rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Szilveszteri utazás: hol durranjon a pezsgõ?

 • Share on Tumblr

  A vezetõ utazásszervezõk ünnepi idõszakra esõ útjai döntõen elkeltek, de – mint többen megfogalmazták – a gyenge nyár után ez az idõszak sem ígér kiemelkedõ eredményeket; a hazai szállodák ugyanakkor szilveszterre már nagyrészt megteltek, karácsonyra még van szabad hely. Sokan szeretik meleg, egzotikus helyeken tölteni az ünnepeket. A Neckermann egzotikus úti céljai közül ilyenkor is kiemelkedõen népszerû Kenya és Thaiföld – közölte Szvoboda János, a N-U-R Neckermann Utazás Szolgáltató Kft. cégvezetõje.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Nem feltétlenül kell azonban túl messzire utazni ahhoz, hogy meleget találjunk ebben az idõszakban: a Kanári-szigeteken Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote a legkedveltebb, de sokan választják Tunéziát és Egyiptomot is. A közeli országoknál dominál a hóbiztos régiók választása: Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Franciaország, Németország, Svájc síterepeit is sokan keresik fel. Egyre többen találják meg a számukra megfelelõ kikapcsolódást biztosító szolgáltatást a Neckermann széles belföldi szálláskínálatában. A cégnél a kapacitások nagyrészt elkeltek, de akad néhány eladatlan hely még szinte minden útirányban. A kereslet megfelelt a várakozásoknak, sajnos azonban a növekedés csak kismértékû – tette hozzá Szvoboda János.

  A Kartago Tours gyakorlatilag teljes kapacitását értékesítette az ünnepi idõszakra. Brazíliába, Egyiptomba, a Zöld-foki-szigetekre, illetve Kubába minden út elkelt. Tunéziába karácsonyra egy-egy hely még van, de szilveszterre már itt sem tudnak foglalást fogadni – mondta Hajducsi Tamás marketingigazgató.

  Az Aeroviva széles körû kínálata iránt ugyanakkor az idén közel sincs olyan érdeklõdés, mint a korábbi években. Gyarmati Ferenc tulajdonos cégvezetõ szerint ez részben abból következik, hogy kevesebb pénz van a „télbõl a nyárba” utakra. Másrészt az a kör, amelynek vannak ilyen forrásai, a vagyonosodási vizsgálatoktól tartva az idén inkább lemond a pihenés e formájáról.

  A legfelsõbb árkategóriát jelentõ lehetõségekrõl szólva a cégvezetõ a vitorlás hajóra emlékeztetõ Burj al Arab hotelben, vagy Dubai, esetleg Tahiti, Bora Bora e színvonalhoz tartozó házaiban eltölthetõ szilveszteri ünnepségeket említi, ezek mintegy másfél millió forintos utakat jelentenek. Az utazásszervezõ különleges élményeket ígérõ – már mintegy 500–800 ezer forintból megvalósítható – programjai közül a Zanzibár és Zimbabwe határán lévõ Viktória-vízesés, a dél-afrikai Las Vegasként is emlegetett Sun City és Mauritius felkeresését, továbbá a Kilimandzsáró környéki, illetve ehhez közeli tájakra esõ szafariprogramokat emelte ki. Megtalálható persze a cég kínálatában Thaiföld is, amely ennek az idõszaknak évek óta a legnagyobb slágere. Ez most is jó eredményekkel megy a vállalatnál – közölte Gyarmati Ferenc.

  A szilveszteri árak általában mintegy 25–40 százalékos felárat jelentenek az egyéb idõszakokban alkalmazottakhoz képest, ezt érdemes figyelembe venni az utak tervezésénél – válaszolja lapunk érdeklõdésére Simon András, a Chemol Travel cégvezetõje. A legtöbb térségben mind a szállodák, mind a légitársaságok megemelik ugyanis ilyenkor az áraikat. Van azonban néhány útirány, ahol ez nem érvényes. Ilyen például Kína, ahol máskor ünneplik az új évet, így ez nem számít fõszezonnak, s nagyon kedvezõ ár-érték arány mellett lehet utazni: egy nyolcnapos program már 250 ezer forinttól elérhetõ. Mindeközben Thaiföld egyik legkeresettebb szigetén, Phuketen 350, Kubában 400–600, Jamaicában 500–700 ezer forint ilyenkor egy 8-10 napos pihenés.

