2024.04.19. - Emma

Magyarországé lett a 'Legjobb Európai Stand' az ITB-n

Rendkívüli elismerésben részesült a magyarországi turisztikai megjelenés a világ egyik legnagyobb turisztikai vásárán: a Magyar Turizmus Zrt. standja nyerte el a Best Exhibition Award-ot, a Legjobb Európai Stand díját a március 9-13. között Berlinben megrendezett „Internationale Tourismus Börsén” (ITB).
bohócdoktor vizit szja 1%

A március 12-i hivatalos díjátadó ünnepségen – ahol mintegy 600 magas rangú vendég elõtt méltatták az elismerésben részesülõket – 11 kategória elsõ három helyezettje vehette át a Best Exhibitor Awardot (BEA). A nyerteseket az ITB több mint 11 ezer kiállítója közül választották ki, magas minõségi kritériumok alapján. Magyarország – a hazai gazdag egészségturisztikai kínálatot a figyelem középpontjába állító megjelenéssel – az európai kiállítók kategóriájában szerezte meg az elsõ helyezést, olyan desztinációkat maga mögé utasítva, mint a Kanári-szigetek, Svájc, Ausztria, Görögország, Ukrajna, Baleári-szigetek, Lengyelország, Szlovákia és Szardínia.

Az ITB-n a standok anonim, titkos értékelését hagyományosan a Kölni Turisztikai Egyetem diákjai végzik. Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. németországi igazgatója elmondta, hogy a díj odaítélésekor a stand egészét veszik figyelembe, tehát a dizájnt, a kivitelezést, az attrakciókat, az információs anyagok minõségét, s nem utolsó sorban a személyzet kedvességét, szolgálatkészségét. Hozzátette, hogy az ítészek nagyra értékelték a Jásdi Miklós által tervezett stand látványát, a Molnár László-féle kürtõskalács illatát és ízét, a balatoni borok zamatát, a Zsolnay kútból folyó Visegrádi ásványvíz frissítõ hatását, valamint a több mint 20 magyar társkiállító és az MT Zrt. munkatársainak hozzáállását.

A magyar nemzeti stand már nem elõször részesült rangos elismerésben az idei évben. Februárban, a prágai Holiday World utazási kiállításon a "Legjobb expozíció 60 m2 felett" kategóriában nyerte el a hazai stand a kiállítás szervezõi és a szakmai zsûri elsõ díját, majd pedig a belgrádi IFT turisztikai kiállításon a legszebb nemzeti standnak járó elismerést ítélte oda a szakmai zsûri a Magyar Turizmus Zrt. standjának, köszönhetõen a stand szép, igényes kivitelezésén túl az MT Zrt.-vel való együttmûködõ kapcsolatnak.