2021.01.26. - Vanda, Paula

A Csodabogyós barlang titkai

A Csodabogyós barlang titkai
Megnyitották a nagyközönség elõtt az ország egyik leghosszabb cseppkõ-barlangját. A Csodabogyós barlang a Keszthelyi-hegység peremén, Balatonederics közelében húzódik, az ismert járatok hossza több mint öt kilométer. A turisták hétszáz métert járhatnak be . Többségét persze csúszva-mászva. Ne a legjobb ruháját húzza fel az, aki kíváncsi a Csodabogyó barlang csodáira - tanácsolják a túravezetõk. Itt még érintetlen állapukban láthatók a mészkõ képzõdmények. Kevés a kiépített sétaút. Nekem nagyon tetszett. Voltak nagy csepkövek. Kusztunk, másztunk, piszkos lettem.
bohócdoktor vizit szja 1%

Nekem nagyon tetszett - mondta egy kisfiú, aki már végigbóklászta a hegy gyomrát.

Aknákon, hasadékfolyósókon keresztül lehet a termekbe jutni.Százhuszonegy méterre a föld alá. Az itt kialakult cseppkõformák névadásra ihlették a barlangászokat is: Meseország és a Függõkert egyedülállóak az országban.

Látványos, ember magasságú cseppkõoszlopokkal, több ezer szalmacseppkõvel. Igazi különlegesség. A Dél-Dunántúl legképzõdménydúsabb barlangjáról és ennek a barlangnak a legképzõdménydúsabb szakaszáról is van szó.

A kényelmesebb vendégeket az alaptúrára várják. Azoknak pedig, akik a hegy rejtett kincseire is kíváncsiak és kellõen válalkozó szellemûek, extrém barlangtúrát ajánlanak az üzemeltetõk.