rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • 2008: mikor, hová ne utazzunk?

 • Share on Tumblr

  Az emberek többsége még mindig júliusra vagy augusztusra idõzíti az évi rendes szabadságát, pedig a pihenésre ennél alkalmatlanabb hónapok aligha vannak az esztendõ során. A felkapott turistacélpontok szállodái, éttermei, szórakozóhelyei zsúfolásig teltek, a meleg szinte elviselhetetlen, az árak az egekig nõnek, és rengeteg szolgáltatás nem mûködik, hiszen a helybéliek is éppen a jól megérdemelt vakációjukat töltik – máshol. Összeállításunkban néhány kedvelt célország elkerülendõ idõpontjait soroljuk fel azok számára, akik mindenképpen szeretnének távol maradni az elviselhetetlen tömegtõl.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A karácsonyt, szilvesztert, húsvétot szándékosan nem tüntetjük fel sehol, ezek ugyanis meglehetõsen evidens dátumok, aki tehát irtózik a zsúfoltságtól, inkább töltse a lakása falai közt ezeket a napokat. A nemzeti ünnepek (közülük csak az idén még sorra kerülõket soroljuk fel) viszont felkerültek a „tiltólistára”, mert azok országonként más és más idõpontot jelentenek. Elõzetesen annyit jegyezhetünk meg, hogy a március és az április, valamint az október és a november általában a nyugodtabb hónapok közé tartoznak, de mindenképpen érdemes a részletes ismertetõket is átbogarászni.

  Szlovákia
  Az ország számtalan látványossága közül november és március között sok minden zárva tart, így ebben az idõszakban szinte csak a síelés szerelmesei találhatnak maguknak szórakozást. A május, a június és a szeptember a legajánlottabb hónapok az utazásra azoknak, akik a csendet kedvelik, a július viszont mindenképpen elkerülendõ, hiszen a programok ekkor csúcsosodnak északi szomszédainknál: a lõcsei Mária-zarándoklatra legalább 100 ezer embert várnak minden évben, Trencsénben rockfesztivált rendeznek a hónap közepén, de még a legkisebb faluban sem múlhat el a július egy kiadós mulatozás nélkül.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 5., augusztus 29., szeptember 1., szeptember 15., november 17.

  Ausztria
  A sógoroknál szintén a július és az augusztus a legveszélyesebb hónapok, a nagy meleg miatt ekkor még a híres bécsi opera is üzemszünetet tart. A fõváros csúcsszezonja amúgy jóval kiterjedtebb, a remete-típusoknak áprilistól októberig tanácsos elkerülniük a császárvárost, ahol már most a hónap végén futógálát rendeznek 25 ezer résztvevõvel, de idén is lesz tavaszi és nyári fesztivál, valamint nagy tömeget vonzó Schubert- és Haydn-koncertek, szeptemberig pedig egy látványos kiállítás Tutanhamon kincseibõl, aki tehát nem szereti a nagy nyüzsgést, õszig inkább Bécstõl távol pihenjen. Ami az osztrák hegyeket illeti, 1800 méter fölött novembertõl májusig tart a hószezon, 2600 méter fölött viszont lényegében egész évben, a nyári (és persze téli) tömeget tehát tanácsos itt is elkerülni.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 1., október 26.

  Csehország
  A május és a szeptember már kellemes idõszaknak számít, hiszen nyitva tart minden múzeum, képtár és kastély, az árak alacsonyabbak és a tömeg is kisebb. Jó az április és az október is, de ekkor az idõ még kissé csípõsebb lehet. Aki júliusban vagy augusztusban szeretne a csehekhez látogatni, az magára vessen, bár a szünidõ miatt üres egyetemi kollégiumokban még ekkor is olcsó szálláshoz lehet jutni.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 5-6., szeptember 28., október 28., november 17.

  Horvátország
  Hosszú ideig, áprilistól szeptemberig tart a csúcsszezon az országban, s ha elõtte vagy utána próbálunk ellátogatni a tengerpartra, fennáll a veszélye annak, hogy a víz még vagy már hideg lesz. Talán a szeptember a legkedvezõbb egy horvát kirándulásra, a május vége–június eleje viszont eszükbe ne jusson, mert az az iskolai kirándulások ideje.
  Az ország nemzeti ünnepei: június 22., június 25., augusztus 5., október 8.

  Németország
  Májustól októberig az országot elárasztják a turisták, júniusban és júliusban pedig ehhez a tömeghez még hozzácsapódnak a szünidõzõ iskolai csoportok, akik természetesen a legolcsóbb szállásokat foglalják el. Marad a márciustól májusig tartó idõszak, illetve az október és a november, amikor még jó esélyünk van az enyhe, napos idõre is.
  Az ország nemzeti ünnepei: augusztus 8., október 3., november 16.

