2024.04.27. - Zita

Utálják a túristákat Velencében

Ironikus demonstrációt tartottak vasárnap Velence lakói, tiltakozva az egyre nagyobb méreteket öltõ turizmus ellen, ami állításuk szerint oda vezet, hogy Disneyland mintájára látványpark, azaz "Veniceland" lesz a városukból.
bohócdoktor vizit szja 1%

"Velence annak a húszmillió turistának a szórakoztató parkjává vált, akik évente elárasztanak minket" - közölte Matteo Secchi, a tiltakozást szervezõ Venessia csoport szóvivõje, emlékeztetve, hogy az észak-olasz városnak mindössze 59 ezer lakója van.

"Most már csak annyit tehetünk, hogy rendezünk egy partit, és felavatjuk a Veniceland szórakoztató parkot. Ez egy ironikus provokáció a város vezetõinek, akik, úgy tûnik, nem képesek visszafordítani a folyamatot" - áll a közleményben.

A megmozdulás résztvevõi különféle kosztümökbe bújva haladtak végig a várost kettészelõ Canal Grandén, majd venicelandi "belépõket" árultak a turistáknak a város vonatpályaudvarán.
Giorgio Orsoni, Velence polgármestere a tüntetés kapcsán annyit közölt, hogy együtt fog dolgozni a Venessia csoporttal, hogy "megtalálják a lehetõ legjobb megoldást" a problémára.