rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • 2008: mikor, hová ne utazzunk?

 • Share on Tumblr

  Az emberek többsége még mindig júliusra vagy augusztusra idõzíti az évi rendes szabadságát, pedig a pihenésre ennél alkalmatlanabb hónapok aligha vannak az esztendõ során. A felkapott turistacélpontok szállodái, éttermei, szórakozóhelyei zsúfolásig teltek, a meleg szinte elviselhetetlen, az árak az egekig nõnek, és rengeteg szolgáltatás nem mûködik, hiszen a helybéliek is éppen a jól megérdemelt vakációjukat töltik – máshol. Összeállításunkban néhány kedvelt célország elkerülendõ idõpontjait soroljuk fel azok számára, akik mindenképpen szeretnének távol maradni az elviselhetetlen tömegtõl.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A karácsonyt, szilvesztert, húsvétot szándékosan nem tüntetjük fel sehol, ezek ugyanis meglehetõsen evidens dátumok, aki tehát irtózik a zsúfoltságtól, inkább töltse a lakása falai közt ezeket a napokat. A nemzeti ünnepek (közülük csak az idén még sorra kerülõket soroljuk fel) viszont felkerültek a „tiltólistára”, mert azok országonként más és más idõpontot jelentenek. Elõzetesen annyit jegyezhetünk meg, hogy a március és az április, valamint az október és a november általában a nyugodtabb hónapok közé tartoznak, de mindenképpen érdemes a részletes ismertetõket is átbogarászni.

  Szlovákia
  Az ország számtalan látványossága közül november és március között sok minden zárva tart, így ebben az idõszakban szinte csak a síelés szerelmesei találhatnak maguknak szórakozást. A május, a június és a szeptember a legajánlottabb hónapok az utazásra azoknak, akik a csendet kedvelik, a július viszont mindenképpen elkerülendõ, hiszen a programok ekkor csúcsosodnak északi szomszédainknál: a lõcsei Mária-zarándoklatra legalább 100 ezer embert várnak minden évben, Trencsénben rockfesztivált rendeznek a hónap közepén, de még a legkisebb faluban sem múlhat el a július egy kiadós mulatozás nélkül.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 5., augusztus 29., szeptember 1., szeptember 15., november 17.

  Ausztria
  A sógoroknál szintén a július és az augusztus a legveszélyesebb hónapok, a nagy meleg miatt ekkor még a híres bécsi opera is üzemszünetet tart. A fõváros csúcsszezonja amúgy jóval kiterjedtebb, a remete-típusoknak áprilistól októberig tanácsos elkerülniük a császárvárost, ahol már most a hónap végén futógálát rendeznek 25 ezer résztvevõvel, de idén is lesz tavaszi és nyári fesztivál, valamint nagy tömeget vonzó Schubert- és Haydn-koncertek, szeptemberig pedig egy látványos kiállítás Tutanhamon kincseibõl, aki tehát nem szereti a nagy nyüzsgést, õszig inkább Bécstõl távol pihenjen. Ami az osztrák hegyeket illeti, 1800 méter fölött novembertõl májusig tart a hószezon, 2600 méter fölött viszont lényegében egész évben, a nyári (és persze téli) tömeget tehát tanácsos itt is elkerülni.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 1., október 26.

  Csehország
  A május és a szeptember már kellemes idõszaknak számít, hiszen nyitva tart minden múzeum, képtár és kastély, az árak alacsonyabbak és a tömeg is kisebb. Jó az április és az október is, de ekkor az idõ még kissé csípõsebb lehet. Aki júliusban vagy augusztusban szeretne a csehekhez látogatni, az magára vessen, bár a szünidõ miatt üres egyetemi kollégiumokban még ekkor is olcsó szálláshoz lehet jutni.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 5-6., szeptember 28., október 28., november 17.

  Horvátország
  Hosszú ideig, áprilistól szeptemberig tart a csúcsszezon az országban, s ha elõtte vagy utána próbálunk ellátogatni a tengerpartra, fennáll a veszélye annak, hogy a víz még vagy már hideg lesz. Talán a szeptember a legkedvezõbb egy horvát kirándulásra, a május vége–június eleje viszont eszükbe ne jusson, mert az az iskolai kirándulások ideje.
  Az ország nemzeti ünnepei: június 22., június 25., augusztus 5., október 8.

