2024.04.26. - Ervin

Összefogott a reptér és a Magyar Turizmus

2010. december 1-én stratégiai marketing együttmûködési megállapodást írt alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport Zrt. Az együttmûködés célja, hogy növekedjen a Magyarországra és Budapestre tartó légiforgalom.
bohócdoktor vizit szja 1%

A társaságok összehangolják marketingtevékenységüket, közös marketingakciókat hajtanak végre és egyeztetik egymással kommunikációs üzeneteiket azokon a küldõpiacokon, ahonnan új repülõjárat indítását várják. A közös marketingtevékenység célja Magyarország mint turisztikai célterület népszerûsítése a megcélzott küldõpiacokon a Légi Marketing Alap segítségével. Növelni szeretnék az utasforgalmat is a Budapestre irányuló repülõjáratokon, továbbá, hogy új európai és közel-keleti járatok, majd újabb észak-amerikai és ázsiai járatok érkezzenek a magyar fõvárosba.

Az új járatindítások népszerûsítõ marketingtevékenységhez a Magyar Turizmus Zrt. az éves költségvetésébõl marketingtámogatást különít el, amelynek nagysága az új járat kapacitásától és gyakoriságától, valamint a vendégéjszakák várható számától függ. A Budapest Airport a légitársaságoknak meghirdetett kedvezményrendszerével járul hozzá a közös célhoz.

A turizmusmarketing hatékonyságának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. koordinációs szerepet is vállal a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (korábban ITD Hungary), a Külügyminisztérium, illetve más külképviseletek és nemzeti marketingszervezetek között.