az utasoknak továbbra is javasolt az utazás elõtt két órával a reptérre érkezni.

 • Biztonsági elõírások a Malév járatain

  Tájékoztatjuk az utazni vágyókat, hogy a MALÉV londoni és New York-i járatai tekintetében augusztus 10-én bevezetett, rendkívül szigorú biztonsági intézkedések az angol Közlekedési Minisztérium valamint az Egyesült Államok Belügyminisztériumának Közlekedésbiztonsági Hatósága által kiadott rendeleteknek megfelelõen továbbra is érvényben vannak.

 • Critical Mass kerékpáros felvonulás

  A Föld napján, 2007. április 22-én, vasárnap 17 órától "CRITICAL MASS" kerékpáros felvonulás. A demonstráció, a világ több száz nagyvárosában megrendezett eseményhez igazodva, békés, pártpolitika-mentes felvonulás lesz, zenés programokkal kísérve. A rendezvényen hozzávetõleg 800-1000 kerékpáros fog részt venni.

 • Átalakul a jövõ turizmusa

  A társadalmak folyamatosan változnak: az elõrejelzések szerint 2030-ra 8,3 milliárd fõre gyarapodik a Föld népessége, miközben a világ nagy részében nõ az átlagéletkor, a háztartások és a családok szerkezete egyre változatosabb, a migráció pedig átrajzolja a társadalmak arculatát.

 • Indul a Bakterház a SZINházban

  A nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, változatos zenei kínálata mellett színházi élményeket is ígér. A Tisza parti strandon – augusztus 22-26-között – jól megfér majd egymás mellett Regõs Bendegúz és a széles tenyerû Fejenagy is, és megismételhetetlen színházi élménynek ígérkezik Badár Sándor „önrekord-döntõ”, 7 órás dumaszínháza is. Természetesen fellép majd Badár hû társa, Szõke András is a SZIN-en.

 • Balatoni varázslat

  Lelkes Miklós: Balatoni varázslat

 • Családi síelés félmillió alatt? Nehéz lesz!

  Beköszöntött a tél: a síelni és snowboardozni vágyók végre elõvehetik hónapok óta a szekrények mélyén porosodó felszerelésüket. A külföldre vágyókat óriási választék várja, számos utazási iroda foglakozik ugyanis kifejezetten téli utak szervezésével, illetve több sportegyesület is indít tanfolyamokat, és azzal egybekötött üdüléseket. Ajánlatkérés céljából sí- és snowboard utakkal foglalkozó utazásszervezõket és irodákat kerestünk fel. Az irodáktól ausztriai, franciaországi, olaszországi és szlovákiai utakra kértünk négyfõs család számára ajánlatot.

 • Drágul az ûrutazás

  Oroszország szeretné felsrófolni a Szojuz ûrhajókon való utaztatás árát azután, hogy az amerikai ûrsiklók "nyugdíjazása" nyomán monopolhelyzetbe kerül ûrhajósoknak a Nemzetközi Ûrállomásra való feljuttatása terén.

 • Sportime az Aquarénában

  Gyere és szállj versenybe értékes nyereményekért kedvenc sportolóiddal!

 • Felépülhet Attila fapalotája

  Még az idén megkezdõdhet Attila hun király fapalotája képzeletbeli másának megépítése Tápiószentmártonban.

 • Csernobil várja a turistákat

  Közeledik a csernobili atomerõmû balesetének 25. évfordulója, s ez alkalomból bejelentették, hogy a térséget megnyitották az idegenforgalom számára.

 • Egyre népszerûbb Magyarország az osztrák turisták körében

  Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacért felelõs képviselõje, Bécs leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának adott terjedelmes interjúban közeli és rendkívül kedvezõ ár-érték arányú úti célként ajánlotta Magyarországot az osztrákok figyelmébe – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

bohócdoktor vizit szja 1%