  Egyre szélesebb táboruk van a néhány napos utaknak. Szilveszter táján például a népszerû bulihelyeken a helyiek mellett már sok millió turista köszönti az új évet az utcán, például Rómában, Londonban, Madridban, Rióban és New Yorkban.

  Az idõszak jellemzõ tendenciái közül Simon András kiemelte azt is, hogy sokan ilyenkor indulnak tengerentúli programokra: Ausztráliába, Új-Zélandra, ahol már három hetet, illetve ennél hosszabb idõt töltenek el. (Ezek az utak – döntõen a hoszszabb úttal és tartózkodással összefüggésben – egy-másfél millió forint nagyságrendben érhetõk el.) S általában is folyamatosan nõ azok tábora, akik a szilveszter mellett a karácsonyi ünnepeket sem feltétlenül otthon, családi körben töltik el.

  E változást érzik az év végi ünnepekre készülõ szállodák. A tavalyinál mindenképpen jobb évet várnak a Danubius Hotelsnél – válaszolta megkeresésünkre Kovács Balázs, a szállodacsoport marketing- és értékesítési vezérigazgató-helyettese. A fõvárosi házakban, illetve vidéken a klaszszikus fürdõhelyeken (Sárvár, Hévíz, Bük) szilveszterre szinte nincs szabad hely, de az idén Gyõrben is már majd a teljes kapacitást eladták. A karácsonyi, illetve a két ünnep közötti napokra még tudnak helyet biztosítani, ez az idõszak ugyanis – mint Európa államaiban általában – még valamivel csendesebb.

  Hasonlóképp közel telítettek a Hunguest szállodák – tájékoztatta a Világgazdaságot Szabó József, a Hunguest Hotels Zrt. értékesítési igazgatója. Karácsonyra a foglaltság kétharmad közeli, szilveszterre vidéken csak egy-egy hely taláható, a csoport több fõvárosi egységében pedig már túltöltésrõl lehet beszélni. A társaság széles vidéki kínálata elsõsorban a belföldi vendégek kedvelt pihenõhelye. Jelenleg a tapolcai Pelionban, Galyatetõn, a hévízi Heliosban, illetve a hajdúszoboszlói Aqua-Solban van még némi szabad kapacitás. A fõvárosi házak döntõen külföldi látogatókkal telnek meg az év végén, de kisebb számban vannak hazai vendégek is.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Zöldút avató börzsönyi biciklitúra

  Az Ökotárs Alapítvány és a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület közös biciklitúrát szervez szombatra a Börzsöny környékére zöldút avatásra - közölték a szervezõk.

 • Spanyol szupervonat

  Spanyolország Európa-bajnok szupergyors vasútvonalainak hosszát tekintve: ez olyan technológiai siker, amely munkaalkalmakat teremt, de igencsak költséges a válságtól sújtott spanyol gazdasági számára.

 • Frank Wildhorn - Jack Murphy: Rudolf

  A tavalyi évben a szegedi Dóm tér adott otthont a Rudolf címû musical szabadtéri világpremierjének, a produkció a hatalmas sikerre való tekintettel idén is visszatér.

 • Nudista paradicsom lehet Balatonberény

  A naturisták és a horgászok paradicsoma lehet Balatonberény. A többmilliárd forintos fejlesztések kitörési pontot jelentenek a Balaton nyugati medencéjében lévõ somogyi településnek. Horváth László polgármester az MTI-nek arról számolt be, hogy naturista szálloda építését tervezi egy utazásszervezéssel, ingatlanforgalmazással, pénzügyi befektetéssel foglalkozó társaság, egy másik pedig horgászparadicsomot kíván kialakítani a balatoni üdülõhelyen.

 • Vízi taxik Pesten is

  A velencei vízi taxikhoz hasonló vízi jármûvekkel lehet majd utazni a Duna budapesti szakaszán és a Dunakanyarban. A tízszemélyes taxik még júliusban megjelennek a folyón - adta hírül a Turizmus Panoráma Bulletin.

