2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Az Illés búcsúkoncertjével kezdõdött a Sziget

Olvasd a cikksorozat további részeit is:
Sziget 2005 1. Az Illés búcsúkoncertjével kezdõdött a Sziget2. Buli dömping és pihenõoázis: 45 ezer ember nem tévedhet!3. Nincs megállás: Sziget 2005. második nap4. Hétvégi dömping kezdõdött a Sziget 2005. harmadik napján5. Csúcsra járatva : Korn, Tankcsapda, Soltész Rezsõ a Sziget 2005. negyedik napján6. Sziget ötödik nap: Vége felé közeledik a totális eszméletvesztés7. Esõs és intenzív Sziget 2005. hatodik napon is8. Sziget Fesztivál 2005. végszó a 7. napon
bohócdoktor vizit szja 1%

A legendás ötös, Illés Lajos, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Szörényi Örs és Bródy János több tízezer ember elõtt kétórás válogatást adott az együttes legfontosabb dalaiból. A nézõk pontos száma nehezen becsülhetõ, mert nagyon sokan már az egyhetes fesztiválra költöztek be.

Illésék jó hangulatban és jó formában búcsúztak. A koncert kezdése elõtt vetített képeket mutattak az együttes történetébõl, valamint a zenekar múlt heti erdélyi útjáról...

...Ezután felvételrõl lejátszották a Miért hagytuk, hogy így legyen címû dalt még a nemrégiben elhunyt dobos, Pásztory Zoltán közremûködésével.

Összesen huszonkilenc dal került elõ az együttes repertoárjából a búcsúfellépésen. A számok között voltak abszolút slágerek, a Légy jó kicsit hozzám, a Ne gondold, a Különös lány, a Nem akarok állni, a Kis virág, a Keresem a szót, az Utcán, a Goodbye London és a Little Richard. Elhangzottak a zenekar számára fontos, koncerteken ritkábban elõadott dalok, például a Március 48, az Európa csendes, valamint az ehhez a gondolati körhöz tartozó Ha én rózsa volnék, Bródy János elõadásában.

A koncertet az óriási kivetítõkön egészen messzirõl is jól lehetett látni, s nem volt probléma a hangminõséggel sem. Az együttest csak a harmadik ráadásblokk után engedte le a színpadról a közönség.