2024.03.19. - József, Bánk

Megnyílt Bangkokban a reptéri gyorsvasút

A napokban hivatalosan is átadták a Bangkok Suvarnabhumi repülõterét a városközponttal összekötõ gyorsvasutat. Az utasoknak így végre nem kell órákat a dugóban tölteniük útban a város és a repülõtér között. Ezzel Bangkok is felzárkózott a régió azon metropoliszai - Szingapúr, Kuala Lumpur és Hongkong - mellé, amelyek repülõterei metróval közvetlenül elérhetõk.
bohócdoktor vizit szja 1%

A metróvonalon az utasok elérhetik a Phya Thai, Rajprarob és Makkasan városrészeket, Rajdamri környékét, valamint a Phetchaburi, Asoke és Rajdaphisek utakat. A 28 kilométer hosszú Airport Link két vonalból áll: a City Line nyolc állomáson áll meg és 30 perc alatt teszi meg az utat, és 24 órán keresztül közlekedik. Az Express Line nem áll meg útközben, és 160 km/órás sebességgel 15 perc alatt teszi meg az utat a repülõtérrõl a városközpontba.

Az utóbbi reggel 6-tól éjfélig közlekedik. Az év végéig bevezetõ áron kínálják a gyorsvasúti szolgáltatást: a City Line-on egy utazás 15 bahtba kerül, az Express Line-on 100 baht lesz ugyanez. Januártól a City Line-jegyek a megtett távolság függvényében 15-45 bahtba kerülnek majd, a gyorsjárat ára 150-re nõ.