2021.01.26. - Vanda, Paula

Várna újra vár

Várna újra vár
Sokak számára az Aranyhomok tengerpart gyermekkori nyaralását idézi, de legalábbis ismerõsen cseng.

Ma fõleg német és angol turisták kedvelt nyaralóhelye, ahol magyar hangot szinte nem, vagy alig hallani. Várna arra vár, hogy ismét felfedezzük… Ha a nyaralásunkat egy hûsítõ vízparton töltenénk, akkor elõször azt döntsük el, hogy tengerpartra vagy gyógyvizekhez utazzunk. Kikapcsolódásunkat és felüdülésünket a legjobban az szolgálja ha egyikrõl sem kell a másik javára lemondanunk, mint például Bulgáriában ...
bohócdoktor vizit szja 1%

... ahol a tenger mellett több mint ötszáz gyógyforrás és mindegy 130 spa található.

A belvárosban a római kori fürdõ romjai között járva ismét rácsodálkozhatunk. Hogy ez a fajta kikapcsolódás mennyire beleolvadt Várna – vagyis Odesszosz, ahogy korábban nevezték – történelmébe. A Balkán legnagyobb nyilvános fürdõje 7000 négyzetméternyi területet foglalt el egykoron.

A városból az Aranyhomok felé vezetõ úton térjünk be a Szent Konstantin I Elena üdülõrészre, ahol nemcsak a parton napozhatunk, de a szállodák hangulatos medencékkel körülölelt éttermei és kávézói is hívogatnak bennünket. Minden medence vizét gyógyvízzel töltik fel, erre következtethetünk a magunkon felejtett ékszereink elszínezõdésébõl.

Ami nem tesz jót ékszereinknek, annál jobb a testünknek, ugyanis mozgásszervi, reumatikus és bõrbetegségekre nagyon hatásos ez a gyógyvíz. Nem meglepõ, hogy a helyiek is kihasználják az adottságokat, és munka után a part menti medencékben ugrálnak, úsznak, szórakoznak.

Melév