2023.09.24. - Gellért, Mercédesz

Észak-Amerika

USA

Hatalmas ország, sokféle idõjárás, minden évszakban kínál kellemes idõjárású desztinációt.
bohócdoktor vizit szja 1%

Északkeletre tavasztól õszig érdemes utazni, célszerû a városokat elkerülni nagy kánikula idején. Florida idõjárása télen kellemes (20C körüli), száraz, míg nyáron a 27-30C körüli hõmérsékletet naponta kíséri esõzés. A hurrikánszezon augusztusban köszönt be, és általában szeptember végéig tart. A nyugati part tengerparti részei egész évben látogathatóak. Természetesen fürdõzésre csak a július-augusztus alkalmas, de városlátogatásra egész évben kiváló. San Francisco nagyon gyakran ködös, hûvös még a nyári hónapokban is. Arizona déli része inkább télen kellemes, nyáron túl forró. A nemzeti parkokba tavasszal és õsszel érdemes ellátogatni. Ne feledjük, hogy ez a terület, forró sivatagi klímájú: hideg éjszakákat forró nappalok követnek, bizony szükség lehet a vastag pulóverre és a rövidnadrágra is. A magasabban fekvõ területeken nem ritka, hogy április végéig havat találunk.

Kanada

A nyár, a tavasz és az õsz a legkellemesebb idõszak az üdüléshez. A turisztikai fõszezon július és augusztus között van.

Hawaii

Egész évben remek a idõjárás! a legmelegebb hónapok az augusztus és a szeptember, legtöbben decembertõl januárig utaznak ide ? így ha el akarjuk kerülni a tömeget, és kedvezõbb árakat szeretnénk, akkor érdemes tavasszal érkezni.