2020.11.27. - Virgil

Che Guevara-túra várja a turistákat Dél-Amerikában

Che Guevara életében a "korrupt, kapitalista elit" megdöntésén munkálkodott, halálában azonban nagy hasznot hoz a személyére épülõ turizmusnak: most épp azzal, hogy Dél-Amerika három országa Che Guevara-túrával csalogatja Argentínába, Kubába és Bolíviába a turistákat.
bohócdoktor vizit szja 1%

A történelmi út a kommunizmusért harcoló Guevara életútján is végigkalauzol. Az Argentínából induló túra elején még az orvostanhallgató Ernesto Guevarát ismerhetik meg az érdeklõdõk, míg Bolíviában már az amerikai Központi Hírszerzõ Ügynökség, a CIA által üldözött gerillaharcos nyomaiban járhatnak a résztvevõk.

A túra a kultikus figurává avanzsált Guevera szülõvárosában, az argentin Rosarióban veszi kezdetét. A látványosságok között a család misionesi matetea-ültetvénye is szerepel.

A forradalmár 1956-ban érkezett Kubába, ahol az argentin származására utaló Che becenevet kapta baloldali harcostársaitól, köztük a Castro fivérektõl. Gerillaként halt meg Bolíviában 1967-ben. Az útját felidézõ kalandtúra is ott ér véget, Higuera városában, ahol végeztek vele, illetve Valle Grandéban, ahol meggyilkolt társaival együtt eltemették, és ahol maradványai egészen exhumálásáig, 1997-ig nyugodtak, amikor is Kubába szállították át õket.