  Franciaország
  Az idõjárás és a viszonylag kevés látogató miatt a tavasz a legszebb az országban, ahol azonban már májustól beindul a turistaszezon, és õszig meg sem áll. Július közepétõl augusztus végéig a helyiek is a szabadságon lévõk tömegét növelik, októbertõl az idõ viszont már kellemetlenre fordul, karácsonykor pedig iskolásoktól zsúfoltak a sípályák, így az április és a szeptember tûnik a legalkalmasabbnak egy francia vakációra.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 14., november 11.

  Olaszország
  Áprilisban, májusban, októberben vagy novemberben menjenek a napfényes Itáliába azok, akik látni is szeretnének belõle valamit. Augusztusban nemcsak a külföldiek, de maguk az olaszok is turistává válnak, ezért sok minden be is zár az utolsó nyári hónapban. Az Alpokban már szeptember közepétõl havazik, így aki korán elindul síelni, az elkerülheti a tömött pályákat.
  Az ország nemzeti ünnepei: április 25., június 2.

  Görögország
  Az egyik legfelkapottabb célországban elég nehéz jó idõpontot javasolni, de mondjuk húsvéttól június közepéig még élhetõnek nevezhetõ a csodás Hellász is. A tengerpartok és az õsi romok környékei ekkor még nem zsúfoltak, aztán augusztustól októberig megint elcsendesedik az ország, utána pedig egyenesen téli álomba merül, így a görög telet inkább tanácsosabb kihagyni.
  Az ország nemzeti ünnepe: november 17.

  Travelline


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Újra Magyar Kulturális Évad Németországban

  Július 21-én vette kezdetét és egészen év végéig tart a Magyar Kulturális Évad, az "Ungarischer Akzent" második fejezete Németországban. Az Évad keretén belül Magyarország díszvendég a minden évben megrendezendõ Schleswig-Holstein Musikfestival számos rendezvényén. A júliusi nyitóhétvégén a Budapesti Fesztiválzenekar nagysikerû koncertet adott Kiel, Lübeck és Stade városokban.

 • A dzsungel könyve Szegeden

  Mauglit szülei elvesztése után a farkasok fogadják be és nevelik fel. Az erdõ híres vadászai, Akela, a farkasok vezére, Balu, a medve és Bagira, a fekete párduc lesznek a fiú barátai és tanítómesterei. Megismertetik vele a dzsungel törvényeit, és védelmezik legnagyobb ellenségétõl, Sir Kántól, a tigristõl.

 • Nemzetközi sztárparádéval búcsúztatja a nyarat a SZIN

  A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) augusztus 23-24-25-26-án új helyszínekkel, nemzetközi sztárokkal, a hazai zenei élet krémjével – a Kispál és a Borz eredeti felállásával -, a SZIN tehetségkutató legjobbjaival és további kulturális és szabadidõs eseményekkel várja látogatóit. A Tisza parti város Újszegedi Partfürdõjén rendezendõ „ifinapok” már évek óta a legSZINesebb nyárbúcsúztató rendezvény a hazai fesztiválpalettán.

 • Schleswig Holstein Zenei Fesztivál záróprogramja

  Budapest 2007. szeptember 1. 20:00 óra - Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagyterem és Gyõr 2007. szeptember 2. 19:00 óra - Gyõri Székesegyház.

 • Szegedi Kortárs Balett: Homo ludens

  Keszthely, Balaton Kongresszusi Központ és Színház - 2007. szeptember 8. szombat, 19:00 Juronics Tamás jó érzékkel nyúlt a minket is gyakran foglalkoztató kérdésekhez, a hétköznapjainkban felbukkanó problémákhoz.

 • Carstyling.hu Tuning Show 2007 - Filmek legendás autói

  Ahogyan 2006-ban, idén is több, autós filmekből ismert híresség kap helyet a kiállításon. A Halálos Iramban filmbekből közkívánatra ismét vendégünk lesz a világon létező egyetlen és eredeti narancsszínű F&F Toyota Supra, melynek üléseit Vin Diesel és Paul Walker is koptatták, mellette pedig egy további meglepetésautóra (infó hamarosan) számíthatunk!

 • Aston Martinnal utazhatunk Londonban

  Boris Johnson, London polgármestere a Londoni Közlekedési Múzeumban a hétvégén bemutatta városa jövõben tömegközlekedési eszközét. A modern külsejû double-dekert a neves luxusautó-gyártó, az Aston Martin (és segítõje a Foster and Partners) tervei alapján készítik. Még 2008-ban választották ki a sikeres pályamûvet sok száz terv közül.