  Németország
  Májustól októberig az országot elárasztják a turisták, júniusban és júliusban pedig ehhez a tömeghez még hozzácsapódnak a szünidõzõ iskolai csoportok, akik természetesen a legolcsóbb szállásokat foglalják el. Marad a márciustól májusig tartó idõszak, illetve az október és a november, amikor még jó esélyünk van az enyhe, napos idõre is.
  Az ország nemzeti ünnepei: augusztus 8., október 3., november 16.

  Franciaország
  Az idõjárás és a viszonylag kevés látogató miatt a tavasz a legszebb az országban, ahol azonban már májustól beindul a turistaszezon, és õszig meg sem áll. Július közepétõl augusztus végéig a helyiek is a szabadságon lévõk tömegét növelik, októbertõl az idõ viszont már kellemetlenre fordul, karácsonykor pedig iskolásoktól zsúfoltak a sípályák, így az április és a szeptember tûnik a legalkalmasabbnak egy francia vakációra.
  Az ország nemzeti ünnepei: május 8., július 14., november 11.

  Olaszország
  Áprilisban, májusban, októberben vagy novemberben menjenek a napfényes Itáliába azok, akik látni is szeretnének belõle valamit. Augusztusban nemcsak a külföldiek, de maguk az olaszok is turistává válnak, ezért sok minden be is zár az utolsó nyári hónapban. Az Alpokban már szeptember közepétõl havazik, így aki korán elindul síelni, az elkerülheti a tömött pályákat.
  Az ország nemzeti ünnepei: április 25., június 2.

  Görögország
  Az egyik legfelkapottabb célországban elég nehéz jó idõpontot javasolni, de mondjuk húsvéttól június közepéig még élhetõnek nevezhetõ a csodás Hellász is. A tengerpartok és az õsi romok környékei ekkor még nem zsúfoltak, aztán augusztustól októberig megint elcsendesedik az ország, utána pedig egyenesen téli álomba merül, így a görög telet inkább tanácsosabb kihagyni.
  Az ország nemzeti ünnepe: november 17.

  Travelline


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A. L. Webber: Macskák

  A Szegedi Szabadtéri Játékok idei mûsorának nyitánya a Magyarországon elõször élõzenekarral és sztárfellépõkkel bemutatkozó Macskák. Az 1983-as hazai bemutatót követõen a musical sikere megállíthatatlan: Tus, Grizabella, Old Csendbelenn, Gimb-Gömb, és társaik megható történetei – Webber fülbemászó dallamaival párosulva – újra és újra elvarázsolják a közönséget.

 • Megélhetési utazók

  Egzotikus körutak vagy európai nagyvárosok? Felhõtlen kikapcsolódás vagy inkább a kellemest a hasznossal? Mennyi idõre mennek, milyen elõzetes szervezettség mellett és hogyan utaznak akik ebbõl élnek? Általánosan elmondható, hogy aki nagyobb céget igazgat, annak több ideje van pihenni, így utazgatni is. Egy évben minimum kétszer azért útnak indulnak a kisebb irodák fõnökei is, és van olyan is, akinek egy utazás az élete. Nem találkoztunk olyan vezetõvel...

 • Közép-Dunántúl várja a zöldutazókat!

  2007. április 28-án régiós természetjáró különvonatot indít a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a Közép-dunántúli Regionális Természetbarát Szövetséggel közös szervezésben.

 • Budapest és Pécs az Irish Timesban

  Széleskörû szakmai összefogással valósult meg az a tanulmányút, amelyet ír újságírók számára szervezett a közelmúltban a Kempinski Hotel Corvinus, az Aer Lingus légitársaság, a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft, a Pécs2010 Menedzsment Központ, továbbá a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága.

 • Sikeres volt a Budapest-Közép-Dunavidék régió megjelenése az Utazás Kiállításon

  A Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága (BKD RMI) 2011-ben – a nagy érdeklõdésre való tekintettel – 210m2 alapterületû, önálló standon, húsz társkiállítóval közösen jelent meg az Utazás Kiállításon.

 • Anyák napján kezdõdik a születés hete

  Immár ötödik alkalommal, idén is megrendezik a Születés Hete országos rendezvénysorozatot. A május 7-étõl 13-áig tartó hét 57 település, 154 helyszínén több mint 900 eseményt ölel majd fel, s közel 400 elõadó tart a szüléssel, születéssel kapcsolatos elõadást, filmvetítést, kerekasztal-beszélgetést, mûhelyt, bemutatót, író-olvasótalálkozót, kiállítást, és egyéb programot.

