2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Quimby teátrum

A hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby együttes, átgondolva a színház és zene karöltésének lehetõségeit, koncertmûsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedõ, koreografált zenei performanszt dolgozott ki, amelyet már több alkalommal mutattak be nagy sikerrel és teltház elõtt, s mellyel február végén indulnak országos körútra.
bohócdoktor vizit szja 1%

Ezen a tavaszon a Quimby zenekar Teátrum produkciójával áll a közönség elé. Elemeit rutinos koncertlátogató már ismerheti, azonban a Teátrum nem azonos semmi korábbi Quimby megmozdulással, sõt két egyforma Teátrum sem jöhet létre. A próbák szabad légkörének szerkesztett változata ez – némi meglepetéssel. Egy igazi Quimby koncert megtûzdelve Varázszenével (és szabad improvizációkkal), valamint mikrojelenetekkel. Mindez kellemes, leülõs, figyelõs környezetben.

Mennyei csilingelésektõl a hétköznapok dalain át a pokoli zörejekig…

A zene nem csupán betétdalokból áll. Folyamatos aláfestõ („filmzenei”) funkciója mellett zörejek, effektek, hangminták, hangjáték bejátszások segítik a színpadi cselekményt. A betétdalok a már ismert Quimby dalok vonatkozó válogatása, illetve a készülõdõ album témába vágó dalai. A régi és új számok is sajátos színházi köntöst kapnak - hol teljes dal hangzik el, hol csak utalásszerûen egy-egy eredeti vagy újrahangszerelt szám részlet. A prózai szereplõk maguk a zenészek lesznek, (+ 5 fõs statisztéria), az õsi comedia del l’arte és vásári komédiák szellemében, állandó karaktereket megjelenítve.

A koncertturné február 28-án Keszthelyen indul, majd Szombathely (február 29.), Tata (március 8.), Debrecen (március 15.), Budapest (március 18., 19.), Gyõr (március 20.), Nyíregyháza (április 4.), Miskolc (április 5.), Szeged (április 10.), Kecskemét (április 16.) állomásokon folytatódik, s kitekint a határon túlra is, így április 28. Székelyudvarhely, április 29-én Csíkszereda, április 30-án Sepsiszentgyörgyön láthatja a Quimby Teátrumot a közönség.