2020.11.30. - András, Andor

Ötcsillagos Magyarország

Egy hét borozás több mint egymillió forintért, céges ösztönzés egy nemzetközi hírû mûvésszel. Magyarország ugyan nem a luxusturisták kiemelt célpontja, de azért nálunk is van lehetõség sok pénzt költeni egy utazásra. Nem csak a magyar gazdagok látogatnak egzotikus vidékekre, de mi is célpontot jelentünk a vastag pénztárcájú utasok egy részének.
bohócdoktor vizit szja 1%

Bár megpróbálunk többek számára azzá válni, és ehhez szállodáink már nagyjából rendelkezésre állnak, más területen még van mit fejlõdni. Magyarország nem szerepel a legkedveltebb luxusút-célpontok között, ehhez a szolgáltatásaink és a hírünk még nem eléggé jó, az áraink viszont már túl magasak.

Régen akár a Lánchidat is ki lehetett világíttatni!

A klasszikus luxusturista érkezzen bár egyénileg vagy szervezett keretek között, nyilván arról ismerszik meg, hogy hány csillagos szállodában száll meg, és mennyi pénzt költ el. De nem csak ultragazdag, unatkozó milliomosok szoktak a budai várra nézõ szobában éjszakázni, hanem azok a felsõvezetõk is, akik rendes éves céges, fejlesztõ, magyarul jutalomútjukra érkeznek hozzánk.

Az inszentív (ösztönzõ) utaztatás a turizmusipar egyik legjobban fejlõdõ ága, mely a dolgozók és társcégek munkatársainak megjutalmazásáról szól. Olyan juttatás, mely jó a cégnek (továbbképzésként elszámolja), és jó annak a közép- és felsõvezetõnek, akit egzotikus országokba visznek a cég pénzén.

A belföldi luxusutak harmadik hullámát éljük, mondta el kérdésünkre Dr. Simon András, a MUISZ (Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetsége) szóvivõje, egy belföldi konferencia- és inszentív utakkal is fogalkozó utazási iroda cégvezetõje. Magyarországon a luxusutak aranykora a nyolcvanas években volt, az évtized végére olcsón, jó szolgáltatást tudtunk nyújtani, hiszen már nyitott az ország, de az árak még nem szabadultak el, és a valutára nagy szükség volt.