2024.03.29. - Auguszta

Kikapcsolták az áramot a világ legelõkelõbb szállodájában

A világ legelõkelõbb szállodájában a török áramszolgáltató tartozás miatt kikapcsolta az áramot, azonban a The Mardan Palace nevû luxusszálloda, amely 2010-ben a világ legjobb szálláshelye címet is elnyerte, zavartalanul üzemel.
bohócdoktor vizit szja 1%

A World Travel Awards, azaz a turizmus Oscar-díjának tekintett kitüntetõ címmel jutalmazott antalyai hotelt Európa elsõ számú luxusszállodájának nevezték, és olyan hoteleket is megelõzött, mint a dubaji Burdzs al-Arab, vagy a londoni Dorchester.

Az orosz tulajdonban lévõ 546 szobás szálloda mintegy 4 millió török lírával (542 millió forinttal) tartozik a szolgáltatónak. Az üzemeltetõk a számla rendezésére három hetet kaptak, és ha nem fizetnek, végrehajtást kezdeményeznek ellenük - adta hírül az Aksam címû helyi napilap.

A luxusszálloda tavalyi megnyitóünnepségének fényét vendégként olyan hírességek növelték, mint Sharon Stone, Richard Gere és Paris Hilton. Mariah Carey és Tom Jones mûsorral szórakoztatta az egybegyûlteket.

A szálloda jelenleg saját áramfejlesztõ generátorairól üzemel. "Mintegy 1,2 milliárd dollárt (253 milliárd forintot) fektettünk a szállodába, és az ilyen kis tartozások nem fognak tönkre tenni minket" - mondta Cumhur Ozen hotelvezetõ, hozzátéve, hogy a számlát ki fogják fizetni.

mti