2020.11.27. - Virgil

The World - A világ kicsiben

The World - A világ kicsiben
300 szigetbõl álló csoportot épít a legdrágább és legpompásabb arab város Dubai.

A szigetek 3-4 hektáros területek, amelyek egy-két villát és nyaralót tartalmaznak. Azt azért nem árt tudni, hogy egy-egy szigetet egy-egy országról mintáztak, de sajnos Magyarország formájú sziget nem készült és nem is fog.
bohócdoktor vizit szja 1%

Mi magyarok túl kicsik vagyunk ehhez és nem hiszem, hogy lenne olyan magyar milliárdos, aki megvásárolná ezt a szigetet.

A szigetek tengerbiológusok ellenõrzésével készülnek, nehogy károsodjon az öböl természeti világa.

Elsõ körben hatalmas hajókról feltöltik a tengert talajjal, majd erre jön a homok. Amikor elkészült a talaj, a szigetek köré hullámfogó korallzátonyt telepítenek, amelyek megakadályozzák azt, hogy a víz kimossa a mesterséges sziget alját.

Amikor biztosan áll az építmény jöhetnek a pálmafák és a növényzet. Ezek után egy kis szünet következik, hogy a növények gyökerei behálózzák a talajt, addig is készül a következõ sziget. Egyszerre 20-30 sziget épül. A kezdeményezés olyan sikeres, hogy mire elkészül egy "kis ország" addigra már vevõt is találnak rá.

Amikor a növények megfogták a talajt, akkor már lehet építkezni, ahol ugyebár csak a fantázia szab határt, na meg a pénz azzal kapcsolatban, hogy mit álmodunk a szigetre.
Akik azt gondolják, hogy ezek az emberek mit ki nem találnak, azoknak mondanám, hogy itt épül még három ilyen szigetcsoport (pl.: pálmafa alakú).

Dubai politikusai tényleg mindent megtesznek azért, hogy minden milliomos náluk költse a pénzét, hiszen a sivatag közepén épül egy havas síparadicsom, de ez már egy másik riportunk témája lesz.

Szöllõsi Gábor