2020.12.02. - Melinda, Vivien

A világ négy leglátványosabb szórakoztató parkja

A világ négy leglátványosabb szórakoztató parkja
Európa, Sky Line, Legoland, Movie World – Bottrop

Ki ne szeretne eljutni valamelyik csodaparkba? A nyaralás - telelés alkalmával lélegzetelállító technikai játékok, show mûsorok, technikai-és építészeti csodák, játékok, vidámpark, filmes jelentetek, mutatványok részesei lehetünk.

Ha messze indulunk, feltétlenül vegyük az irányt a játék és a szórakozás valamelyik utánozhatatlan birodalmába!
bohócdoktor vizit szja 1%

Europa Park:

az 1975-ben nyílt, 65 hektáros szabadidõparkot Európa néhány országának Anglia, Ausztria, Franciaország, Görögország, Hollandia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Skandinávia, valamint "Csokoládéország" és "Kalandország" jellemzõ építészeti stílusában alakították ki. Több mint százféle szórakozási és idõtöltési lehetõséget találhat az idelátogató. 2002-ben nyitották meg Európa jelenleg legnagyobb hullámvasútját, a "Silver Start", melynek kocsija 73 méter magasból "zuhan" lefelé kb. 130 km/óra sebességgel. A 2003-as év újdonsága pedig a négydimenziós mozi. A technika vívmányain kívül szórakozhatnak a revümûsorokon, színházi elõadásokon, cirkuszi produkciókon, sõt a gyermekeket külön gyermekszínház várja. Számtalan étterem, padokkal felszerelt kis ligetek találhatóak az egész park területén. Akik a magasból szeretnék megcsodálni a Park látnivalóit, azok körbejárhatják azt a Park nyerges vasútjával, az Europa Park Expresszel.

klikk klikk


klikk klikk

Sky Line:

már az autópályáról lehet látni a Park új óriáskerekét, és a 60 méter magas rácszszerkezetet, a "Sky Shot"-ot, amely a Löwenthal család által 5 éve alapított bajor élménypark jelképe. Nosztalgikus "ringlispil", csúcstechnológiájú mozgó berendezések a romantikus, virágos rétek és tavak között. Minden évben van valami újdonság! 2004-ben nem csak az új óriáskerékkel lepik meg a vendégeket, hanem az élményétteremmel és a 4 dimenziós mozival is, ahol a természetfilmek vetítése alatt a fantasztikus 3 dimenziós látvány mellé negyedik dimenzióként a moziban ülõk hol az óceán fagyos szeleit érzik arcukon, hol az esõerdõk fülledt, párás levegõjét és illatát, vagy éppen a sivatag hõségét és szárazságát. Életre szóló kalandban lehet részük, ha kipróbálják a "Sky Shot" katapultját vagy a "Sky Circle" centrifugáját.

Legoland:

a gyerekek szeretnek csodálkozni, tombolni, dolgokat kipróbálni, felfedezni, nevetni, saját bátorságukat tesztelni, és ezeket lehetõleg egyszerre. Ezeket a vágyakat és igényeket kielégíthetik a németországi LEGOLAND-ben. Ennek egyedi keverékét kínálja a Park, ahol szórakozva lehet tanulni is. 2002. májusában a bajorországi Günzburgban nyitotta meg a LEGO Társaság a világon negyedik élményparkját, amelyet már az elsõ évben több mint 1,3 millió látogató keresett fel. A 40-nél is több attrakció és show számtalan szórakozást és aktív elfoglaltságot biztosít felnõtteknek és a 3 és 13 év közötti gyermekeknek. Ezt garantálják az új építmények, az állatok és különbözõ figurák, melyeket 50 milliónál több LEGO kockából építettek fel. A Park egy csodálatos része a Miniland. Itt 1:20 arányban építettek fel ismert európai városokat és területeket nagy gonddal és részletességgel. A Minilandon belûl bemutatják, hogy egy gombnyomásra "életre kelnek" emberek, állatok, autók, hajók, repülõk a maguk mozgásával és zörejeivel együtt. A "minivilág" mellet további 6 témákra bontott látványosság, show, játszótér, üzlet és étterem fogadja minden korosztályból idelátogató vendégeit. A Parkhoz tartozik a világ legnagyobb LEGO-áruháza.

Movie World - Bottrop

Hogy mi mindent tud ez a park?

Mintegy 40 show-mûsor fantasztikus technikával, mely jóvoltából a látogató maga is sztár lehet, de legalábbis résztvevõje a Rendõrakadémia vagy a Batman címû filmeknek
Hihetetlen programok - pl. látogatás a Bermuda háromszögbe

Lélegzetelállító technikai játékok

Sétálhat a Hollywood Boulvard-on, megkóstolhatja a hamisítatlan bagelt, de ebédelhet a stúdió kantinjában is! Beülhet a Musik Clubba, vagy ihat egy koktélt a Ricks Café Americanben.

A gyermekek is jól fogják érezni magukat - többek között Bugs Bunny, Tom és Jerry, valamint barátaik köszöntik õket a fõutcán megrendezett felvonulásokon, és felejthetetlen emlékként együtt fényképeztethetik magukat a sztárokkal!

A cikkhez további képek is tartoznak! Klikk ide <<<