2021.09.20. - Friderika

Dél-Koreából is várjuk a turistákat

Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission - ETC) European Tourism Insights 2006 címû jelentése szerint a tengerentúli piacokról Európába érkezõ turistaforgalom tekintetében az amerikai kontinens után, Ázsia játssza a legnagyobb szerepet.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az ázsiai küldõpiac részesedése jelenleg 35% és folyamatosan növekszik. A leginkább feltörekvõ küldõpiacok, Japán, Kína és India mellett más ázsiai országok - például Dél-Korea, Thaiföld és Malajzia - is számottevõ potenciált jelentenek Európa számára. A Magyar Turizmus Zrt. az ázsiai országokban is egyre erõteljesebben népszerûsíti hazánkat, Pekingben 2004, Tokióban 1998 óta mûködtet képviseletet. 2007. június 19-én a dél-koreai turisztikai szakmát tájékoztatta Budapest turisztikai kínálatáról a nemzeti turisztikai marketingszervezet.

Az elõadáson részt vett a koreai utazási irodák szövetségének képviselõje, számos utazásszervezõ és európai kiutaztatással foglalkozó iroda, továbbá neves szaklapok és közönséglapok újságírói is. A résztvevõk kiemelten érdeklõdtek a magyarországi gasztronómia, a golfturizmus, valamint az egészségturisztikai lehetõségek iránt.

Szeptemberben ismét Magyarországra figyel majd a szöuli turisztikai szakma, a Hilton Hotelben magyar gasztronómiai hetet rendeznek, amely már a korábbi években is nagy sikert aratott.

A dél-koreai turisták jelenleg csak prágai átszállással juthatnak el hazánkba. Az erõsödõ turisztikai kapcsolatoknak köszönhetõen azonban a legnagyobb magántulajdonú dél-koreai légitársaság, az Asiana már tárgyalásokat folytat egy közvetlen budapesti járat indításáról.