2021.01.25. - Pál

Hol nyaralunk idén? Itt a top5 úti cél!

Hol nyaralunk idén? Itt a top5 úti cél!
A Start Utazási Iroda (www.startutazas.hu) minden évben összeállítja a legnépszerûbb nyaralóhelyek listáját a nyári fõszezonra elõzetesen lefoglalt utazások alapján. Az így kirajzolódó trendek pedig nem csak izgalmasan változó toplistát eredményeznek, de a még bizonytalan utazóknak is segítséget nyújtanak a választásban.

Geri Károly, a StartUtazás ügyvezetõje elmondta, a népszerûségi lista elsõ helyezettjei között minden évben izgalmas verseny alakul ki, évrõl-évre nagy mozgásokat tapasztalhatunk a sorrendben.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az idén azonban még a szokásosnál is erõsebbek a változások, az elsõ tapasztalatok alapján például Tunézia kikerült az érdeklõdés középpontjából. Az éveken keresztül népszerûségi listavezetõ Észak-afrikai országot ugyanis idén csak a nyaralók 5%-a választotta, mely csak a hatodik helyre volt elegendõ.

Egyiptom és Görögország fej-fej mellett küzd a negyedik és ötödik helyért, mindkét országba az utasok nem egészen 12%-a megy nyaralni. Nagy meglepetés, hogy a közel négy éve listavezetõ Görögországba most jóval kevesebben vágynak, míg a jó pár éve elhanyagolt Egyiptom kezd visszatérni a köztudatba. Egyiptom, mint az egyetlen közelünkben lévõ egzotikus nyaralóhely, egész évben kellemesen meleg vízzel, és egzotikus élõvilággal várja a nyaralókat, akik a Vörös-tengerben úszva úgy érezhetik magukat, mintha egy tengeri akváriumban fürödnének.

A dobogó harmadik helyére az utazók 14%-át vonzó Bulgária került. Bulgária is egyike a gyors feljövõknek, hiszen két évvel ezelõtt jelent csak meg a TOP5-ben. A nosztalgia mellett a relatív közelség és a szálláshelyek kedvezõ ára is vonzóvá teszi az országot. Kiváló szolgáltatások, remek tengerpartok, megfizethetõ árak, autóval is elérhetõ távolság teszi népszerû nyaralóhellyé.

Az ezüst Horvátországot illeti, elõnyei magától értetõdõek: autóval csak néhány óra utazásnyira fekvõ, népszerû üdülõhely.

34%-os részesedéssel, igazi meglepetésként került az elsõ helyre Törökország. A három évvel ezelõtt a TOP5-be is csak épphogy bekerülõ ország az idén minden harmadik magyar által választott úti céllá vált. A Török Riviéra megfizethetõ árú all inclusive és ultra all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodái között ugyanis nem nehéz jó nyaralóhelyet találni, a kimagasló luxus szolgáltatást nyújtó hotelek egy európai középkategóriás szálláshely áráért foglalhatók.

A TOP 5-be bele nem fért országok között Tunézián kívül még Spanyolország, Olaszország és Málta vonzott jelentõs számú nyaralni vágyót.

Kapcsolódó linkek:
www.startutazas.hu
www.vilaglato.hu
www.lastminuteutak.hu

További információ, kérdés esetén:
Geri Károly
Start Utazási Iroda Kft.
H-1075 Budapest
Madách I út 13-14.
06 70 337 2027
06 1 881 74 10