2020.12.02. - Melinda, Vivien

Félnek az utazók az APEH-tõl

Egyre több magyar külföldi utazási irodánál fizeti be nyaralását. Errõl panaszkodtak az utazási irodák vezetõi a csütörtökön nyílt Utazás Kiállításon Budapesten. A utazásszervezõk szerint az emberek attól tartanak, hogy az APEH a drága utazások után vizsgálatot indíthat náluk. Az adóhivatal szóvivõje ugyanakkor azt mondta, hogy ilyen vizsgálatokra sem jogkörük, sem kapacitásuk nincs - hangzott el csütörtök este az RTL Klub Híradójában.
bohócdoktor vizit szja 1%

Sok ügyfél azért fordul külföldi irodákhoz, mert attól tartanak, hogy a 300 ezer forint feletti utakat itthon jelenteni kell az adóhatóságnak. Korábban sokat lehetett errõl hallani, pedig nincs ilyen kötelességük az utazási irodáknak - mondta Csákány Csaba, a Magyar TUI Kft. igazgatója.

A Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetségének alelnöke szerint sok olyan csoport indul Ausztriából, amelynek tagjai között több a magyar, mint az osztrák. Bottyán Éva elmondta: olyan hírek is eljutottak hozzájuk, hogy az idegenvezetõket "exportálják", illetve "importálják" Magyarországról a magyar utasok miatt.

Az APEH-nek nincs jogosítványa arra, hogy az utazási irodáktól jelentést kérjen ügyfeleikrõl. De ha lenne, akkor sem volna rá idejük - mondta Bakonyi Ágnes szóvivõ.