2020.11.28. - Stefánia

Átjáróház - Átlátszóság Összmûvészeti Kísérleti Fesztivál

Az Átjáróház cím utal az egyetemek, a mûvészeti ágak közti átjárhatóságra. Ez az elsõ fesztivál, amelynek kiindulópontja és elsõ témája, az Átlátszóság. Mindkét este három „kis elõadásban” igyekszünk megmutatni, hogy ki milyen úton közelítette meg a látványnak ezt a formáját! Célunk a mûvészeti ágak, iskolák közötti merev határok lebontása, a különbözõ területeken alkotó mûvészek együttmûködésének elõsegítése.
bohócdoktor vizit szja 1%

2006. szeptember 22 - 23. 19.00, MU Színház

S akik eljönnek, azoknak kiderül, hogy tudott együtt dolgozni több mûvészeti egyetem hallgatója, hogy is sikerült az a bizonyos átjárás!

Átlátszóság a testeknek azon tulajdonsága, melynél fogva a fénysugarak rajtok áthaladhatnak. Ellenkezõje az átlátszatlanság. Teljes átlátszóság nem létezik, éppen ugy teljes átlátszatlanság sem; elég vékony rétegben minden anyag átlátszó, viszont elég vastag rétegü legátlátszóbb anyagon sem hat át a fény teljes erejében. Az átlátszóságot a fény rezgéselmélete ugy magyarázza, hogy az anyag molekulái közötti közök a fényrezgések hipotetikus közegével - az éterrel - vannak kitöltve, mely a fénysugarak áthaladását lehetségessé teszi.

A belépés ingyenes!

Jó szórakozást kíván az utazunk.com!