 • Anthony Burgess: Mechanikus narancs

  Alex, fiatalkorú huligánbanda vezetõje. Életének mozgatórugói a klasszikus zene és a céltalan brutalitás. Az elkerülhetetlen lebukás után gyilkosságért börtönbe kerül. Egy új pszichoterápiás kondicionálással elérik, hogy Alex iszonyodni kezdjen az erõszaktól.

 • No-Motor Rally

  NO-MOTOR RALLY - 2007. április 28 - május 1. - 8429 Porva, Sportpálya

 • Ákos - Még közelebb turné 2006.

  2006. október 20-án jelenik meg Ákos új stúdióalbuma, a Még közelebb. Az országos megjelenés napján dedikálás is lesz az Andante Borpatikában, Budapesten, az I.ker., Bem rkp. 2. szám alatt, 15 órától.

 • Hüllő Zoo Kiállítás Szegeden

  Különleges, izgalmas élmény vár mindenkire, aki ellátogat a Hüllő Zoo Kiállításra március 13. és 25. között.

 • Hazánk turisztikai bemutatkozása Moszkvában

  2010. március 17-20. között Moszkvában 17. alkalommal rendezték meg a MITT kiállítást és vásárt a belvárosi "Expo Centr" vásárközpontban. A kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi irodája 150 m2-es standon képviselte hazánk turisztikai kínálatát. A magyar standon összesen 25 társkiállító – tour-operator, szállodavállalat, Tourinform iroda – kínálta szolgáltatásait az orosz szakmai érdeklõdõk számára.

 • Kultúrhíd, ami mindent összeköt

  Egyhetes olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénynek ad helyet szeptember 21-tõl a belvárosi Károlyi Mihály utca. A Kultúrhíd Fesztivál néven debütáló esemény tíz helyszínen, többek közt a Petõfi Irodalmi Múzeumban és az Ybl Palota Rendezvényközpontban várja - változatos programokkal - az érdeklõdõket.

 • A Cannes-i Filmfesztivál csúcsa nem egy film, hanem egy jacht a 4YOU

  A Filmfesztivál kapcsán egy-két különleges vendég élvezheti a "4YOU Superyacht" extra kényelmét.

 • Téli menetrendre vált a Malév

  A Malév téli menetrendje október 29-én, a hónap utolsó vasárnapján 00.00 órakor lép életbe, a nyári-téli idõátállással egy idõben. Az utasoknak így nem okoz fennakadást az óra átállításából adódó eltérés, hiszen az új menetrend már az új idõpontokon alapul. A Malév a téli menetrendi idõszakban átlagosan heti 465, naponta 65 menetrend szerinti járatot üzemeltet.

 • Bartók kiállítás a Szegedi Nemzeti Színházban

  2006. november 10-ig tekinthetõ meg a nagyszínházban (elõadásnapokon 18-19 óra között) Bartók Béla színpadi mûveit bemutató kiállítás.

 • Sikerrel zárt a 33. Utazás kiállítás

  Sikerrel zárt a Hungexpo Zrt. által rendezett 33. Utazás kiállítás és az azzal egy idõben tartott további hat kiállítás, csak a vasárnap délutáni bombariadó gátolta meg, hogy idén a látogatók száma meghaladja a rekordot jelentõ 60 ezret.

 • Cápajelölõ, sörkóstoló, koalabefogó: Állás és utazás?

  Cápajelölõ, sörkóstoló, koalabefogó, sõt kengurupotyadék-betakarító állásokkal kecsegteti a dél-ausztrál kormány a változatosságra vágyó briteket. Elsõsorban a 18 és 30 év közötti brit fiatalokat célozták meg az álláskampánnyal, amely kalandokban, utazásban bõvelkedõ, stresszmentes munkahelyeket ígér.

 • Cápariadó Spanyolországban

  Cápariadó miatt kiürítették a strandokat a spanyolországi Tarragona partjainál. A Barcelonától 100 kilométerre délre fekvõ üdülõvárosban megpróbálják befogni a másfél méteres állatot – ha sikerül, akkor a barcelonai akváriumba viszik.

 • Megújul a Budapest Parádé!

  Új arculattal és a korábbinál is változatosabb programokkal várja látogatóit az Új Budapest Parádé. Augusztus 26-án – „három az egyben” - Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget.