 • Felavatták az ûrrepülõteret

  Egy újabb lépéssel került közelebb a világ elsõ kereskedelmi célú ûrutazása: Richard Branson, a Virgin Atlantic elnöke, a vállalkozás megálmodója és tulajdonosa amerikai ûrhajósok és Bill Richardson új-mexikói kormányzó jelenlétében a hét végén felavatták az ûrrepülõtér leszállópályáját.

 • Stewardess-ek a Playboyban

  Furcsa ám hatásos módját választották a mexikói stewardess-ek, hogy megbosszulják munkahelyük elvesztését és egyben megkeressék a villanyszámlára valót. Egy naptár elkészítése után, levetkõztek a nyuszis magazinnak.

 • Sikeres BELUX kiállítási szezon

  Február 8-12. között rendezték meg Brüsszelben a Salon des Vacances turisztikai kiállítást és vásárt, amelyre 99.000 látogató volt kíváncsi. Magyarország a Magyar Turizmus Zrt. 42 m2-es nemzeti standján, 7 hazai kiállítóval képviseltette magát.

 • Lenin feje a fazékban - Egykoron tisztelt, most pusztuló tárgyak fotókon

  Dömötör Mihály, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa az ország egyik legelismertebb mûtárgyfotósa. A hódmezõvásárhelyi Galéria Kétezerben nyíló kiállításán azonban más oldaláról ismerhetjük meg. Most is tárgyakat örökít meg, de nem mûtermi környezetben, hanem valóságos helyükön – és ráadásul pusztulóban.

 • Ákos - Még közelebb turné 2006.

  2006. október 20-án jelenik meg Ákos új stúdióalbuma, a Még közelebb. Az országos megjelenés napján dedikálás is lesz az Andante Borpatikában, Budapesten, az I.ker., Bem rkp. 2. szám alatt, 15 órától.

 • 1800 ingyen Ryanair repülõjegy, amely nem volt ingyen!

  Hazai marketing-hadjáratának keretein belül, Valentin-nap alkalmából mintegy 1800 ingyen jegyre feljogosító utalványt osztott szét a Westendben a Ryanair.

 • Nyíregyházi Állatpark, magyarország elsõ állatparkja 24 hektáron

  A 24 hektáros Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülõ övezetben található, ahol strandfürdõ, falumúzeum, és egy parkerdõ nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.

 • Börzsöny

  Lelkes Miklós: Börzsöny

 • Hogyan utazzunk karácsonykor (és más nagyobb ünnepekkor)?

  Az üzletekben már beindult a vásárlási nagyüzem, viszont a tömegközlekedési vállalatoknál még nagy a nyugalom. Sokan csak az ünnepek elõtt egy-két nappal kelnek útra, hogy a rég nem látott családtagokat meglátogassák.

  Sokan fognak autóval utazni, de még többen fognak vonatra, illetve buszra szállni.

 • Apassionata Extra

  Gõzerõvel folynak az Apassionata Extra elõkészületei. Az elõadás csak, és kizárólag erre a bemutatóra készül, úgyhogy aki nem akar lemaradni, már most megválthatja jegyét a fergeteges történelmi lovas showra. Az elõadáson közremûködik az EXPERIDANCE valamint a magyar lovas élet legkiválóbb egyéniségei.

 • Hangár Autórevü 2006

  Idén szeptember 08. és 10. kerül megrendezésre a Hangár Autórevü, a Hangár Expó és Konferencia Központban a Kereskedõ közben.

 • 11. Pipacs Napok

  A Pipacs utca. Látszólag olyan, mint Kaposvár bármelyik utcája, valójában azonban az itt élõk példamutató öntevékenységrõl tesznek tanúbizonyságot.

 • Mire figyeljen ha autóval indul vakációzni

  Rosszabb, mint a bevásárlás, mert ha valamit elfelejtünk, akkor a vakációt nem csak az esõ ronthatja el, ezért érdemes listával és okmányellenõrzéssel kezdeni. Pénzen kívül még sok minden kell a gondtalan nyaraláshoz, pláne ha autóval utazunk. A hiánytalanul összeállított poggyász, érvényes okmány és felkészített jármû mellé már csak a jó idõ kell. Az elõbbiek begyûjtése rajtunk múlik, utóbbiban csak reménykedhetünk. Ami biztos, a lejárt jogosítvány vagy forgalmi engedély érvényesítése nemcsak pénzbe, hanem idõbe is kerül, érvénytelennel közlekedni pedig veszélyes és drága.

