2020.12.02. - Melinda, Vivien

Csehország - 6. rész (Pilzen és régiója 3.)

Csehország - 6. rész (Pilzen és régiója 3.)
6. Látnivaló Pilzen régió:
A pilzeni földalatti folyosórendszer


A város szíve alatt található, egymással összekapcsolt két- és háromszintes pincék rendszere fokozatosan alakult ki a 13. századtól a 19. századig. Mintegy 17 kilométert kitevõ folyosóival ez az egyik legnagyobb földalatti folyosórendszer egész Európában. A látogatás útvonala a Perlová utcában kezdõdik, kb. 750 méter hosszú és 9-12 méteres mélységben halad a felszín alatt.
bohócdoktor vizit szja 1%

www.espritplzen.cz

7. Látnivaló Pilzen régió:
Új kerékpárutak Pilzenben


Pilzen a Regensburg-Prága közötti nemzetközi kerékpárúton fekszik, amely a Bori-víztározó (Borská pøehrada) közelében további, a ©umavából érkezõ útvonalakkal találkozik, és a pilzeni utakhoz kapcsolódik. A új szakasz északról délre szeli át Pilzent. A kerékpárosok így a Boleveci-halastavak vonzó üdülõterületérõl a városközpont és a déli külvárosok érintésével kényelmesen eljuthatnak Radynì várához, ahonnan további látnivalókat érhetnek el – például a kozeli kastélyt. A városközpontból dél felé, Slovanyn keresztül Radynì irányába vezetõ kerékpárutat a hradi¹tìi és az autópálya feletti új hidaknak köszönhetõen lehetett megnyitni. Mivel a nyugat-csehországi nagyváros négy folyó összefolyásánál fekszik, a hidak az újonnan kiépített kerékpárutak többségének nélkülözhetetlen kiegészítõi; jelenleg 27 van belõlük. Hamarosan újabb hidak is készülnek, amelyek Pilzen központját összekötik a város külsõ részeivel, és keresztülvezetnek a Bori-víztározó csücskén is. Az összes kerékpárút, az ajánlott útvonalak és a további érdekességek, amelyekkel a biciklista útközben találkozhat, szerepelnek a 2006-ban kiadott reklámkiadványokban.

www.plzen-city.cz

8. Látnivaló Pilzen régió:
A Golf Park Plzeò


A Pilzen északkeleti szélén, a Dý¹ina nevû községnél elterülõ, és a természeti környezetbe érzékenyen beillesztett golfpálya mesterien kivitelezett, tizennyolc lyukú, par 71-es játékteret, tágas edzõtereket, és a játékosok és a vendégek számára is kifogástalan szolgáltatásokat biztosít – beleértve a két nyári terasszal rendelkezõ éttermet, a borospincét és a relaxációs központot.

www.golfparkpl.cz