2021.01.26. - Vanda, Paula

Véget ért a hosszú taxizás Ausztráliában

Véget ért a hosszú taxizás Ausztráliában
Kilenc hét és 13 650 megtett kilométer után Ausztráliában véget ért a "hosszú taxizás", amelynek célja a tavaly meghirdetetett "világ legjobb állása" pályázathoz hasonlóan az idegenforgalom fellendítése az ötödik kontinensen.

A befejezõdött utazás résztvevõi, a sofõr és az utasok is válogatók után kerültek be a csapatba. A gépkocsivezetõnek kiválasztott Doug Slater "élete nagy lehetõségének" nevezte, hogy megtehette ezt az utat a nyugat-ausztráliai Perth és az északi partvidéken fekvõ Broome városa között.
bohócdoktor vizit szja 1%

"A vezetés nem okozott nagy gondot, de a többi elég sok munkát adott" - mondta, utalva arra, hogy egész úton folyamatosan magyaráznia kellett Nyugat-Ausztrália látnivalóit. Utasait, az Ausztráliából, Malajziából, Szingapúrból, Nagy-Britanniából, Új-Zélandról és Németországból érkezett 11 párt ámulatba ejtették a vadon élõ állatok, beleértve a mérgeskígyókat, cápákat és krokodilokat is - tette hozzá a sofõr, aki hozzá volt szokva, hogy keresztbe-kasul utazik az országban, mert korábban állatkereskedõ volt.

A "kirándulás" ötletét egy hajdan élt vénkisasszony adta, aki az 1930-as években három hónapon át utazott Ausztrália keleti partvidékén egy lehajtható tetejû taxin, több ezer kilométert téve meg Melbourne-tõl Darwinig.

Hivatalos becslések szerint a mostani "hosszú taxizás" több mint 2,6 millió dollár értékû médiamegjelenést vonzott és globálisan 60 milliós közönséghez juthatott el. A tengerpartokon, kietlen pusztaságon és a híres sivatagi tájon, az Outbacken keresztül vezetõ útvonalról a párok videoblogokban és a Twitter közösségi portálon számoltak be, a taxiban pedig kamera örökítette meg a túra minden egyes percét.

Slater, akit több mint 400 jelentkezõ közül választottak ki sofõrnek, szomorúan vette tudomásul, hogy a kalandos utazás befejezõdött. Miután visszarepül Perthbe, az egész Broome-ig tartó utat újra akarja kezdeni - ezúttal a feleségével.

Tavaly az Ausztrália északkeleti részén fekvõ Queensland állam élt egy ügyes reklámfogással. Meghirdette a "világ legjobb állása" pályázatot, amely az egész világon felkeltette a média érdeklõdését. Az idilli Hamilton-szigetre kerestek hat hónapra gondnokot 150 ezer dolláros (23 millió forintos) fizetésért. A nyertesnek, egy brit fiatalembernek annyi volt a dolga, hogy képekkel színesített blogjával kedvet csináljon a sziget felkeresésére.