2020.12.01. - Elza

Jó bizonyítványt kaptak a balatoni strandok

Jó bizonyítványt kaptak a balatoni strandok
Egy felmérésben 4,3-as átlagosztályzatot kaptak a balatoni strandok, a válaszadók a mosdók állapotában és tisztaságában találták a legtöbb kivetnivalót. A legjobbnak a gyenesdiási "Játékstrandot" találták a 37 balatoni helyszín közül.

Gyõrffy Árpád, a Balatontipp.hu internetes portál szerkesztõje ismertette a balatoni strandokat bemutató portál legfrissebb felmérésének eredményeit. Az oldal 3192 olvasója az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan értékelte a balatoni fürdõhelyeket tíz jellemzõ alapján.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az összesítésbe csak az a 37 strand került bele, amelyet legalább 35 különbözõ személy értékelt, így 2765 voks alapján alakult ki a végleges eredmény.

Az átlag osztályzat 4,3 lett, ami egy tizeddel jobb a két évvel ezelõtti hasonló felmérés eredményénél. A minõsítési kategóriák szerint a partok állapota, gondozottsága nyerte el a legjobb, 4,6-es osztályzatot. Az úszási lehetõség, a gyermekjátékok és a sportolási lehetõségek kínálata, a vendéglátás választéka, valamint a személyzet szolgálatkészsége és kedvessége egyaránt 4,4-es osztályzatot kapott.

A víz tisztaságát, a meder állapotát 4,3-re értékelték a válaszadók, és ugyanilyen minõsítést kapott a strandok szolgáltatásaiban tapasztalható ár-érték arány is. Az utolsó elõtti helyen 4,2-es átlagosztályzattal a parkolási lehetõség áll, a leggyengébb, 4,1-es osztályzatot pedig az illemhelyek, mosdók állapota és tisztasága kapta a szavazóktól.

Egy-egy strand, vagy annak különbözõ szolgáltatásai esetében is mutatkoztak eltérések a minõsítésekben, de a 3,4-es osztályzatnál nem született rosszabb jegy. A népszerû siófoki Nagystrandnál például a sportolási lehetõségeket 4,6-re, míg az illemhelyek állapotát csak 3,8-re, a balatonfüredi Esterházy strandnál a part állapotát, gondozottságát 4,7-re, míg a mosdókét csak 3,9-re értékelték.

A 37 balatoni helyszín közül a gyenesdiási "Játékstrand" érte el a legjobb, 4,7-es átlagot. A második helyen a balatonszárszói Központi szabad-strand és a balatonfüredi Kisfaludy strand osztozik 4,6-es átlageredménnyel.

A legfelkapottabbnak számító balatoni strandok - a füredi Esterházy, a keszthelyi Városi és a siófoki Nagystrand - az átlagosztályzatuk és az ár-érték arányra kapott jegyük alapján is a mezõny utolsó harmadában végeztek, igaz, nem számottevõ, alig fél osztályzatnyi lemaradással az elsõkhöz képest. A sor legvégén szereplõ balatonberényi községi strand pedig, ugyan csak felfelé kerekítve, de szintén megkapta a 4-es átlagosztályzatot.

A közel egy éve tartó, múlt hét végén zárult szavazás során mindenki csak egyszer mondhatott véleményt egy-egy strandról. Az azonosíthatóság, illetve a többszöri osztályozás elkerülése érdekében a résztvevõknek meg kellett adniuk a nevüket, telefonszámukat, címüket.