2020.12.02. - Melinda, Vivien

Szingapúri pilóta – a világ legnagyobb óriáskereke

A világ legnagyobb óriáskereke épült meg Szingapúrban. A távol-keleti városállam egyre többet költ a turizmus fellendítésére. Szingapúr az idén rendezi meg elõször a Forma–1-es autóversenyt, és hasonló célokat szolgál a most épült óriáskerék is, amely ma – a Valentin-nap alkalmából – szerelmespárok és párkeresõk elõtt áll nyitva.
bohócdoktor vizit szja 1%

A látogatók a 70-80 emelet magas kerékbõl nemcsak Szingapúrt láthatják madártávlatból, hanem Malajzia és Indonézia egy részét is. A „szingapúri pilóta” névre keresztelt óriáskeréknek 28 autóbusz nagyságú kapszulája van, mindegyikbe 28 ember fér. Megépítése nem kevesebb, mint 170 milliót dollárba került.

A „bemutatórepülés” kapszulánként 8888 szingapúri dollárba, azaz több mint egymillió forintba került. A nagyközönség márciusban utazhat rajta elõször, nekik már csak 30 szingapúri dollárt (mintegy négyezer forintot) kell fizetniük fejenként egy harmincperces túráért. Szingapúr a turizmus fejlõdését várja az óriáskeréktõl; azt remélik, 2015-ben már évi 17 millió ember látogat el a városba.