 • Lóháton Lengyelországba

  Korabeli jelmezben, lóháton és szekereken indul szerdán Dunakeszirõl Stary Saczba (Lengyelország) 35 fõ, hogy tovább mélyítse Dunakeszi, Lõcse és Stary Sacz baráti kapcsolatát. A Szent Kinga Nemzetközi Lovas Emléktúra célja a társadalmi kapcsolatok építése, erõsítése, valamint a lovas szakmai kapcsolatok ápolása - mondta Palásti Béla, a Dunakeszi Mûvelõdési Központ igazgatója.

 • Ezekre figyeljen utazás elõtt

  Az utasbiztosításnál az egészségügyi szolgáltatás limitje fõleg azokban az országokban fontos, ahol drága az ilyen ellátás, oda utazva korlátlan, vagy 50-70 millió forintos felsõ határral kötött biztosítást javasol a Magyar Biztosítók Szövetsége.

 • A Szegedi Szabadtéri My Fair Lady produkciójának sztárjai Szegedre költöztek

  A Szabadtéri My Fair Lady sztárjai közül többen már szerdán megérkeztek Szegedre. Gálvölgyi János, Tompos Kátya, Széles László, Szabó Kimmel Tamás, Venczel Vera, nagy izgalommal érkezett az elsõ szegedi részpróbára. A stáb szegedi jelenléte még nem teljes, de a hétvégi próbákhoz már csatlakozik az elõadásban Doolittle szerepét megformáló friss Kossuth díjas Bezerédi Zoltán is.

 • Elõvigyázatosságra figyelmeztetik a Horvátországban nyaralókat is

  Zágráb - A turisták hiányos ismeretei és felelõtlensége miatt minden évben számos halálos baleset éri a Horvátországban nyaralókat, ezért a horvát tengeri és hegyi mentõk figyelmeztetésként összefoglalták a tragédiák leggyakoribb okait.

  Az igazi nyári szezon még alig kezdõdött el az Adrián, de már eddig 10 turista lelte halálát nyaralása közben. A horvát tengeri kutató- és mentõszolgálat központja szerint a tragédiák oka leginkább az, hogy a nyaralók felkészületlenül, a környezetet nem ismerve és felesleges kockázatokat vállalva bocsátkoznak bele mindféle kalandba a fürdés és napozás mellett.

 • Gyanúsak a túl olcsó utazási ajánlatok

  Az Egyiptom-specialista – még tegnap is ezzel a címmel jelent meg az elsõ anyag a google.hu-n, ha a keresõbe a Malda Tours nevét ütöttük be. Az elmúlt napok eseményei megmutatták, a cég abban specialista, hogyan kell az utasokat külföldön hagyni. Az igaz, hogy a honlapjukon már egy biztosító telefonszámát tüntették fel, ám hiába hívtuk, nem vették fel. Mit tehet az utas, hogy ne válasszon olyan irodát, amelyik „külföldön felejti” vagy nem nyújtja az elõre kifizetett szolgáltatást?

 • Ágyak ás autók Stuttgartban

  A V8 Hotel Stuttgartban van. Az ágyak autók, de nem kell bennük kuporogni, mivel kényelmes ágyakká alakították át õket, ám meghagytak valamennyit a kocsikból is.

 • Nőttön NŐ

  Néha nő vagyok. Néha androgün. Ufó is szoktam lenni. Legtöbbször azonban emberként kószálok a világban.

 • Parabélyeg

  A mûvészbélyeg négy évtizede a fluxustól az internetig - Budapest, Szépmûvészeti Múzeum, 2007. március 23 - 2007. június 24.

 • Karcagon voltunk a Birkafõzõ fesztiválon

  Kezdetét vette pénteken a Nagykunság leghíresebb és legnépszerûbb birkafõzõ versenye, amelyet a gasztronómiai vetélkedõt kísérõ sokszínû szórakoztató programok miatt az idén már fesztiválként hirdettek meg a fõszervezõk, a helyi önkormányzat és a Magyar Nóta és Dal Alapítvány; a fõzõcsapatok hagyományosan szombaton versengenek azért, ki tudja a legfinomabb pörköltet elkészíteni. A nyitónap délutánján több, fõként a fiatalok által kedvelt zenekar koncertjét élvezhette a közönség. A rendezvény ideje alatt a karcagi Gyõrffy István Általános Iskolában a Nagykunság népi táplálkozását bemutató kiállítás látható.

 • Szekeres Adrien koncert

  A nagysikerú, májusi Thália Színházbeli koncert folytatásaként december 10-én ismét különleges zenei élményt szeretne nyújtani Szekeres Adrien.

