2021.01.17. - Antal, Antónia

Az Oscar-díjas Roman Polanski musicalje Budapesten!

Roman Polanski eredeti, nagy sikerû színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával állítja színre a PS Produkció a Magyar Színház megújuló épületében. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyûgözõen látványos és lehengerlõen lendületes musicalbombát. Eddig 5 millió nézõt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia melynek elõadásait mindenhol hatalmas ováció kíséri.
bohócdoktor vizit szja 1%

Jim Steinman világhírû zeneszerzõ, a rock Wágnereként is emlegetett slágergyáros, kifogyhatatlanul áradó melódiái hûen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegíró több nemzetközi sikerû musical szerzõje. Dennis Callahan a Broadway-n és Európában is elismert koreográfus, Chris Ellis nemzetközi hírû világítástervezõ. A jelmezek és díszletek a musical látványvilág nagymestere, Kentaur munkái.

A kreativ csapat, melyet a darabot Magyarországra hozó Simon Edit poducer kért fel, több mint 600 jelentkezõ közül választotta ki a szereplõket. Az itthon és külföldön sikeres Kamarás Máté játssza Herbertet. Krolock grófot az egyedülálló hangi adottságú Egyházi Géza és az Adagio együttesbõl valamint hazai musicalekbõl jól ismert Nagy Sándor alakítja. A táncos fõszerepben debütál a jelentõs nemzetközi sikert elért, hazánkban koreográfusként is elismert Tihanyi Ákos.

A darab fõ slágere a Bonnie Tyler által sikerre vitt "Total Eclipse Of The Heart" A Magyaroszágon eddig még nem látott pompával kiállított musical szinte filmszerûen mutatja be az erdélyi havasok hangulatát, a vámpír mitológia borzongatóan groteszk misztikus antivilágát. A történetet a csetlõ-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fûszerezik, tele helyzetkomikummal szellemes szövegekkel és érdekes karakterekkel. A gótikus stílusjegyeket ötvözõ, grandiózus díszletek és a gazdagon kiállított jelemzek teszik még izgalmasabbá az elõadást.

A Magyar Színház a darab stílusához illõ új design-t kap melyet Kentaur tervezett. A látványtervek a www.vampirokbalja.com honlapon láthatók.

A Vámpírok bálja musicalt 2007. június 30-tól szeptember 2-ig és 2007. december 31-tõl 2008. január 13-ig folyamatos játszási rendszerben, a hétfõi napok kivételével minden nap, szombaton és vasárnap dupla elõadásban (délutáni matiné) láthatja a közönség.

Figyelemmel a külföldi nézõkre is, az elõadás német és angol nyelvû feliratozással jelenik meg a színpadon.

Jó szórakozást kíván az utazunk.com!