 • Jancsó ‘85

  Jancsó Miklóst 85. születésnapján e kiállítással köszönti a Magyar Filmtörténeti Fotógyûjtemény.

 • A Hainan a magyar olimpiai csapat hivatalos szállítója

  Jövõ nyáron, a pekingi olimpiai játékok ideje alatt heti öt közvetlen járaton juthatnak el Budapestrõl a magyar sportolók és sportrajongók a kínai fõvárosba a Hainan Airlines-szal (HNA) - hangzott el múlt hét pénteken azon a rendezvényen, ahol bejelentették: a magyar olimpiai csapat hivatalos szállítója a Hainan Airlines lesz.

 • Liszt Ferenc a vonaton

  A Liszt Ferenc Emlékév alkalmából a zeneszerzõ arcmásával díszített mozdonyt avattak csütörtökön délután Sopronban.

 • Született zöldek – Hegyalja Fesztivál

  A világörökség szelleme, nemes borok, kiváló muzsika, remek közösség, környezetvédelem - ezek a legfõbb jellemzõi a Hegyalja Fesztiválnak, mely valódi márka lett rövid idõn belül a hazai és közép-kelet-európai fesztiválpiacon.

 • Red Bull Air Race 2006

  Tavaly több mint egymillióan látták a Duna-parti repülõshow attrakcióit. Augusztus 20-án újból megrendezik a Red Bull Air Race küzdelmeit.

 • Buddha-tours

  Szent utazásra invitálja az érdeklõdõket az indiai vasúttársaság, amely Buddha életével kapcsolatos helyekre viszi el a jelentkezõket - a program szerint a zarándokok nyolc nap alatt meglátogatják a buddhisták szent helyeit Észak-Indiában és Nepálban. Az Indian Raiway Catering and Tourism Corporation a vállalkozást azokra a zarándokokra alapozza, akiknek számít a kényelem - olvasható a RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapján.

 • Védõoltások utazás elõtt

  Milyen védõoltások beadatása javasolt egy egzotikus utazás elõtt? A fejlõdõ országokba történõ utazáskor célszerû a már korábban megkapott védõoltás megújítása.

 • Magyar részvétel a rigai 'Balttour' kiállításon

  Nagy sikerrel vett részt az MT Zrt. a lett fõváros turisztikai vásárán február 11-13-a között. A részvételrõl azután született döntés, hogy január végén az Air Baltic, a régió vezetõ légitársasága bejelentette: májustól heti négy alkalommal közlekedõ közvetlen légi járatot indít Riga és Budapest között.

 • Egyre több vakációzó brit kerül rács mögé vagy kórházba Spanyolországban

  London - Évente britek milliói töltik szabadságukat Spanyolországban, ám közülük egyre többen a strandolás és az idegenforgalmi látványosságokkal való ismerkedés helyett a vakáció idejét rács mögött vagy kórházban töltik.

 • T-Com Gyerek Sziget!

  A pünkösdi hosszúhétvégével nyit a hat hétvégén át tartó Gyerek Sziget programsorozat. Június 3-án és 4-én - szombaton és vasárnap - több mint száz ingyenes program várja a Hajógyári Szigeten a családokat.

 • 7. ARC kiállítás

  A közöny és a szimbiózis témái határozzák meg a hetedik ARC kiállítást. Geszti Péter elégedett a pályamunkákkal, a felkavaró mondatokat azonban végül hivatásosok írták. Akinek idõközben mégis eszébe jut valami frappáns, felírhatja a transzparensekre, amit a megnyitó tüntetésen osztanak majd ki.

 • Szekeres Adrien koncert

  A nagysikerú, májusi Thália Színházbeli koncert folytatásaként december 10-én ismét különleges zenei élményt szeretne nyújtani Szekeres Adrien.

bohócdoktor vizit szja 1%