 • Ismét verseny a Virágos Magyarországért

  Immár 14. alkalommal hirdették meg a Magyar Turizmus Zrt. égisze alatt a Virágos Magyarországért versenyt a különbözõ állami és civil szervezetek. Az idén Eger és Noszvaj indul a legszebb település címéért az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) - mondta Kunczéné Fellegi Katalin, a verseny fõvédnöke a kedden a Gellért szállóban rendezett tájékoztatón.

 • MTV országjáró körút

  Országjáró körútján „személyesen” is szórakoztatja a nézõket az idén fél évszázados Magyar Televízió. Négy helyszínen, négy városban gyerekek és felnõttek egyaránt találnak majd kedvükre való programot.

 • Francia Filmnapok

  Idén immár tizenegyedik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően április 16-25. között tartják a Francia Filmnapokat. Esetleg még kiegészülhet a filmnapok jelenleg tervezett programja, de az már bizonyos, hogy Budapest mellett Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Kecskeméten nézheti meg a közönség a legfrissebb francia filmtermés legjavát.

 • Kárpátalján 90 éves a turizmus

  Ungvár - Kilencven évvel ezelõtt indult be a szervezett turizmus Kárpátalján, miután a régió 1919-ben Csehszlovákiához került.

 • Morcheeba

  (Siófok, Coke Club - augusztus 20., hétfõ, 22:00)

 • Ötnyelvû egészségügyi szótár külföldre utazóknak

  Elvesztettem hirtelen az eszméletemet, hasmenésem van, cukorbeteg vagyok, babát várok, adjon egy fájdalomcsillapítót - ehhez hasonló mondatok szerepelnek angolul, németül, franciául, olaszul és spanyolul egy, a gyógyszertárakban beszerezhetõ ingyenes kiadványban.

  Az egyik legnagyobb gyógyszerforgalmazó és termeltetõ cég magyarországi leányvállalata az idén is kibocsátotta ezt a kis szótárt, amelyet érdemes zsebre tenni, ha valaki elutazik, fõleg távoli tájakra.

 • Idén is SZINtér volt Szeged

  2007-ben igazi nagyrendezvényen érezhette magát a kedves résztvevõ, hiszen már a nulladik napon több ezres tömeg volt kíváncsi a fõprogramra, az Ákos koncertre. Volt is nagy sorban állás, várakozás, és mindenki nagyon örült, amikor bejutott a fesztiválra. Az Ákos koncert kisebb technikai kavalkád után el is kezdõdött, és az égiek sem úsztatták el olyan nagyon a kezdõ napot. Persze a profik már kora délután megérkeztek, sátrat vertek, „bebútoroztak”, hogy a koncertek utáni bulikat követõen biztos helyen hajthassák le fejeiket.

 • 10.000 német utazási iroda kirakatába kerülnek ki Pécs ajánlatai

  Német piaci felmérések szerint a Magyarországra látogató német vendégek 30 százaléka még mindig szervezett formában utazik. Ennek megfelelõen a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete különös hangsúlyt fektet az utazásszervezõ vállalatokkal való együttmûködésre.

 • Egzotikus utazások előtti oltás

  Egzotikus utazások előtti oltásEgzotikus utazások előtt fontos az alapos tájékozódás, hiszen szinte biztos, hogy valamilyen védőoltást fel kell vennünk egészségünk védelmében. Mivel sokszor csak több vakcina egymás utáni beadása ad kellő védettséget, időben kell elkezdenünk a védőoltásokkal kapcsolatos ügyeket intézni. Utazás előtt legalább hat héttel menjünk el a legközelebbi oltóközpontba, ahol személyre és úti célra szabott tanácsot kaphatunk a szakemberektől. A trópusi úticéloknál a maláriára is érdemes odafigyelni, mely betegség ellen nem létezik védőoltás, de felkészültség esetén megelőzhető.

 • Anna and the Barbies az E-Klubban

  Augusztus 25-én pénteken este az E-klub közönsége elõtt lép fel az Anna and the Barbies!

 • Gyógyíthatatlan kór pusztít Argentínában!

  Bolívia, Brazília és Paraguay után már Argentínában is terjed a dengue-láz, csapást mérve az ország idegenforgalmára.

 • Jelentõsen nõtt a törökországi turizmus

  Az idén az elsõ öt hónapban 10,14 százalékkal 8,070 millióra nõtt a turisták száma Törökországban, tavaly január-májusban 7,32 millió látogató érkezett.

 • A katalógusok titkos nyelvezete

  Az utazási irodák rákényszerítik a nyaralni vágyókat, hogy a sorok mögött
  olvassanak. A valóságot ugyanis kissé megszépítik. Mi megfejtettük katalógusaik
  nyelvét. Nem árt, ha tudjuk, mi vár ránk az utazásunk során.

bohócdoktor vizit szja 1%