2020.11.28. - Stefánia

Spanyolország: Malaga

Spanyolország: Malaga
Bilbao (baszkul Bilbo) Baszkföld legnépesebb és legjelentõsebb városa, Vizcaya (Bizkaia) tartomány közigazgatási központja.

A baszkok nemzeti fõvárosuknak tekintik. A várost 1300. június 15-én alapította Don Diego Lopez de Haro, Viscaya grófja. Azelõtt már létezett Bilbao mai helyén egy római kori település Bellum Vadum néven. Legnevezetesebb intézménye a Guggenheim múzeum. Az 1997-ben megnyílt múzeum már kívülrõl is rendkívül izgalmas látványt nyújt. Az igazi élmény természetesen belül várja a látogatókat.
bohócdoktor vizit szja 1%

A múzeum termeiben 250 mûtárgy tekinthetõ meg kubista, futurista, konstruktivista és más 20. századi mûvészeti irányzatok mûvészeinek munkásságából. Malaga Spanyolország egyik legfontosabb kereskedelmi kikötõje. A vidék gazdagságát jelzi az itt található szálláshelyek magas színvonala. A part mentén húzódó szállodasorban zömében a 3-5 csillagos kategória dominál.

A spanyol Costa del Sol, vagyis Napospart fõvárosát látványosságain kívül leghíresebb szülötte, Pablo Picasso is megismertette a világgal. Ma emlékét kiállítóhelyeken és házain kívül a repülõtér neve õrzi. Malaga mellett érdemes meglátogatni a környezõ településeket: a tengerpart egyik legnagyobb üdülõvárosát, Torremolinost vagy Benalmadenát.