2024.04.19. - Emma

Madrid tartomány bemutatkozója Budapesten

2010. október 7-én Budapestre érkezett az a bemutató-sorozat, melyet a Turismo Madrid és a Turespana szervezett a szakma képviselõinek Varsóban, Prágában és Budapesten.
bohócdoktor vizit szja 1%

A workshop során Madrid tartomány turisztikai kínálatát a régió képviselõi népszerûsítették a helyi utazásszervezõk és utazásközvetítõk körében. A három várost érintõ bemutató célja Madrid Tartomány turisztikai kínálatának naprakész megismertetése, valamint a közép kelet-európai régióból érkezõ turisták számának növelése volt.

A spanyol Eurostars szállodalánc némrégiben a Belvárosban, a Kossuth Lajos utcában nyílt budapesti szállodájában október 7.-én a madridi szakmai követek közül számosan képviseltették magukat: szállodaláncok, utazási irodák, múzeumok stb.

Egy prezentáció során a szakmai közönség pontos számokat és információkat kapott Madrid város és tartományának turisztikai lehetõségeirõl. Hazánkban maga a Madridi tartomány, mint egység kevésbé közismert, de az elhangzott prezentáció rámutatott, Madrid nevezetessége, érdekességei mellett milyen ragyogó élményeket kínál a fõváros köré vont turisztikai kör. A Prado, a Thyssen-Bornemissa Collection, a Reina Sofia Art Museum a Guernica-val, a királyi palota (Puerta del Sol), a Plaza Mayor, a Szent Izidor templom, a Tengerészeti Múzeum (Naval Museum), a Plaza de España a Cervantes emlékmûvel és más érdekes helyek (pl. a Bernabeu Stadion...) Madridon belül egyszerûen és gyorsan elérhetõk a jól kiépített madridi metróhálózattal.

A Madridot övezõ városok jól megközelíthetõk a fõvárosból, 179 település õrzi-kínálja a spanyol történelem és kultúra hagyományait; olyanok, mint San Lorenzo de El Escorial, a Manzanares-i kastély, az elsõrangú turista látványosságnak tartott Alcala de Henares, a világörökség része Aranjuez a királyi palotával, a festõi Chinchon és mások. Jó részük metróval is elérhetõ.

A budapesti hagyományos szakmai találkozón a résztvevõk Victor Enrich mesterszakács tapas (spanyol falatok, borkorcsolya) fõzõ bemutatóján és interaktív tanfolyamán ismerhették meg a Tartomány gasztronómiáját, ill. felfutó bor-kultúráját.

Az esemény fontos részeként a bécsi Turespana új igazgatója Javier Rodriguez Manas mutatkozott be, aki szeptembertõl többek között a lengyel, a cseh és a magyar piacokért is felel.