2024.04.18. - Andrea, Ilma

Egyre népszerûbb Magyarország az osztrák turisták körében

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacért felelõs képviselõje, Bécs leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának adott terjedelmes interjúban közeli és rendkívül kedvezõ ár-érték arányú úti célként ajánlotta Magyarországot az osztrákok figyelmébe – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Radio Arabella (www.arabella.at) július 23-i turisztikai és programajánló mûsorában hazánk mint az osztrákok egyik legkedveltebb nyaralóhelye került bemutatásra, s a nyári ajánlatok közül a Balaton, a wellness szolgáltatások és Európa egyik Kulturális Fõvárosa, Pécs a legnépszerûbbek. Az adásban elhangzott, hogy a Forma 1-es Magyar Nagydíj a közelsége miatt az osztrákok „házi autóversenyének” számít. Az egész Ausztriában fogható közkedvelt rádiócsatorna turistacsalogató Magyarország-összeállítását, ismétlésekkel együtt közel 900 ezer hallgató követhette nyomon.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt évben új alapokra helyezte marketing-tevékenységét, amely alapján a mindennapos turisztikai promóciós munka során a fizetett hirdetések és költséges akciók helyett egyre nagyobb szerepet kap a kapcsolat-marketing (relationship marketing) eszköztára. Az új típusú marketingmunka hatására fókuszba kerültek a sajtóutak, illetve a külképviselet kapcsolatrendszerébe tartozó stratégiai partnerekkel való intenzív kooperáció. Az MT Zrt. bécsi irodája által szervezett rendszeres sajtótájékoztatók, rádiós háttérbeszélgetések, tanulmányutak hatására generált pozitív sajtómegjelenések médiaértéke a képviselet költségvetésének többszörösére tehetõ.