 • Megasztárok a VOLT-on

  A szombati Mega-döntõ után immár biztossá vált, hogy a Megasztár 12 döntõs sztárfellépõje az idei évben is élõ szuperkoncertet ad Sopronban, a VOLT Fesztivál nyitónapján.

 • 6 járattal, és a 2-es terminálról startolt a Ryanair

  A London-Stanstedbe és Barcelonába tartó járattal tért vissza Budapestre a Ryanair ír diszkont légitársaság.

  6 új járatot indítottak, amelyek közül kettõ újnak számít, hiszen Stanstedbe és a németországi Karlsruheba eddig nem volt járat Budapestrõl.

  A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm. További 26 járatot a következõ hetekben indít el a Ryanair Budapestrõl - olvasható a Budapest Airport közleményében. A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fõvárosban elérhetõ repülõterek száma.

 • Mûvészetek Völgye - Kapolcs

  Mûvészetek Völgye - Kapolcs. Több helyszínen, 2007. július 27. - augusztus 5.

 • Turistacsalogató magyarországi különlegesség: golfpálya és termálvíz

  Július 9-13 között az újságírók négy napon át ismerkedhettek a hazai jelentõsebb golfpályákkal és a folyamatban lévõ fejlesztésekkel. A golfprogramok mellett, a résztvevõk ízelítõt kaptak a magyar gasztronómia különlegességeibõl, megkóstolhatták legfinomabb borainkat.

 • Moziünnep - Harmadszor

  Immár harmadik alkalommal, idén augusztus 31., csütörtök és szeptember 3., vasárnap között, Magyarország összes mozija tárt kapukkal várja mindazokat, akik szerint filmek nélkül egyszerûen elképzelhetetlen az élet - hogy ismét igazi ünnep lehessen a mozi. Négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklõdõk, több mint 250 vászonra vetítve, az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron.

 • Olasz szállodák csak nõknek

  Divattá váltak a kizárólag nõknek fenntartott szállodák Olaszországban, a hölgyvendégeknek szóló szolgáltatások közé tartozik az is, hogy a hotelszobákban kifogástalanul mûködõ hajszárító legyen.

 • Sikeres próba-siklórepülést hajtott végre a Virgin Galactic turistaûrhajója

  A SpaceShipTwo névre keresztelt ûrhajót hordozórakéta szállította 13 715 méteres magasságba a kaliforniai Mojave-sivatag fölött, majd a két jármû sikeresen elvált egymástól, és az ûrjármû két pilótával a fedélzetén 11 perces siklás után szerencsésen landolt egy repülõtér kifutópályáján.

 • Legyél Te is tibi!

  Zalatnay Sarolta, Aradszky László, Korda György, Balázs Klári – csupán néhány név a Sziget retrósztárjai közül, akik fellépnek, az idén „tibi csoki”-ra keresztelt táncdalfesztivál sátorban. A Sziget egyik legbulisabb sátrában, a múlt évszázad slágerei mellett, idén is lesz vizespóló-verseny, csokiba öntött szépségkirálynõkkel, és a helyszínen folyékony csokoládéval alkalmi keresztelõt is celebrálnak majd: aki akar, a Sziget idejére felveheti a „tibi” nevet.

 • A mogyoró allergiásoknak jobban oda kell figyelni repüléskor

  A legtöbb utas számára a légiközlekedés az utazás egyik legbiztonságosabb formája. A mogyoróallergiával küzdõknek azonban már egy rutinrepülés is könnyen katasztrófával végzõdhet.

 • Hogyan spóroljunk a nyaraláson?

  Idén kezdje el idõben tervezni a külföldi nyaralását, így rengeteg pénzt tud megspórolni magának és a családjának. A különbözõ utazási irodák last minute ajánlatai általában kedvezõek, fõleg ha a nyaralási terv kimerül annyiban, hogy mindegy hol, csak legyen tenger, ingyen koktél és napsütés. Ha azonban ön másfajta nyaralásra vágyik, akkor itt az ideje elkezdeni gondolkodni.

 • Szépasszonyvölgyi Húsvét

  Eger, Szépasszony-völgy - március 23. - Az Egri Tavaszi Fesztivál programjaként rendezik meg a csodálatos Szépasszony-völgyben a húsvéti mulatságot, mely 13 órakor egy szerekers felvonulással indul.

bohócdoktor vizit szja 1%