2021.07.29. - Márta, Flóra

Fedezze fel Britannia legkisebb államát

Fedezze fel Britannia legkisebb államát
Észak-Írország Britain legkisebb állama, az Ír-sziget északkeleti csücskében található. Észak-Írországot méretének köszönhetõen könnyen körbeutazhatja - ha "alaptábort ver" valahol, laza egynapos kirándulások keretein belül látogathatja meg az állam fõbb látnivalóit.

A táj változatosságának köszönhetõen az állam nagyobbnak tûnik, mint amilyen; lélegzetelállító hegyek és szurdokok, a Világörökség részét képezõ helyek és egy beltenger - mindez elegánsan egymás mellett elhelyezkedve található. Észak-Írországot történelemben, kultúrában és mítoszban "pácolták".
bohócdoktor vizit szja 1%

Amellett, hogy az ország egyik leghíresebb látnivalója, a Giant's Causeway és a Causeway tengerpart az UNESCO World Heritage Site. Több történelmi kolostort és zárdát, kertet, impozáns otthont és nemzeti parkot is talál országszerte.

Észak-Írországban számtalan kötelezõ látnivaló található. A Causeway Coaston található néhány az ország legnépszerûbb látnivalója közül, például az Óriások útja és a Carrick-a-Rede függõhíd. Londonderry történelmi, fallal körülvett városa önmagában is egy látnivaló; a fekvése, építészete és híres falai nagyszerû helyek egy egész napos kirándulásra.