2021.01.21. - Ágnes

Hydropolis: Újra az Egyesült Arab Emirátusokra figyel a világ

Hydropolis: Újra az  Egyesült Arab Emirátusokra figyel a világ
Az Egyesült Arab Emirátusban már eddig is sok szálloda-csoda született.

A Perzsa-öbölben - közel a híres pálmafa alakú szigetekhez - néhány hónapja adták át a Hydropolis névre keresztelt, Joachim Hauser német építész tervei alapján, 20 méterrel a víz alatt épült és a világ elsõ víz alatti szállodájaként mûködõ szállodakomplexumot. A szállodában 220 lakosztály található, benne egyetlen éjszaka 5500 dollárba kerül. A tenger aljába süllyesztett oszlopokra épült szállodát egy alagút köti össze a szárazfölddel, s a vendégek vonattal közelíthetik meg a bejáratot.
bohócdoktor vizit szja 1%

A szálloda nyitott az érdeklõdõk elõtt. - Az igazsághoz tartozik, hogy Floridában már próbálkoztak víz alatti szálloda létrehozásával, de az inkább hasonlít egy konténerre, s benne a lakrészek kétszobás lakásokra emlékeztetnek.

A Hydropolis tervezõje amellett, hogy valódi kuriózumot alkotott, azt is be akarta bizonyítani, hogy az ember és a víz szoros együttélése mellett, a víz és a természet védelmét is szem elõtt kell tartani. Megtalálható benne egy tengeri kutatóközpont, több konferenciaterem, üzletek, vendéglátóhelyek, bárok és mozi is. Ez utóbbiban a tenger életét bemutató ismertetõ filmeket vetítenek, majd a vetítés végén a vászon felemelkedik és mögötte láthatóvá válik a valódi tenger és élõvilága.

A szállodában minden a tengerrõl szól. A gyerekeknek tengeri oktatóközpontot alakítottak ki, s a szépségszalonokban a tenger kincseibõl készült szépítõszereket használnak.