2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lehúzzák a repülõ utasokat!

Elég sok, nem kevés pénzért, különösen a fapadosok esetében - derül ki a német autóklub, az ADAC felmérésbõl.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az ADAC 13 európai légitársaság - hagyományos és fapados - járulékos költségeit vetette egybe egy tetszõleges Európán belüli rövid távú útvonalon. A paletta igen széles; 15 eurótól egészen 270 euróig lejmolhatnak le a légi fuvarozók járulékos költség - csomagfeladás, ülõhely biztosítása, túlsúly, kezelési költségek, bizonyos hitelkártyákkal történõ fizetés költsége - címen. Ez még nem tartalmazza a viteldíjat és repülõtéri illetéket! Legpocsékabbul a magát hihetetlenül olcsóként beállító Ryanair teljesített a teszten, míg a "mintagyerek" a Turkish Airlines lett.

Elsõ esetben az ADAC megvizsgálta egy 24 kilogrammos kofferrel, helybiztosítást, online check-int igénylõ utas költségeit, aki a poggyász díját illetve az esetleges túlsúlyt a repülõtéri pultnál fizeti. Rettenetes, 270 eurós költség jött ki a Ryanair esetében az oda-vissza útra. O'Leary légi fuvarozási cégét meglepõ módon az Air France követi 200, majd az easyjet 151 euróval. A sort a Turkish Airlines zárja (15 euró), õket megelõzi a Lufthansa fapadosa, a Germanwings (88 euró) illetve a Swiss 90 euróval. A középmezõnyön a következõ légitársaságok osztoznak: Air Berlin, Condor, TUIfly, SunExpress, Lufthansa, British Airways, Austrian Airlines. A középmezõny járulékos költségei nagyjából azonosak: 90 és 115 euró között mozognak.

A másik esetben képzeletbeli utasunk 15 kilogrammos csomaggal érkezik, ülõhely biztosítása nélkül, repülõtéri check-in mellett és a csomag díját a repülõtéren egyenlíti ki. Itt már kicsit barátibb összegeket látunk: még mindig vezet a Ryanair 80 euróval, ellenben a többi vizsgált légitársaság közül senki sem haladta meg a 15 eurót. A hagyományosok a túlsúlyt szankcionálják magasabb összegekkel. Leginkább az Air France, mely a 23 kilós szabad súlykeret fölötti, a tesztbeli csomag plusz 1 kilójáért 200 eurót számolt fel jövet-menet. Ugyanakkor, ha a túlsúlyt az utas egy másik feladott böröndbe tömi, az már csak 110 euró. de segíthet az ilyen költségek elkerülésén az Air France 12 kilós kézipoggyász súlyhatára is.

A Ryanair attól függõen, hogy az online foglaláshoz vesszük, vagy a reptéren jelentjük poggyászunkta számol fel 30 és 90 euró közötti díjat, az easyJet ugyanezért 22 illetve 44 euróval könnyíti meg a bukszánkat.

Tehát a túlsúly, vagy fapadosok esetében egyáltalán akár a megengedett súlykereten belül lévõ, feladandó csomag díja jelenti a legnagyobb tételt a felszámolt járulékos költségek esetében. Az Air Berlin, Austrian, British, Condor, Germanwings, Lufthansa, SunExpress, Swiss, TUIfly 64-80 eurót kér túlsúly esetében, 160 eurót a Ryanair, 96-ot az easyJet. Sovány vigasz, de a Condor járatain ingyenesen szállíthatunk egyszer egy méteres karácsonyfát. A kutyafáját!

Az Air Berlin, Condor, easyJet. Germanwings, Lufthansa, Ryanair, SunExpress és TUIfly 5-10,75 euró közötti költséget számít fel hitelkártyás fizetés esetén. A 10,75 eurót a Ryanair kéri a markába.

Elgondolkodtató, hogy a Rynair-nél például külön díjat számolnak fel az online check-inért, ez kevésbé tûnik logikusnak, hiszen ez esetben annyival kevesebb munkája akad a repülõtéri dolgozónak. A többi vizsgált légitársaság estestében utóbbi szolgáltatásért nem számolnak fel díjat.

A teszt gyõzetese a Turkish Airlines lett. A dinamikusan növekvõ török légitársaság 30 kilós szabad súlykeretet ad turista osztályú utasainak. Így esetükben ezen a teszten a súly nem számított, és az egyéb, fentebb említett költségek is mindössze 15 eurót tettek ki a két, vizsgált esetben.