2024.03.19. - József, Bánk

Az Egyesült Arab Emirátusok lakóinak utazási szokásai

A válságban sem mondanak le utazásaikról az Egyesült Arab Emirátusok lakói – derül ki a Visa által végzett felmérésbõl.
bohócdoktor vizit szja 1%

A felmérés során 500 felnõttet vizsgáltak meg három piacon – Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia és Kuvait. A felmérés szempontjai az utazások gyakorisága, kedvelt úti célok és az utazás módjai és költési szokások voltak.

Az eredmények szerint az Emirátusok lakosai évente átlag egy-két üdülési célú útra indulnak, míg 20% akár évente ötször is külföldre utazik pihenés céljából.
Válság ide vagy oda...

Az Emirátusokban megkérdezettek 50%-a állította: az utóbbi másfél évben nem voltoztak utazási szokásai, míg egynegyedük azt vallotta, hogy a válság ellenére is növelte üdüléseinek számát. 83% válaszolta, hogy nem tervez kevesebb utazást idén, bár 51% elmondta: következõ útjuk alkalmával kevesebbet költenek majd. A felmérésbõl ugyanakkor kiderül, hogy a szabadidõs utazás olyan igény, amelyben az Emirátusok lakói nem ismernek megalkuvást, még válság idején sem.

A családlátogatások állnak elsõ helyen, melyeket a tengerparti nyaralások követnek. Az elsõ öt desztináció India, Törökország, Malájzia, Svájc és az Egyesült Királyság volt. Törökországot a szaúdiak és a kuvaitiak is szívesen választották – derül ki a felmérésbõl.

Az Emirátusokban megkérdezettek 60%-a mondta, hogy inkább hitelkártyával fizetnek szállodai foglaláskor, 56% fizet kártyával a repülõjegyért.